10 tarpeetonta lausetta uuden Officen käyttäjälle

Juuri julkistettu uusi Office toi mukanaan paljon uusia mahdollisuuksia. Sen lisäksi, että se tarjoaa parhaan tuottavuuden PC:llä, tabletilla ja älypuhelimella, tuo se paljon uutta yhteisöllisyyden saralla tietoturvaa unohtamatta. Office on myös entistä henkilökohtaisempi  – pilvi-integraatio takaa, että käyttäjällä on aina tarvittavat asiakirjat käytössään laitteesta riippumatta. Officen voi hankkia itse ylläpidettynä tai pilvipalveluna.

1 Missä se tiedostoni nyt olikaan?
Enää ei tarvitse murehtia, millä laitteella teit työsi tai minne asiakirjasi tallensit. Uusi Office on pilvessä ja sen myötä SkyDrive Pro:lle tallennetut asiakirjasi ovat aina mukanasi ja käytettävissä niin tietokoneella, älypuhelimella kuin tabletillakin.

2 Tulivatkohan kaikki esitykseni muistiinpanot mukaan?
PowerPointin uusien ominaisuuksien ansiosta voit keskittyä esitykseesi täydellisesti, sillä esitystilassa pystyt oman esityskoneesi näytöltä katsomaan esitettävän kalvon, muistiinpanosi ja tulevan kalvon sekä seuraamaan ajankäyttöä. Yleisösi näkee vain esitettävän kalvon.

3 Olisikohan kenelläkään kynää lainata?
Tee muistiinpanoja, kirjoita sähköpostiviestejä ja käytä muita ominaisuuksia uuden Officen ja Windows 8:n kosketus- ja käsinkirjoitustoiminnoilla.

4 Voisinpa muokata tämän PDFtiedoston sisältöä.
Voit avata PDF-tiedostoja Word-asiakirjaksi uuden Wordin PDF Reflow -takaisinmuunnon avulla. Sen jälkeen voit kopioida ja käyttää sisältöä muissa Office-sovelluksissa.

5 Missä kohtaa asiakirjaa olinkaan?
Uudet Word-asiakirjat ja PowerPoint-esitykset muistavat, missä kohdassa viimeksi olit sulkiessasi tiedoston. Voit helposti
jatkaa muokkausta samasta kohdasta, mihin jäit edellisellä kerralla, jopa eri laitteella.

6 Sori, liitetiedosto unohtui…
Kaikille tuttu tunne jää nyt unholaan, sillä uuden Outlookin postivihjeet muistuttavat, jos liitteesi on unohtunut sähköpostista. Voit myös jakaa linkkejä SkyDrivelle tallentamiisi asiakirjoihin. Näin tiedostoja ei tarvitse lähetellä edestakaisin.

7 Tämän asiakirjan tarkistamiseen yhdessä ei löydy aikaa!!
Office Web Apps -sovelluksien avulla asiakirjojen työstäminen yhdessä onnistuu välimatkasta riippumatta. Myös henkilöt, joilla ei ole Officea, voivat osallistua.

8 Tämän datan siivoaminen vie ikuisuuden…
Eikä vie. Pistä Excelin Pikatäydennys -toiminto töihin puolestasi ja siirtämään haluamasi tiedot uuteen taulukkoon. Pikatäydennyksen avulla voi poimia tietoja ja jäsentää ne nopeasti uudelleen haluttuun muotoon.

9 Onnittelut! Milloin aloititkaan uudessa tehtävässäsi?
Yhdistämällä käyttämäsi yhteisöpalvelut Officeen näet nopeasti asiaan liittyvien yhteyshenkilöidesi tiedot, kuvat ja tilapäivitykset.

10 Minne se kuitti katosi?
Ota kuiteistasi kuva OneNote 2013 muistioosi ja löydät ne nopeasti uuden kuvahaun perusteella. Kuvahaku tunnistaa myös kuvissa olevan tekstin.

Office Web Apps: tiedostojen tallentaminen, muokkaaminen ja jakaminen lähes miltä tahansa laitteelta

Office Web Apps -sovellukset mahdollistavat internetin kautta työskentelyn. Vaikka olisit poissa työpaikaltasi, voit silti käyttää työtiedostojasi ja Microsoft Officen perustoimintoja internetissä. Tallenna työtiedostosi Microsoft SharePoint - tai SkyDrive Pro -sivustoon, niin voit muokata ja jakaa niitä muiden käyttäjien kanssa. Vastaavasti kuluttajien käytössä on SkyDrive-palvelu. Office Web Appsin käyttökokemus on hyvin samanlainen kuin koneelle asennettujen Office-ohjelmien, joten käyttö on helppoa.

Julkaistu: 7.3.2013