Hrvatska   Promijeni   |   Sva Microsoftova web-mjesta

Home

Administracija

Nadovezujući se na poboljšano upravljanje u sustavu Exchange Server 2007, alati za upravljanje u sustavu Exchange Server 2010 nude nove samoposlužne mogućnosti korisnicima pa oni imaju bolji nadzor nad razmjenom poruka te ne moraju od službe za podršku tražiti odgovore na uobičajene probleme ili brze popravke. Stručnjaci za usklađivanje s propisima mogu izvoditi pretraživanja više poštanskih sandučića te izvoziti rezultate u PST datoteke u svrhu pravnog utvrđivanja dokaza. Korisnici sami mogu ustanoviti je li poruka koju su poslali poslovnom partneru uspješno primljena ili ju je blokirao filtar za neželjenu poštu. Alati za upravljanje u sustavu Exchange 2010 smanjuju teret koji je na informatičkim stručnjacima jer omogućuju model administracije utemeljen na ulogama, a koji pak omogućuje dodjelu zadataka.

Opis funkcija

Kontrola pristupa utemeljena na ulogama: Alat Exchange Management Console sustava Exchange 2010 pomoću udaljene skripte PowerShell omogućuje administratorima da dodjeljuju zadatke zaduženim korisnicima na kontrolirani način da bi se ispunile potrebe tvrtke ili ustanove. Posebne uloge za upravitelje rješenja za objedinjenu razmjenu poruka, osoblje službe za podršku ili administratore sustava Exchange jednostavno je stvoriti i njima upravljati, a pojednostavnjuju administraciju sustava Exchange.

Upravljačka ploča sustava Exchange: Novim samoposlužnim mogućnostima može se pristupiti putem portala za web-upravljanje, a njihova je svrha omogućiti korisnicima izvršavanje uobičajenih zadataka bez potrebe za zvanjem službe za podršku. Funkcija samoposluživanja omogućuje korisnicima da budu produktivniji, a informatičkom osoblju da naprave više uz istovremeno smanjenje troškova podrške.

Moderirani popisi za raspodjelu: Može se imenovati moderator koji će regulirati tijek poruka poslanih na popis za raspodjelu. Svatko može poslati e-poštu pseudonimu popisa za raspodjelu, ali moderator mora pregledati i odobriti poruku prije isporuke svim sudionicima. Time se sprječava da se poruke masovne e-pošte koje su neprikladne ili predstavljaju gubitak vremena isporuče velikom broju korisnika.

Praćenje poruka: Krajnji korisnici mogu pratiti informacije o isporuci za sve poruke poslane putem web-sučelja. Time se smanjuje potreba za jednim od najuobičajenijih poziva službi za podršku.

 
Microsoft TechNet
Microsoft Developer Network

Povezani sadržaji

Vrijeme izazova