Lemminkäisellä Nokia Lumia tuo viestinnän lähemmäs ihmistä

Mobiililaitteet ja erityisesti Windows Phone ja Nokia Lumia -puhelimet ovat herättäneet kiinnostusta myös yrityksissä. Lähes kaksi kolmesta näkee tarvetta Windows Phone -puhelimille, tutkimus osoittaa.

Marketvision loppuvuonna 2011 tekemässä yritystutkimuksessa 63 % mainitsi Nokian Windows Phone -puhelimet, kun kysyttiin mille uusille laitemalleille tai käyttöjärjestelmäalustoille yrityksissä on tarvetta. Lisäksi 29 % suunnittelee ottavansa käyttöön yhdistyneeseen viestintään ja tiimityöskentelyvälineisiin liittyvät mobiilisovellukset tänä vuonna. 72 % yrityksistä suunnittelee päivitystä mobiililaiteohjeistukseensa. Lemminkäisellä on päätetty ottaa hyödyt irti mobiiliviestinnän mahdollisuuksista. Uudistus alkoi viime vuonna, kun Lemminkäinen kartoitti viestintätarpeensa yhdessä Elisan ja Microsoftin kanssa. Elisa toimittaa Lemminkäiselle kokonaispalveluna Lemminkäisen koko viestintävälineiden infrastruktuurin ja ylläpidon. Kokonaisuudessa hyödynnetään Microsoftin viestintää tukevia teknologioita, muun muassa Windows Phone-puhelimia sekä Exchange Server 2010, Lync Server 2010- ja SharePoint Server 2010 -palvelimia.

Käytännössä Lemminkäinen on ulkoistanut kaikkien näiden teknologioiden sekä matkapuhelinkannan elinkaareen liittyvät palvelut Elisalle. ”Lemminkäisellä ei tarvitse olla omia resursseja kiinni puhelinten ylläpidossa ja huollossa. Samalla tavalla Elisa vastaa Lemminkäisen Microsoftin ratkaisuihin tarvittavasta IT infrastruktuurista. Näin Lemminkäinen voi keskittyä omaan liiketoimintaansa”, Elisalla asiakkuudesta vastaava Kimmo Ekholm kertoo.

Lähtökohtana helppokäyttöisyys ja yhteensopivuus

Lemminkäisen järjestelmät perustuvat pitkälti Microsoft-ratkaisuihin, joten puhelinlaitteiksi päätettiin valita Windows Phone-käyttöjärjestelmällä toimivat Nokia Lumiat. ”Muitakin alustoja tutkittiin, mutta meille oli tärkeää, että puhelimet ovat mahdollisimman yhteensopivia olemassa olevien järjestelmiemme kanssa”, kertoo Lemminkäisen CIO Tapio Vähämäki. ”Nokia Lumia -testipuhelinten myötä olemme huomanneet, että niiden käytettävyys on hyvä, mikä lisää työn tehokkuutta.”

Ensisijainen lähtökohta puhelinten valinnassa oli Lemminkäisellä se, että viestintäratkaisut saadaan lähemmäs ihmistä ja käyttäjäystävällisemmäksi. ”Liiketoimintamme on maantieteellisesti hajaantunutta ja suuri osa henkilöstöstä on liikkuvaa”, Vähämäki perustelee. ”Toimintamme edellyttää, että työn on oltava paikkariippumatonta ja sitä on voitava tehdä mistä tahansa”.

Julkaistu: 28.3.2012