Microsoft Services

Strategiska rådgivare och experter på hur ni får maximal nytta av er Microsoftinvestering.

Microsoft Services är konsult- och supportorganisationen inom Microsoft. Vi hjälper kunder och partner över hela världen att realisera konkret affärsnytta med hjälp av Microsoftteknologi. Det innebär bland annat utveckling av avancerade it-lösningar, installation, implementering och support, men också att vi hjälper våra kunder att fatta strategiska beslut om vilka it-investeringar som är de rätta för just deras verksamhet.

Gemensamt för hela Microsoft Services är att vi arbetar nära våra olika produktgrupper, att vi har ett effektivt globalt nätverk för utveckling av metodologi, verktyg och best practice och att vi har tillgång till den samlade kompetensen hos hela Microsoft. Vi är i dagsläget cirka 17 000 anställda i 90 länder.

Microsoft Services är indelat i tre olika verksamheter:

Enterprise Strategy. Här arbetar vi med att tydliggöra kopplingen mellan verksamhet och it, och visar vilken strategisk verksamhetsnytta som kan uppnås med hjälp av effektivt utnyttjande av Microsoftteknologi. Läs mer om Enterprise Strategy »

Microsoft Consulting Services (MCS) är vår konsultverksamhet. Här ingår arkitekter och lösningsexperter som genomför spjutspetsprojekt. De arbetar nära våra partner för att säkerställa effektiv och framgångsrik implementation av Microsoftlösningar. Läs mer om Microsoft Consulting Services »

Premier Support. Här arbetar vi tillsammans med er för att proaktivt undvika problem, hantera incidenter och maximera nyttan av er Microsoftinvestering. Läs mer om Premier Support »

Kontakta oss

Här hittar du kontaktpersoner inom Microsoft Services. Gå till kontaktsidan »

Kundcase: Stena

Stena har använt Microsoft Premier Support som stöd länge. Tidigare för att lösa problem, men nu används supporten istället för att eliminera risker för händelser innan de inträffar. Idag får Stena rådet att inte investera i teknik, utan i förbättrade processer, roller och arbetssätt. Se filmen här ovanför eller läs mer här.

Kundreferenser

Klicka på någon av kundreferenserna nedan för att läsa mer om hur Microsoft Services hjälper företag i praktiken.

Advania - logotyp

Advania: Tryggare kan ingen vara - med rätt support
När företags it-miljö står stilla kostar det dem mycket pengar. Det behöver inte konsultföretaget Advanias kunder oroa sig för. De känner sig trygga tack vare partnerskapet med Advania som också ger dem partnerskap med Microsoft. Det innebär att risken för skadliga stillestånd är kraftigt reducerad.

Växjö kommun - logotyp

Växjö kommun långt fram inom it med modern plattform
Växjö kommun vill ligga långt framme inom it-utvecklingen. Därför har flera it-plattformar ersatts av en modern plattform. Genom kommunens supportlösning och dess proaktiva tekniska hälsokontroller kan problem lösas innan de uppstår, vilket möjliggör en mycket stabil och driftsäker it-miljö.

Ongame - logotyp

Ongame tar hem spelet med rätt it-support
Ongame Services AB är dotterbolag till ett av världens största spelbolag och arbetar med att utveckla tekniken bakom online-poker. Kärnverksamheten står och faller med en väl fungerande it-support. Därför har företaget valt att använda Microsoft Services Premier Support i ett samarbete som ständigt utvecklas.