Uudet Windows 8 -sovellukset ilahduttavat

Windows 8 -julkistus toi Windows-kauppaan myös monipuolisen valikoiman sovelluksia. Esittelemme tämän syksyn innovatiivisimmat sovellukset. Kokeile ja ylläty!

Näin Windows 8 -sovellus muuttaa poliisin työtä
Yksi mielenkiintoisimmista Windows 8 -sovelluksista on Poliisin rikoksesta epäiltyjen tuntomerkkisovellus. Yksinkertaisen ja helppokäyttöisen sovelluksen avulla kenttäpoliisit voivat tulevaisuudessa ottaa tuntomerkit rikoksesta epäillyltä ja rekisteröidä ne poliisin järjestelmään nopeasti käyttäen Windows 8 -tablet-laitetta. Tällä hetkellä pienemmistä rikkeistä epäiltyjen tuntomerkit jäävät usein kirjaamatta, sillä rekisteröintitehtävät, kuten valokuvaaminen, tuntomerkkien syöttäminen ja rikosten kirjaaminen
ovat edellyttäneet käyntiä poliisilaitoksella – joka Suomessa on joskus jopa yli 100 kilometrin päässä.

”Tulevaisuudessa useita tehtäviä, joiden vuoksi partion on aiemmin täytynyt mennä poliisilaitokselle,
voidaan hoitaa nopeasti poliisiautossa”, kertoo Poliisihallituksen ylikomisario Timo Välimäki. ”Rekisteröimiseen ja tunnistamiseen liittyvä Windows 8 -sovelluksemme on niin helppokäyttöinen ja intuitiivinen, että osa käyttäjistä on suorastaan ihmetellyt, voiko tämä olla näin helppoa?”

Jos projekti etenee suunnitellusti, poliisin Windows 8 -sovellus otettaneen testikäyttöön vuoden 2013 alkupuolella.

Lolan Matikkajuna
Tamperelaisen pelikehittäjän BeiZin suomenkielinen lasten matikkapeli on suunnattu 3 – 7 -vuotiaille lapsille ja tarjoaa 19 minipeliä numero-, logiikka- ja laskutehtävineen. Sympaattinen Lola-panda, runsas määrä erilaisia tehtäviä ja mukautuva vaikeustaso takaavat, ettei Matikkajunan kyydissä kenellekään tule tylsää. Pelin tekoäly seuraa lapsen osaamista ja huolehtii siitä, että lapsi saa pelata oikealla vaikeustasolla. Pelin kruunaa hauska bonustehtävä jokaisen tason lopussa.

Valio Reseptit
Ruuanlaitto ei jää enää reseptin löytymisestä kiinni. Valio Koekeittiön reseptit auttavat tekemään
arjen maukkaaksi ja juhlan herkulliseksi. Maksuton, suomenkielinen Windows 8 -sovellus tarjoaa tutkittavaksi myös käyttäjien omia reseptejä ja innostavia videoita. Bonuksena Valion Koekeittiön ruokalista joka viikolle. Mitä herkkuja saisi olla tänään?

Nordea Menolaskuri
Tulevaisuuden pankkipalvelut kulkevat mukanasi, ja palvelevat silloin, kun sinulla on pankkiasioille aikaa. Nordean Menolaskuri on uusi, kätevä työkalu omien menojen suunnitteluun. Nordean sovellus auttaa varautumaan rahankäytön kannalta arkisen tuttuihin yllätyksiin, liittyivätpä ne sitten jouluun, remontointiin tai lomailuun. Menolaskuri tarjoaa selkeän kokonaisnäkymän omista hankkeista, jolloin näet missä ja milloin kannattaa säästää ja mihin hakea rahoitusta. Suunnittele vaikkapa seuraavan lomamatkan
budjetti ja tee unelmistasi totta.

Potentiaalia kehittäjille

Windows-kauppa tarjoaa suuren potentiaalin ja uuden markkinapaikan kuluttaja- ja yrityssovelluksille. Windows 8-laitteiden myynti on alkanut ja päivitettävissä olevia Windows 7 -laitteita on 690 miljoonaa maailmalla ja Suomessa yli 2 miljoonaa.

Paljonko sovelluksen markkinointi Windows-kaupassa maksaa?
• Mikäli sovellus on käyttäjälle ilmainen tai käyttää tekijän omaa laskutusjärjestelmää, on markkinointi Windows-kaupassa maksutonta.
• Mikäli sovellus on maksullinen ja käyttää Windows-kaupan laskutusjärjestelmää, peritään palvelusta 30 prosenttia sovelluksen myynnistä.
• Julkaisijalla tulee olla Windows -kehittäjätili, joka maksaa 75 euroa vuodessa.

Miten kannattaa edetä?
1. Valitse sovellus, jonka haluat tuoda Windows-kauppaan.
2. Valitse liiketoimintamalli, sovelluksen kieli ja markkinat, joissa haluat markkinoida sovellusta.
3. Kerro sovelluksestasi Microsoftille sivuilla www.microsoft.fi/app, jotta voimme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla prosessin edetessä.
4. Aloita sovelluksen toteutus itse tai valitse osaava Windows 8 -sovelluskehityskumppani. Sovellusten tulee noudattaa teknisesti Windows 8 -sovelluskehittämisen periaatteita. Voit ohjeiden avulla muokata myös jo muissa kauppapaikoissa olevan sovelluksen Windows 8 - yhteensopivaksi. Lisätietoja kehittäjäsivuilta: www.microsoft.fi/app
5. Julkaise valmis ja laadukas sovellus Windows-kaupassa.

Julkaistu: 22.11.2012