Srbija   Promeni   |    Sve Microsoft lokacije

Home

Skladištenje

Exchange 2010 obuhvata poboljšanje performansi, pouzdanosti i visoke dostupnosti koje preduzećima ili ustanovama omogućavaju korišćenje sistema Exchange na velikom broju uređaja za skladištenje. Izgrađena na poboljšanjima ulaza/izlaza diska (IO) predstavljenim u sistemu Exchange 2007, najnovija verzija sistema Exchange traži mnogo manje performanse za skladištenje i otpornija je na kvarove uređaja za skladištenje.

Poboljšanja izvršena u oblasti skladištenja u okviru sistema Exchange Server 2010 dodaju nove mogućnosti na server za skladištenje u sistemu Exchange, uključujući korišćenje SATA (Serial Advanced Technology Attachment) čvrstih diskova i konfiguracija bez RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) diskova. Bez obzira na to da li administratori izaberu SAN, direktno povezano ili JBOD skladištenje, Exchange će im omogućiti dodelu većih poštanskih sandučića po nižoj cijeni, a da se pri tom dostupnost sistema ne smanjuje.

Opis funkcija

Smanjenje ulaza/izlaza: Exchange 2010 omogućava smanjenje do 50% ulaza/izlaza diska u odnosu na iste nivoe u sistemu Exchange 2007. To znači da više diskova zadovoljava minimalne performanse potrebne za korišćenje sistema Exchange, što smanjuje troškove skladištenja.

Optimizacija za SATA diskove: uzorci ulaza/izlaza optimizovani su tako da se zapisivanje na disk ne obavlja odjednom. Na taj se način uklanja prepreka koja je ranije ograničavala korišćenje SATA diskova za stone računare.

Automatske zakrpe za stranice: Exchange Server 2010 otporniji je na probleme koji prate skladištenje. Kada do oštećenja dođe usled manjeg kvara na disku, Exchange automatski popravlja oštećene stranice baze podataka pomoću jedne od kopija baza podataka konfigurisanih za visoku dostupnost. Zahvaljujući automatskom otkrivanju i popravci oštećenja podataka od manjih grešaka na disku, možete da iskoristite jeftinije mogućnosti skladištenja i da istovremeno održavate pouzdanost sistema.

JBOD podrška: Exchange 2010 je moguće implementirati sa najviše 16 repliciranih kopija baza podataka svakog poštanskog sandučeta, a brzo prebacivanje na nivou baze podataka administratorima omogućava zamenu oštećenih pogona uz minimalni uticaj na korisnike. Ta redundantnost na nivou aplikacije omogućava korišćenje konfiguracija za skladištenje bez RAID-a (JBOD), što za rezultat daje vidljivo smanjenje troškova.

 
Microsoft TechNet
Microsoft Developer Network
Nesigurna vremena - pravolinijski kurs