Hrvatska   Promijeni   |   Sva Microsoftova web-mjesta

Home

Arhiviranje i čuvanje

Usporedo s rastom količine e-pošte unutar tvrtki i ustanova sve važnija postaje potreba da se ti podaci sustavno arhiviraju. Arhiviranje korisnicima omogućuje bolji rad s e-poštom jer se u njihovu poštanskom sandučiću oslobađa prostor radi boljih performansi. Arhiviranje može i tvrtkama ili ustanovama omogućiti da bolje rješavaju zahtjeve za usklađivanjem s propisima i pravnim utvrđivanjem elektroničkih dokaza time što pojednostavnjuje upravljanje e-poštom i njezino pretraživanje. Da bi zadovoljio te potrebe, Exchange Server 2010 sada nudi nove mogućnosti arhiviranja koje se kombiniraju s drugim poboljšanim značajkama upravljanja poštanskim sandučićem, što obuhvaća napredno pretraživanje više poštanskih sandučića, zadržavanje zbog pravnih razloga te granularna pravila čuvanja da bi se ponudilo sveobuhvatno rješenje. Ta ugrađena funkcija koju je jednostavno koristiti i implementirati tvrtkama i ustanovama omogućuje da se manje oslanjaju na posebna rješenja za arhiviranje te pojednostave pravne postupke i postupke usklađivanja s propisima.

Opis funkcija

Osobna arhiva: to je dodatni poštanski sandučić povezan s primarnim poštanskim sandučićem korisnika. Pojavljuje se uz mape primarnog poštanskog sandučića u Outlooku. Na taj način korisnik ima izravan pristup e-pošti unutar arhive, na isti način kao što pristupa primarnom poštanskom sandučiću. Korisnici mogu povlačiti i ispuštati PST datoteke u osobnu arhivu da bi se omogućio jednostavniji pristup putem mreže te da bi se tvrtkama i ustanovama omogućilo učinkovitije otkrivanje. Stavke pošte iz primarne arhive mogu se i automatski prenijeti u osobnu arhivu pomoću pravila čuvanja, čime se smanjuje veličina primarnog poštanskog sandučića te poboljšavaju njegove performanse. Osim toga, korisnici mogu pomoću programa Outlook istovremeno pretraživati i osobnu arhivu i primarni poštanski sandučić.

Pravila čuvanja: omogućuju primjenu postavki čuvanja na određene stavke ili mape u poštanskom sandučiću. Pravila konfigurira administrator sustava Exchange, a ona se prikazuju unutar svake poruke e-pošte, zajedno sa zaglavljem u kojem je navedeno primijenjeno pravilo i datum brisanja. Ta zaglavlja olakšavaju krajnjem korisniku da odredi kada neka e-pošta istječe te da primijeni nova pravila isteka ako e-poštu treba čuvati dulje vrijeme. Administratori mogu postaviti i zadana pravila pomoću kojih se poruke automatski premještaju iz primarnog poštanskog sandučića u arhivu.

Pretraživanje više poštanskih sandučića: omogućuje pretraživanje stavki u poštanskim sandučićima, što obuhvaća e-poštu, privitke, stavke kalendara, zadatke i kontakte, kao i datoteke s IRM zaštitom. Pretraživanje poštanskih sandučića obavlja se istodobno u primarnim poštanskim sandučićima i osobnim arhivama pomoću jednostavne upravljačke ploče. To omogućuje ovlaštenim korisnicima koji se bave ljudskim resursima, pravnom primjenom i usklađivanjem s propisima da izvode pretraživanja bez oslanjanja na informatičku službu. Za potrebe pravnog utvrđivanja dokaza pošta do koje se došlo putem pretraživanja može se u svrhu daljnje istrage kopirati i premjestiti u posebni poštanski sandučić ili vanjsko spremište koje odredi administrator. Dodatne mogućnosti filtriranja obuhvaćaju: pošiljatelja, primatelja, pravila isteka, veličinu poruke, podatke o slanju/primanju, kopiju/skrivenu kopiju i uobičajene izraze.

Zadržavanje iz pravnih razloga: omogućuje izravno čuvanje korisnikovih izbrisanih i uređenih stavki poštanskog sandučića (e-pošta, sastanci, zadaci itd.) iz primarnog poštanskog sandučića i osobne arhive. Za pojedinačne poštanske sandučiće ili na razini tvrtke moguće je postaviti mogućnost čuvanja zbog sudskog postupka, a obuhvaćena je i mogućnost automatskog upozoravanja korisnika da se na njihov poštanski sandučić primjenjuje postavka čuvanja.

 
Microsoft TechNet
Microsoft Developer Network

Povezani sadržaji

Vrijeme izazova