Keskuskauppakamari edistää yhteydenpitoa Office 365:llä

Keskuskauppakamari nykyaikaisti viestintävälineensä ottamalla käyttöön pilvipalveluna tarjottavan Office 365 -palvelupaketin ja Lync-pikaviestimen.

Ensimmäiset kauppakamarit perustettiin Manner-Euroopassa jo 1500-luvulla suojaamaan kauppiaita merirosvoja vastaan. Nykyään uhat ovat onneksi vähemmänväkivaltaisia. Tänä päivänä Suomen Keskuskauppakamarin yhtenä tavoitteena on muun muassa luoda yhteyksiä niin meillä kuin maailmalla.

Elintärkeitä välineitä yhteyksien luomisessa ja ylläpitämisessä ovat luonnollisesti sähköposti, pikaviestimet sekä videoneuvottelut. Microsoftin sähköpostipalvelut olivat Keskuskauppakamarille tuttuja jo entuudestaan palveluntarjoajalta vuokratun Exchange-palvelimen myötä. Modernisointi oli kuitenkin paikallaan, sillä uusille toiminnallisuuksille oli selkeästi tarvetta. Aikaisemman sähköpostijärjestelmän hallittavuus oli jo hankalaa ja postilaatikoihin kaivattiin enemmän tilaa. Lisäksi kaivattiin toimivaa pikaviestintävälinettä.

Ratkaisuksi viestintävälineiden ajan tasalle saattamisessa löytyi pilvipohjainen Office 365 -palvelu, joka yhdistää sähköposti-, viestintä-, kalenteri- ja yhteiskäyttöohjelmistot Office-toimistosovelluksiin – myös mobiililaitteissa. Uutena käyttöön tuli myös Lyncpikaviestintäsovellus. Päätös syntyi jo keväällä 2012 ja siirtyminen pilveen tapahtui syksyllä samana vuonna.

”Päätös pitäytyä Microsoftin teknologiassa tehtiin pitkälti yhteensopivuuden vuoksi”, Keskuskauppakamarin johtaja Mika Heikkilä perustelee. Vaihtoehtona harkittiin omaa sähköpostipalvelinta, mutta pilvipalvelua puolsi se, ettei ylläpidosta ja versiohallinnasta tarvitse murehtia. Myös Googlen vastaavia ohjelmistoja kokeiltiin. ”Office 365 tuntui kuitenkin arkisessa ja laajan sidosryhmäviestinnän käytössä sujuvammalta, jakeluluetteloiden käytöstä sähköpostien kansiointiin ja välittämiseen. Formaatit pelaavat paremmin yhteen, eikä tule ongelmia muotoilujen ja tulostamisen osalta”, Heikkilä jatkaa.

Kaikille kauppakamareille kauppakamari.fi-osoitepäätteet

Uusia Office 365 -käyttäjätilejä Keskuskauppakamarin käytössä on nyt noin 130. ”Tämän lisäksi alueellisille kauppakamareille ympäri Suomen voidaan nyt keskitetysti tarjota maksutta rinnakkaisia kauppakamari.fi- ja chamber.fi-päätteisiä sähköpostiosoitteita. Näistä viestit ohjautuvat edelleen kauppakamareiden postilaatikkoihin”, uudistuksen toteuttaneen Network Services Finland Oy:n Petri Puoli-Honka kertoo.
Näin haluttiin yksinkertaistaa yhteydenottoa alueellisiin kauppakamareihin ja samalla vahvistaa yhteisöllisyyttä periaatteella ”kauppakamari on kauppakamari”.

”Ensimmäisten kuukausien perusteella selkeimpänä tuloksena on käyttäjien tyytyväisyys”, Mika Heikkilä iloitsee. ”Postilaatikon tilavuuden roima kasvu ja hyvin toimiva web-liittymä ovat saaneet henkilöstöltä kiitosta.”

Julkaistu: 7.3.2013