Uusin ohjelmistopäivitys

Viimeisin ohjelmistojulkaisu Nokia Lumia 925 -puhelimeen on Lumia Denim (3051.50009.1451.10xx/8.10.14226.359)
Päivityksen saatavuus voi vaihdella verkkopalvelun tarjoajan mukaan. Voit tarkistaa päivitykset napauttamalla puhelimessasi Asetukset > puhelimen päivitys.

Tämän version uudet ominaisuudet

• Cortana – puhelimen käyttäjän oma digitaalinen apuri – on nyt saatavana myös Isossa-Britanniassa ja Kiinassa. Cortanan uusia ominaisuuksia ovat parannettu luonnollinen kieli, Bluetooth-integrointi autosarjan kanssa yhteystietojen käyttämistä varten, torkkumuistutukset ja kalenterin parannukset. Cortana voi myös pyydettäessä imitoida eri hahmoja.
  • Aloitusnäytön järjestely ja mukauttaminen on helppoa. Ryhmittele sovellukset aloitusnäytön kansioon, nimeä kansio uudelleen ja järjestele kansiossa olevat ruudut uudelleen mielesi mukaan.
  • Parantuneessa vilkaisunäytössä voi nyt näyttää Bing Sää- tai Bing Terveys ja fitness -sovellusten sisältöä päivämäärän ja ajan, ilmoitusten ja sovellustietojen lisäksi.
  • Päivityksiä Lumia Storyteller- ja Lumia Selfie -sovelluksiin. Saatavilla Kauppa-sovelluksessa.
  • Mobiilisivustojen parannetut latausnopeudet nopeuttavat yhteyden muodostamista ja sivujen selaamista.
  • Asenna puhelimen päivitykset entistä helpommin ajoittamalla ne itsellesi parhaiten sopivaan aikaan.
  • Vakauteen ja akun suorituskykyyn, push-ilmoituksiin, WLAN-yhteyksiin ja kuluttajien VPN-tukeen on tehty parannuksia, ja sovellusnurkkausta sekä tekstiviestien yhdistämistä ja edelleenlähetystä on kehitetty. Hälytykset-sovelluksen torkkuaikoja voi nyt mukauttaa, ja Kauppa-sovellukseen on lisätty Live Tile -tapahtumaruutu (saatavilla vain Yhdysvalloissa). Päivitys sisältää myös muita uusia ominaisuuksia.

Puhelimesi uusin ohjelmistopäivitys Suomessa

Kuvaus  - tarkista maan/operaattorin tiedot valitsemalla Asetukset > Tietoja > Operaattori.
Versio  - voit tarkistaa nykyisen ohjelmistoversion valitsemalla Asetukset > Lisätietoja.
Laiteohjelmiston versio  - tarkista nykyinen laiteohjelmisto ja käyttöjärjestelmäversio valitsemalla Asetukset > Tietoja > lisätietoja.
Manufacturer name  - voit tarkistaa Manufacturer Name -tiedon kohdasta Asetukset > lisätietoja. Tunnistaa koskeeko päivitys puhelintasi.
KuvausVersioKäyttöjärjestelmän versioLaiteohjelmiston versioManufacturer name
Country variantDenim8.10.14226.3593051.50009.1451.1001RM-892_eu_finland_202

Tarvitsetko muita maavaihtoehtoja? Vaihda maan/alueen asetus.

Tarkista päivitykset valitsemalla puhelimestasi Asetukset > puhelimen päivitys. Katso myös täydelliset ohjeet laitteesi ohjelmiston päivittämiseksi.

Vinkkejä ohjelmistopäivityksen asennukseen

Hyvät asiat tulevat suurissa paketeissa! Ennen kuin aloitat ohjelmistopäivityksen, sinun kannattaa varmistaa, että puhelimessasi on riittävästi tilaa. Puhelimessa on oltava jopa 1,5 Gt (mallista riippuen) tyhjää tilaa, jotta ohjelmistopäivityksen asennus sujuu ongelmitta. Tarkasta laitteesi vapaa tila valitsemalla Asetukset > tallennustilan tiedot. Ohjelmistopäivityksen UKK:sta löydät lisätietoja puhelimesi tilan vapauttamisesta tai mahdollisen päivitysvirheen ratkaisemisesta.

Päivityksiä saattaa olla saatavilla useita, joten sinun on ehkä toistettava asennusvaiheet asentaaksesi uusimman ohjelmistoversion. Noudata kaikkia päivityskehotteita, niin saat käyttöösi kaikki uudet ominaisuudet. Voit tarkistaa nykyisen ohjelmistoversion valitsemalla Asetukset > lisätietoja.

Julkaisimme hiljattain tiedon siitä, että Windows 10 tulee saataville myöhemmin tänä vuonna. Tavoitteenamme on tarjota päivitys kaikkiin Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmää käyttäviin Lumia-älypuhelimiin. Lumia-laitteessasi on oltava asennettuna Lumia Denim -ohjelmistopäivitys (käyttöjärjestelmäversio 8.10.14219.341 tai uudempi), jotta voit asentaa Windows 10 -päivityksen.

Lue lisää Windows 10 -käyttöjärjestelmästä

Ohjelmiston päivitysohjeet

Puhelimesi tukee langatonta OTA-päivitystä, joten et tarvitse kaapeleita tai tietokonetta. Voit ladata ja asentaa päivityksen puhelimen avulla. Lisäksi asetukset, sovellukset, valokuvat ja tekstiviestit säilyvät tallessa. Pitämällä puhelimen ohjelmiston ajan tasalla saat puhelimeesi uusia ominaisuuksia, ja samalla monet ongelmat voivat ratketa.

Vaihe 1. Puhelimesi ilmoittaa, kun päivitys on saatavissa. Voit myös tarkistaa päivitysten saatavuuden siirtymällä kohtaan Asetukset > Puhelimen päivitys ja napauttamalla kohtaa Tarkista päivitysten saatavuus.

• Vihje! Tiedonsiirtokustannusten välttämiseksi päivitys kannattaa ladata käyttämällä WLAN-yhteyttä. Ennen kuin aloitat päivityksen, liitä puhelin laturiin tai varmista, että puhelimen akussa on riittävästi (vähintään 50 %) virtaa. Saatat myös joutua vapauttamaan puhelimesta riittävästi tilaa päivitykselle (puhelinmallista riippuen jopa 1,5 gigatavua). Tarkista käytettävissä oleva muisti kohdasta Asetukset > tallennusseuranta (tallennustilan tiedot).

Vaihe 2. Tarkastele päivityksiä ja asenna ne yksinkertaisesti napauttamalla ilmoitusviestiä ja noudattamalla näytön ohjeita. Voit asentaa päivityksen heti tai siirtää sen sinulle paremmin sopivaan ajankohtaan.

Vaihe 3. Päivittäminen kestää yleensä noin 15–30 minuuttia, mutta iso päivitys voi puhelinmallista riippuen viedä jopa 2 tuntia. Puhelinta ei voi käyttää päivityksen asentamisen aikana. Noudata puhelimen näytölle tulevia asennusohjeita. Jos puhelimesi käynnistyy uudelleen useita kertoja asennuksen aikana, älä huolestu. Se on aivan normaalia.

Puhelimen uusien ominaisuuksien täysimittaiseen käyttöönottoon saatetaan tarvita muita Kaupasta ladattavia sovelluspäivityksiä. Kauppa-sovellus ilmoittaa tarjolla olevista päivityksistä pian ohjelmistopäivityksen jälkeen.

Puhelinpäivitysten asentaminen on entistä helpompaa Lumia Denim -päivityksestä alkaen, koska voit ajoittaa päivitykset asentumaan sinulle parhaiten sopivaan aikaan. Toivottu asennusaika on valittavissa kohdassa Asetukset > Puhelimen päivitys. Osa puhelinmalleista tukee nyt päivitysten lataamista muistikortille. Lisätietoja on ohjelmistopäivitysten usein kysytyissä kysymyksissä.

Asiakirjat ja tiedostot

• MAC Nokia Photo Transfer for Mac (10 MB)

Nokia Photo Transfer for Mac on ilmainen sovellus, joka liittää Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä varustetun Nokia Lumia -puhelimen ja Mac OS -tietokoneen toisiinsa sekä helpottaa kuvien ja videoiden siirtämistä laitteiden välillä. Sovellus on saatavana vain englanniksi.

• MAC Windows Phone Connector (5.6 MB)

Lataamalla Windows Phone Connector for Mac -ohjelmiston voit synkronoida mediatiedostoja puhelimesi kanssa sekä ladata puhelinpäivityksiä.