Srbija   Promeni   |    Sve Microsoft lokacije

Home

Pregled

U vreme kada preduzeća ili ustanove traže prilagodljive i ekonomične alate za komunikaciju, Microsoft Exchange 2010 obezbeđuje nove nivoe pouzdanosti i performansi pružanjem funkcija koje pojednostavljuju administraciju, štite komunikaciju i oduševljavaju korisnike ispunjavanjem zahteva za većom poslovnom mobilnošću. Microsoft Exchange, kamen temeljac Microsoft rešenja s tehnologijom Unified Communications, već je odavno izbor koji su napravila preduzeća i ustanove koje žele da omoguće bogatu i produktivnu saradnju među svojim korisnicima. Pomoću najnovijeg izdanja sistema Exchange možete postići bolje poslovne rezultate i istovremeno kontrolisati troškove implementacije, administracije i usklađivanja s propisima. Exchange obezbeđuje najširi raspon mogućnosti implementacije, integrisanu zaštitu od odavanja informacija i napredne mogućnosti usklađivanja s propisima, a sve to zajedno čini najbolje raspoloživo rešenje za razmenu poruka i saradnju.

Fleksibilno i pouzdano

Zbog pritiska da optimizujete svoju IT infrastrukturu prema promenljivim državnim uslovima morate biti agilni, a to znači da morate ulagati u rešenja koja će vama i vašem preduzeću ili ustanovi pružiti mogućnost odabira. Exchange Server 2010 nudi fleksibilnost pomoću koje ćete implementaciju prilagoditi svojim potrebama kao i jednostavniji način da e-poštu učinite stalno dostupnom svojim korisnicima.

Odaberite neku od lokalnih implementacija sistema Exchange Server 2010, hostovan Microsoft servis uz Exchange Online, ili neprikosnovenu kombinaciju jednog i drugog. Usmerenost kompanije Microsoft na model „softver plus servisi“ garantuje da ćete moći da odaberete vreme u kom ćete iskoristiti prednost fleksibilnosti i snage obe mogućnosti bez prekida ili promene načina rada korisnika.

Microsoft Exchange Server i dalje nudi mogućnost izbora šireg raspona hardvera za skladištenje od bilo kog rešenja, od tradicionalnog skladištenja na mreži (SAN) do ekonomičnih, direktno povezanih resursa za skladištenje (DAS) klase stonih računara. U najnovijem izdanju neprestane inovacije u bazama podataka poštanskog sandučeta u sistemu Exchange omogućuju vam da se putem sistema Exchange Server 2007 smanji ulaz/izlaz diska po sekundi (IOPS) i do 50%, kao i veću otpornost na oštećenje podataka.

Oslanjajući se na prethodna ulaganja u tehnologije kontinuirane replikacije u sistemu Exchange 2007, pojednostavnjeni pristup visokoj dostupnosti i oporavku u slučaju katastrofe, u kombinaciji s poboljšanim alatima za održavanje, omogući će vam postizanje novih nivoa pouzdanosti i smanjiti složenost ostvarivanja kontinuiteta poslovanja.

Smanjivanje vlastitog opterećenja i opterećenja službe za podršku ključan je način na koji možete da postignete više rezultata i smanjite troškove. To je podstaklo ulaganja u nove samouslužne mogućnosti kako bi korisnici mogli da obavljaju uobičajene zadatke a da pri tom ne moraju da traže pomoć od službe za podršku.

Pristup sa bilo kog mesta

Uspeh poslovanja zavisi od sposobnosti da svoje korisnike učinite produktivnijima i delotvornijim pomoću tehnoloških rešenja koja im obezbeđujete. Exchange Server 2010 omogućava korisnicima da obave više posla jer im daje slobodu da sigurno pristupaju svim svojim komunikacijskim sredstvima – e-pošti, govornoj pošti, trenutnim porukama itd. – sa gotovo bilo koje platforme, Veb pregledača ili uređaja putem standardnih protokola. Poslovni život vaših korisnika odvija se u fasciklama dolazne pošte. U mnogim preduzećima ili ustanovama Exchange je temelj univerzalne fascikle dolazne pošte.

Poboljšanja u najnovijem izdanju sistema Exchange omogućuju korisnicima da pristupe svim svojim komunikacijskim sredstvima s jednog mesta, a istovremeno im olakšava međusobnu saradnju i saradnju s poslovnim partnerima. Sve veći svakodnevni protok informacija u fascikli dolazne pošte može da preoptereti pojedinca i da utiče na njegovu produktivnost i profitabilnost. Exchange 2010 donosi nove funkcije produktivnosti koje vašim korisnicima omogućavaju da lakše organizuju poruke u fasciklama dolazne pošte i odrede im prioritet.

Iako korisnici svakodnevno koriste sve veći broj komunikacijskih alatki, globalno gledano, u preduzećima i ustanovama i dalje se najvažnijom smatra tradicionalna govorna pošta, koja se ujedno i najčešće koristi. Zahtev da se tradicionalnim sistemom govorne pošte upravlja odvojeno od ulaganja u šira rešenja objedinjenih komunikacija korisniku stvara nepotrebne troškove i rezultira složenijim radom. Pomoću sistema Exchange 2010 tradicionalni sistem govorne pošte možete zameniti objedinjenim rešenjem potpuno integrisanim s komunikacijskom platformom. Novi sistem će korisnicima omogućiti da primaju poruke govorne pošte direktno u fascikle dolazne pošte i da upravljaju tim porukama na isti način kao e-poštom, pomoću poznatih alata kao što su Office Outlook i Outlook Web Access.

Zaštita i usklađivanje s propisima

U današnjem sve uređenijem okruženju, uspešno čuvanje poslovne evidencije dobilo je ključnu važnost. To obuhvata e-poštu koja je brzo postala glavni izvor podataka u pravnom utvrđivanju dokaza i drugim istragama povezanim sa usklađivanjem s propisima.

Međutim, upravljanje e-poštom u skladu s propisima postalo je veliki izazov za većinu preduzeća i ustanova. Problem je u tome što se povećanjem količine e-pošte premašuje prostor za skladištenje fascikle dolazne pošte pa su korisnici često prisiljeni da premeštati poštu sa servera e-pošte na računare i prenosne računare, u obliku PST datoteka (za lično skladištenje).

Da bi se rešio taj problem s PST datotekama i smanjio teret usklađivanja s propisima, Exchange 2010 nudi novu integrisanu funkciju arhiviranja i čuvanja e-pošte, a to obuhvata granularno pretraživanje poštanskih sandučića i trenutno zadržavanje zbog pravnih razloga. U kombinaciji s fleksibilnošću koju nudi arhitektura skladištenja sistema Exchange to znači da možete bolje da kontrolišete informacije preduzeća i da istovremeno obezbedite svojim korisnicima pojednostavljeni rad, ne ometajući način na koji svakodnevno upravljaju svojim fasciklama dolazne pošte.

Usprkos svim naporima, korisnici svakodnevno prave nehotične greške prilikom rukovanja osetljivim korporativnim informacijama. Uvek postoji i opasnost da neovlašćene osobe dobiju pristup nezaštićenim osetljivim podacima. S obzirom na sve veći broj propisa kojima se reguliše zaštita ličnih podataka o korisnicima i zaposlenima rešavanje tog problema postalo je zaista hitno.

Exchange 2010 obezbeđuje lakšu zaštitu komunikacijskih sredstava i e-pošte u preduzeću zahvaljujući mogućnosti kontrole informacija kojima se upravlja sa jednog mesta. To obuhvata mogućnost uspešnijeg presretanja, moderisanja, šifriranja i blokiranja e-pošte. Ta funkcija nudi i fleksibilan raspon mogućnosti zaštite i kontrole, bez obzira na to da li želite da automatski primenite kontrole ili da ovlastite korisnike da primene vlastitu zaštitu podataka.

 
Microsoft TechNet
Microsoft Developer Network
Nesigurna vremena - pravolinijski kurs