Oikea tieto käytössä, oikealla henkilöllä, oikeaan aikaan.

Aina Group -konserniin kuuluvan AinaComin UCX-viestintäpalvelu yhdistää viestintäkanavat, tieto varastot ja ihmiset optimaalisella tavalla. Kaiken perustana on Microsoft Lync 2010 -ohjelmisto.

Mikko tarvitsi autoonsa uudet iskunvaimentimet, joko ne tai uuden auton. Mikko päätti tyytyä iskareihin ja soitti tuttuun autoliikkeeseen, keskuksen numeroon. Mutta keskus ei puhelimeen vastannut, vaan Mikon autosta ennenkin huolta pitänyt mekaanikko Lasse.

”Terve Mikko”, Lasse vastasi puhelimeen. ”Miten voin auttaa?”
”Uudet iskarit tarvitaan, auto pomppii kuin Linnanmäellä.”
”Odota hetki, katson varaosatilanteen… Joo, meillä on talossa sopivat iskarit, milloin tuot auton tänne? Kävisikö ensi torstai?”
Mitä tässä tapahtui? Autoliikkeen puhelinkeskus tunnisti soittavan numeron ja ohjasi puhelun suoraan Mikon autosta huolehtineelle omamekaanikolle. Samalla mekaanikon päätteelle ilmestyivät tiedot Mikon autosta, tiedot sille tehdyistä toimenpiteistä ja tietysti mallin koodi, se, jonka perusteella varaosat löytyvät. Ennen kuin kymmenen sekuntia ehti kulua, oikeat iskunvaimentimet oli tunnistettu, viisi sekuntia lisää ja vaihtopäivä oli sovittu.

Jos Mikko olisi halunnut uuden auton, Lasse olisi osannut kääntää puhelun Mikon vakimyyjälle. Hänenkin tietonsa näkyisivät Mikon CRM-asiakastiedoissa.

Kokemuksesta tiedämme, mikä olisi voinut olla vaihtoehtoinen tapa asiakastilanteen hoitamisessa. Yhdistetyllä viestintäratkaisulla on aina kaksi vankkaa etua: Mikko saa loistavaa palvelua ja Lasse käyttää aikaansa tulevan työn organisoimiseen tuskin lainkaan.

Isot ominaisuudet

”Me haluamme tuoda suurille yrityksille suunnitellut palvelut myös pk-yritysten ulottuville, olemmehan itsekin keskisuuri yritys”, sanoo AinaComin Uusista Viestintäratkaisuista vastaava johtaja Arto Puumalainen. ”Tiedämme, että etenkin pk-yrityksissä käytettävien ratkaisujen pitää olla helposti omaksuttavia ja käyttöön otettavia olipa yrityksessä 20 tai 200 työntekijää – tai sitten 2 000.

”Huomattavasta monipuolisuudestaan huolimatta Aina Viestintäpalvelu UCX on helppo ottaa käyttöön ja sen arkinen käyttö helppo omaksua. Arto Puumalainen antaakin asiakaslupauksen. Vaikka aamulla töihin tullessaan ei tietäisi UCX-palvelusta yhtään mitään, ennen lounasta sitä osaa käyttää jo sujuvasti.

AinaComin kehityspäällikkö Tuomas Nousiainen korostaa, että UCX on sujuvien työprosessien ohella myös tallennuksen, raportoinnin ja ennustamisen työkalu. ”Kaikki jää muistiin, jokainen puhelu ja muu yhteydenotto. Onko yrityksen myyjä soittanut asiakkaalle vai asiakas myyjälle? Kokemuksesta tiedämme, että asiakkaiden puheluiden frekvenssin kasvaessa jotakin on tapahtumassa ja osaamme paremmin varautua tulevaan.”

”Kun puhelut jäävät järjestelmän muistiin, tiedetään kuka on soittanut ja kenelle. Esimerkiksi myynnin johto saa kattavan kuvan siitä, miten kommunikaatio nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa on hoitunut. Palvelun avulla on myös mahdollista reitittää puhelut parhaalla mahdollisella tavalla – ja oppia, mikä se paras tapa on.”
Arto Puumalainen muistuttaa, että UCX-palvelun kautta hoituu kaikki kommunikaatio videoneuvotteluista pikaviesteihin ja mobiiliyhteyksiin, Suomessa ja ulkomailla, missä tahansa. Kun tieto kulkee yrityksen dataverkossa, yhteyskuluja ei synny.

”UCX-palvelu on myös johtamisen väline. Jälkeenpäin voidaan tarkistaa, onko koko organisaatiossa toimittu sovitulla tavalla. Tämä antaa myös mahdollisuuden kehittää omaa toimintaa.”

Tuttua, uutta tekniikkaa

AinaComin UCX-palvelun ytimessä ovat tutut ohjelmistot ja teknologiat, muun muassa Microsoftin Lync. AinaCom on myös puhelinoperaattori ja oma matkapuhelinkeskus mahdollistaa matkapuhelinten monipuolisen integroinnin palveluun.

”Me olemme ensimmäinen Microsoftin Silver Commucation -kompetenssin saavuttanut operaattori, jolla on myös oma mobiilikeskus. Sen saaminen edellytti asiakasreferenssejä sekä testattua ja sertifioitua Microsoft Lync-ohjemiston kaupallista
ja teknistä osaamista.”

Hyvät yhteydet tehdään yhdessä

AinaCom on yritysten tietoliikenne- ja IT-ratkaisuihin keskittynyt palveluntarjoaja, joka tarjoaa suuren ICT-yrityksen ratkaisut ja pienen palveluyrityksen asenteen. Erityisen hyvin AinaCom ymmärtää PK-yrityksien tarpeita. AinaCom on Suomen neljänneksi suurin matkapuhelinoperaattori ja on saavuttanut Microsoft Silver Communication-kompetenssin. Aina Viestintäpalvelu UCX on 100 % Microsoft-integroitu yhdistetyn viestinnän ratkaisu, joka sisältää kaikki yrityksen asiakaspalvelussa, yhteistyökumppaneiden hoidossa sekä sisäisessä viestinnässä tarvitsemat työkalut.
Aina Group konserniin kuuluva AinaCom on ratkonut yrityksien tietoliikenteen haasteita jo liki 130 vuoden ajan. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2010 86,0 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kokoaikaiseksi muutettuna keskimäärin 418 henkilöä.

www.ainacom.fi

Aina Viestintäpalvelu UCX

Lync-toimisto -sovellus
Asiakaspalvelukeskus
Sähköposti ja kalenterit
Videoneuvottelut
Yrityksen matkapuhelinpalvelut
Yrityksen asiakashallinta (CRM)
Ylläpito- ja tukipalvelut
Raportointi
Numerointi
Liikennepaketit.

Julkaistu: 28.3.2012