Helmikuu 2015

YKSITYISYYDENSUOJASI ON MEILLE TÄRKEÄ

Microsoft, mukaan lukien sen konserniyhtiöt, on sitoutunut toiminnassaan noudattamaan soveltuvia tietosuojalakeja ja muita lakeja. Tämä rekisteriseloste ("Seloste") kuvaa Microsoft Mobilen henkilötietojen käsittelyä koskevat käytännöt.

Annamme tietosuojaan liittyviä lisätietoja yksittäisten tuotteiden ja palvelujemme yhteydessä. Mikäli tällaisten lisätietojen ja tässä Selosteessa mainitun välillä ilmenee ristiriitaisuutta, on annettu lisätieto ensisijainen. Lisäksi voit lukea Windows Phone -käyttöjärjestelmään liittyviä tietoja täältä. Huomaa, että kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikissa laitteissa (esimerkiksi jotkin ominaisuudet eivät ole käytettävissä joissakin puhelimissa muistirajoitusten tai mobiilidatapalvelujen puutteiden vuoksi), kaikissa verkoissa tai kaikilla markkina-alueilla.

Laitteeseesi asennetut ohjelmistot voivat käsitellä henkilötietojasi. Tuotteemme ja palvelumme voivat sisältää linkkejä muiden yhtiöiden sivustoille tai palveluihin, joilla on omat tietosuojakäytäntönsä. Suosittelemme, että tutustut tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin. Microsoft ei vastaa tällaisten kolmansien osapuolien tietosuojakäytännöistä.

Jos et hyväksy tätä Selostetta, niin älä käytä tuotteitamme tai palvelujamme äläkä toimita Microsoftille henkilökohtaisia tietojasi.

Mitä tietoa keräämme?

Henkilötietojasi kerätään rekisteröityessäsi tuotteiden tai palveluiden käyttäjäksi, niiden myynnin ja käytön yhteydessä, myyntikampanjoiden tai tutkimusten yhteydessä sekä muutoin asioidessasi kanssamme. Keräämme muun muassa seuraaviin ryhmiin kuuluvia henkilötietoja:

  • Tuotteiden ja palvelujen käyttöönotto Microsoftin tuotteet tai palvelut voivat edellyttää sähköisen aktivointiviestin lähetyksen Microsoftille. Aktivointiviesti sisältää tyypillisesti tiedon tuote- ja palvelutyypistä, sekä yksilöivän laite- ja palvelutunnisteen sekä verkkotunnisteet. Laitteesi mallin ja asetusten mukaisesti myös laitteen sijainti ensimmäisen käynnistyskerran yhteydessä voidaan kerätä.
  • Tuotteidemme ja palvelujemme käyttö Palvelimemme keräävät automaattisesti tietoja käyttäessäsi verkkopalveluitamme. Näitä tietoja ovat esimerkiksi IP-osoitteen, selailun ajankohta, miltä sivuilta olet tulossa, millä sivuilla vierailet, mitä linkkejä käytät ja mitä mainoksia tai muita sisältöjä olet katsonut, selaimesi tai sovelluksen tyyppi ja muut vastaavat tiedot. Tutustu myös evästekäytäntömme.
    Sovelluksemme voivat ajoittain ottaa yhteyden palvelimiimme esimerkiksi tarkistaakseen saatavilla olevat päivitykset tai lähettääkseen tietoja palvelun käyttöön liittyen. Lisäksi voimme kerätä yksityiskohtaisia tuotteidemme ja palvelujemme käyttöön liittyviä tietoja vapaaehtoisten kehitysohjelmiemme yhteydessä. Nämä käytännöt on kuvattu tarkemmin tätä Selostetta täydentävissä lisätiedoissa.
  • Tiedot, jotka annat meille Kun luot tilin, teet ostoksen, pyydät palveluja, osallistut kyselyihin tai kampanjoihin, tai toimi muuten kanssamme, saatamme kysyä nimesi, sähköpostiosoitteesi, osoitteesi, käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, suostumuksiasi ja mieltymyksiäsi koskevia tietoja, palautettasi, laitteisiisi liittyviä tietoja, ikäsi, sukupuolesi, postinumerosi, tilitietojasi, luottokorttitietojasi sekä tietoja suostumuksistasi ja kieli- tai muista vastaavista valinnoistasi.

Voimme myös hankkia henkilötietoja suoramarkkinointiyrityksiltä ja muista vastaavista julkisista lähteistä.

  • Asiakkuuteen liittyvät tiedot Käsittelemme asiakkuuteesi liittyviä tietoja, kuten tiedot ostoistasi, latauksistasi, meille toimittamistasi sisällöistä, sopimuksistamme, pyynnöistäsi, tuotteiden ja palveluiden toimitustiedot, maksu- ja muita taloudellisia tietoja, tietoja yhteydenotoistasi meihin, ja muita vastaavia Microsoftin ja sinun välistä kanssakäymistä kuvaavia tietoja. Voimme nauhoittaa asiakaspalvelupuheluja voimassa olevien lakien mukaisesti.
  • Paikkatiedot Paikkatietoihin perustuvat palvelut ja ominaisuudet hyödyntävät satelliittiyhteyttä sekä mobiili- ja Wi-Fi-verkkoihin ja muihin verkkoihin perustuvaa paikkatietoa. Näiden tekniikoiden käyttö voi sisältää paikkatietojesi ja yksilöivien laite-, Wi-Fi- ja verkkotunnisteiden vaihtamista Microsoftin kanssa. Tuotteemme voivat toimia useissa laiteympäristöissä, sovelluksissa ja palveluissa, jotka voivat myös kerätä paikkatietojasi. Emme käytä näitä tietoja henkilökohtaiseen tunnistukseen ilman suostumustasi.

Käyttäessäsi paikkatietoihin perustuvia palvelujamme, esimerkiksi paikkaan perustuvia hakuja tai navigointipalvelujamme, paikkatietosi saatetaan lähettää Microsoftille oikean sisällön tarjoamiseksi. Tämä voi sisältää myös paikkatietoihin perustuvaa mainontaa.

Miksi käsittelemme henkilötietoja?

Microsoft voi käsitellä henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin. Yksi tai useampi tarkoitus voi päteä samanaikaisesti.

  • Tuotteiden ja palvelujen tarjoaminen Henkilötietojasi voidaan käyttää pyyntöihisi ja kysymyksiisi vastaamiseen, tekemiesi tilausten hallinnointiin sekä sopimusten täytäntöönpanoon ja muiden vastaavien velvoitteiden täyttämiseen. Henkilötietojasi voidaan käyttää myös tuotteiden ja palveluiden toteuttamiseen, käyttäjien tunnistamiseen ja tietoturvasta huolehtimiseen sekä tuotteiden ja palveluiden väärinkäytösten ehkäisyyn ja tutkintaan.
  • Tilit Jotkin palvelumme edellyttävät käyttäjätiliä voidaksemme varmistua oikeiden tietojen näyttämisestä oikealle henkilölle.
  • Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen ja hallinta Henkilötietojasi voidaan käyttää tuotteidemme, palvelujemme, asiakaspalvelumme sekä myynnin ja markkinointimme kehittämiseen ja hallintaan. Voimme yhdistää tietyn Microsoft-tuotteen ja/tai -palvelun yhteydessä kerättyjä tietoja muiden Microsoft-tuotteiden ja/tai -palvelujen yhteydessä kerättyihin tietoihin, ellei kyseisiä tietoja ole kerätty eri käyttötarkoitusta varten.
  • Asiakasviestintä Henkilötietojasi voidaan käyttää asiakasviestintään, esimerkiksi lähettääksemme sinulle tuotteitamme ja palvelujamme koskevia muutosilmoituksia ja tärkeitä tiedotteita sekä ollaksemme yhteydessä sinuun asiakaspalveluun tai tuotteisiin ja palveluihimme liittyvissä asioissa.
  • Markkinointi ja suositusten tekeminen Henkilötietojasi voidaan käyttää tuotteidemme ja palvelujemme markkinointiin sekä markkinatutkimuksiin luvallasi tai kun sen on muuten sallittua. Henkilötietojasi voidaan käyttää tehdäksemme tuotteistamme ja palveluistamme henkilökohtaisempia ja kohdennetumpia, esimerkiksi tekemällä suosituksia ja näyttämällä sinulle kohdennettuja sisältöjä palveluissamme. Tämä voi sisältää Microsoftin ja kolmansien osapuolten sisällön näyttämistä.

Luovutammeko henkilötietoja?

Microsoft ei myy, lainaa tai muutoin luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille muuta kuin seuraavissa tilanteissa:

  • Suostumuksesi ja yhteisöpalvelut Henkilötietoja voidaan luovuttaa suostumuksellasi. Jotkin palveluistamme saattavat sallia henkilökohtaisten tietojen jakamisen muille palvelun käyttäjille, tai toisille palveluille ja niiden käyttäjille. Kehotamme harkitsemaan huolellisesti ennen kuin jaat henkilötietojasi tai muuta tietoa muille käyttäjille.
  • Microsoft-yritykset ja valtuutetut kolmannet osapuolet Henkilötietojasi voidaan luovuttaa Microsoft tytäryhtiöille ja valtuutetuille kolmansille osapuolille siinä määrin, kun ne osallistuvat tässä Selosteessa kuvattujen käyttötarkoitusten toteuttamiseen. Tällaisia kolmansia osapuolia liittyy esimerkiksi operaattorisi kautta tapahtuvaan laskutukseen, tilaamiesi tuotteiden toimittamiseen, palveluiden tuottamiseen ja tarjoamiseen, luottokorttimaksamiseen, asiakaspalveluun, asiakastietojen hallinnointiin ja analysointiin, luottotietojen tarkistamiseen, markkina- ja muihin tutkimuksiin sekä ja markkinointi- ja muiden kampanjoiden toteuttamiseen. Ostaessasi Microsoft-tuotteen kauttamme siten, että liittymäsopimus kuuluu tuotteeseen, saatamme joutua vaihtamaan tietoja operaattorisi kanssa voidaksemme tarjota ko. palvelun.

Voimme tehdä yhteistä markkinointia ja muuta viestintää yhteistyökumppaneidemme, esimerkiksi operaattorisi kanssa. Välttääksemme päällekkäistä tai tarpeetonta viestintää, saatamme joutua vertaamaan Microsoftin keräämää tietoa yhteistyökumppanimme keräämään tietoon lain sallimalla tavalla.

Nämä valtuutetut kolmannet osapuolet eivät saa käyttää henkilökohtaisia tietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen. Tällaiset kolmannet osapuolet eivät saa käyttää tietojasi mihinkään muuhun kuin tässä selosteessa kuvattuihin tarkoituksiin ja velvoitamme heidät pitämään tietosi salassa ja huolehtimaan asianmukaisesti riittävästä tietoturvan tasosta henkilötietojesi suojaamiseksi.

Pakottavan lainsäädännön edellyttämät luovutukset Henkilötietojasi (mukaan lukien sähköpostiesi sisältöä, muuta henkilökohtaista yhteydenpitoasi ja yksityisissä kansioissa olevia tiedostojasi) voidaan käyttää ja luovuttaa lakiin perustuvien vaatimusten mukaisesti, mikäli sen katsotaan olevan pakollista
(1) voimassa olevien lakien noudattamiseksi tai kilpailuviranomaisten (mukaan lukien viranomaistahot ja muut valtion virastot) syytteisiin vastaamiseksi;
(2) asiakkaidemme suojaamiseksi esimerkiksi roskapostilta tai huijausyrityksiltä, tai kenenkään vakavan loukkaantumis- tai hengenvaaran estämiseksi;
(3) palvelujemme käyttämiseksi ja ylläpitämiseksi, mukaan lukien tietojärjestelmiimme tai verkkoihimme kohdistuvat hyökkäyksen torjumiseksi; tai
(4) Microsoftin oikeuksien tai omaisuuden suojaamiseksi, mukaan lukien palvelujen käyttöä koskevien ehtojen täyttämiseksi – jos havaitsemme, että palvelujamme käytetään varastetun immateriaaliomaisuuden tai fyysisen omaisuuden välittämiseen, emme tutki käyttäjän yksityistä sisältöä itse, vaan voimme antaa sen viranomaisten tehtäväksi..

Yritysjärjestelyt Mikäli myymme, ostamme, fuusioimme tai muutoin järjestelemme liiketoimintaamme tietyissä maissa, henkilötietojasi voidaan luovuttaa ostajille ja näiden neuvonantajille.

Miten huolehdimme lasten yksityisyyden suojasta?

Microsoftin tuotteet ja palvelut ovat tyypillisesti tarkoitettu kaikille yleisöille. Microsoft ei tietoisesti kerää tietoa lapsista ilman heidän vanhempiensa tai huoltajiensa suostumusta. Julkaisemme Internet-palveluiden turvalliseen käyttöön liittyviä ohjeita verkkosivuillamme.

Miten huolehdimme tietojen ajantasaisuudesta?

Pyrimme kohtuullisin keinoin pitämään hallussamme olevat henkilötiedot oikeellisina poistamalla tarpeettomia tietoja sekä päivittämällä vanhentuneita tietoja.

Kehotamme sinua aika ajoin tarkistamaan tietojesi ajantasaisuuden tilistäsi.

Mitä teemme suojataksemme henkilötietojasi?

Kiinnitämme erityistä huomiota tietosuojaan ja tietoturvaan tuotteidemme ja palvelujemme suunnittelussa ja tuottamisessa. Olemme kohdistaneet erityisiä vastuita henkilötietojen suojaan ja turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Vahvistamme sisäisiä käytäntöjämme ja ohjeitamme asianmukaisella toimintojen valinnalla, mukaan luettuna ennakoiva ja reaktiivinen riskinhallinta, turvallisuussuunnittelu, koulutus ja arvioinnit. Suoritamme asianmukaisia toimenpiteitä, jotka kohdistuvat online-turvallisuuteen, tietojen menetyksen riskiin ja muihin tällaisiin riskeihin, huomioiden käsittelyn aiheuttaman riskin ja suojattujen tietojen luonteen. Rajoitamme myös pääsyn henkilökohtaisia tietoja sisältäviin tietokantoihin valtuutetuille henkilöille, joilla on perusteltu tarve saada kyseisiä tietoja.

Miten käytämme evästeitä ja verkkojäljitteitä?

Microsoft käyttää evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita vastaavia menetelmiä sivustojemme ja palveluidemme tarjoamiseen ja kehittämiseen. Käytämme evästeitä myös sisällön yksilöimiseen ja mainonnan kohdistamiseen. Voimme myös käyttää kolmansien osapuolten evästeitä mainonnan kohdentamiseen (esimerkiksi DoubleClick).

Sivuillamme voi myös olla muita kolmansien osapuolten komponentteja ja evästeitä esimerkiksi yhteisöpalveluihin liittyen. Evästekäytäntömme kuvaa evästeidemme käytön tarkemmin ja sisältää tietoja siitä miten voit rajoittaa evästeiden käyttöä.

Mitkä ovat oikeutesi?

Sinulla on oikeus tietää, mitä henkilökohtaisia tietoja meillä on sinusta. Sinulla on oikeus lain sallimissa puitteissa vaatia virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon korjaamista tai poistamista. Voit myös kieltää Microsoftia käsittelemästä itseäsi koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten. Vaikka kieltäisit Microsoftin markkinointiviestit ja muun vastaavan yhteydenpidon, voimme kuitenkin edelleen lähettää sinulle tärkeitä ilmoituksia.

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme, hallinnoimalla tiliäsi sekä hyödyntämällä laitteellasi tai palveluissamme olevia valikkoja. Joissakin tapauksissa, erityisesti, jos haluat poistaa henkilötietojasi, tämä voi tarkoittaa sitä, ettemme voi jatkaa palvelun tarjoamista sinulle.

Kuka on henkilökohtaisten tietojesi rekisterinpitäjä?

Microsoft Mobile Oy, osoitteessa Keilalahdentie 4, 02150 Espoo, Suomi, on henkilötietojesi rekisterinpitäjä. Lisäksi Microsoftin tytäryhtiö, joka tarjoaa tuotteen tai palvelun voi toimia rekisterinpitäjänä. Rekisterinpitäjän yhteystiedot löydät käymällä läpi tuotteen tai palvelun ehdot tai käyttämällä Microsoftin verkkosivustolla olevia yhteystietoja.

Yksityisyydensuojaan liittyvissä asioissa voit myös ottaa meihin yhteyttä:

Microsoft Mobile Oy.
c/o Privacy
Keilalahdentie 4
02150 Espoo
Suomi

Henkilökohtaisten tietojen kansainvälinen siirto ja Yhdysvaltojen Safe Harbor -järjestely

  • Microsoftin sivustoilla ja palveluissa kerättyjä henkilökohtaisia tietoja voidaan tallentaa ja käsitellä Yhdysvalloissa ja kaikissa muissa maissa, joissa Microsoft tai sen osakkuusyritykset, tytäryhtiöt tai palveluntarjoajat ylläpitävät laitoksia. Henkilötietojasi voidaan siirtää eri maiden välillä. Tällaiset siirrot voivat sisältää henkilötietojen luovutuksia Euroopan talousalueen ulkopuolelle sellaisiin maihin, joiden henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö poikkeaa Suomen lain vaatimuksista. Microsoft huolehtii tällöinkin henkilötietojen suojan riittävästä tasosta mm. sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla.
  • Microsoft noudattaa USA:n ja EU:n välistä Yhdysvaltain kauppaministeriön /the U.S. Department of Commerce) hyväksymää Safe Harbor –ohjelmaa ja USA:n ja Sveitsin välistä Safe Harbor –ohjelmaa tietojen keräämiseen liittyen Euroopan talousalueelta (ETA) ja Sveitsistä. Jos haluat lukea lisää Safe Harbor -ohjelmasta ja tarkastella sertifikaattiamme, käy osoitteessa http://www.export.gov/safeharbor/.

Muutokset tähän rekisteriselosteeseen

Teemme ajoittain päivityksiä tähän Selosteeseen tuotteidemme ja palvelujemme muutosten vuoksi sekä selventääksemme kokemukseen ja asiakaspalautteeseen perustuvia käytäntöjämme. Kun teemme muutoksia, päivitämme "viimeksi päivitetty" -ajankohdan tämän Selosteen yläosaan. Jos tähän Selosteeseen tai Microsoftin tietojesi käyttötapoihin tulee muutoksia, ilmoitamme siitä sinulle etukäteen ennen muutosten toteuttamista tiedottamalla tai ottamalla sinuun suoraan yhteyttä. Suosittelemme, että tarkistat tämän Selosteen sisällön säännöllisin väliajoin, jotta pysyt ajan tasalla mahdollisista muutoksista.

Anna meille palautetta

Vastaa lyhyeen kyselyyn verkkokokemuksestasi kun olet valmis.

Vastaa lyhyeen kyselyyn ja kerro meille mielipiteesi verkkokokemuksestasi. Kyselyikkuna avautuu, kun poistut sivustosta.

Vastaa lyhyeen kyselyyn verkkokokemuksestasi kun olet valmis.

Kiitos!

Kysely avautuu tähän, kun poistut sivustosta.

Takaisin alkuun