Windows 8
avaimet käteen Elisalta

Uudet Windows 8 -laitteet rantautuvat markkinoille uuden käyttöjärjestelmän myötä. Käyttövalmiita laitteita, ohjelmistoja ja palveluja tarjoava Elisa näkee tässä merkittäviä mahdollisuuksia tehostaa tuottavuutta uusien toimintamallien kautta.

Lokakuun lopussa lanseerattu Windows 8 on herättänyt paljon kiinnostusta. Uuden käyttöjärjestelmän olennaisin piirre on se, että sama käyttökokemus toistuu eri päätelaitteilla. Elisa arvioi muutoksen muokkaavan myös työn tekemisen mallia. Tieto ja dokumentit kulkevat aina mukana kaikilla laitteilla muun muassa Office 365 -ratkaisun avulla.

”Näen Windows 8:n ennen kaikkea mahdollisuutena yritysten liiketoiminnalle. Helppokäyttöisyys ja yksinkertaisuus ovat avainsanat. Asiakkaalla voi olla eri laitteita samaan käyttölogiikkaan pohjautuen, jolloin on myös vähemmän opittavaa. Joustavat Windows 8 -laitteet yksinkertaistavat ja nopeuttavat työntekoa”, summaa Elisan myyntijohtaja Vesa Siitari.

Elisa on sekä pienten että suurten yritysten luotettava kumppani, joka tarjoaa asiakkaalle monipuolisesti käyttövalmiit laitteet ja palvelut, jolloin asiakas voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Ensimmäisessä aallossa Elisa tarjoaa yrityskäyttäjille pääsääntöisesti Nokian ja Samsungin Windows 8 ja Windows Phone 8 -laitteita. Älykkäiden laitteiden paras kaveri on tehokas Office 365 -työympäristö, jota Elisa tarjoaa nimellä Elisa Toimisto 365.

Elisa panostaa kokonaisvaltaiseen kokemukseen

Lokakuussa Windows-käyttöjärjestelmä ohitti Symbianin sovelluspuhelinten käyttöjärjestelmänä
Elisan yritysasiakkaiden joukossa. Tämä kertoo siitä, että suuri joukko on jo siirtynyt Windows-käyttöjärjestelmää hyödyntäviin puhelimiin.

”Laitteiden lisäksi tarjoamme ohjelmistoja ja Microsoft-ympäristöön liittyvää konsultointipalvelua. Autamme esimerkiksi silloin, kun asiakas miettii IT-ympäristön kehittämistä ja tehostamista. Meillä
on sovellus-, kehittämis- ja ylläpito-osaamista läpi kaikkien päätelaitteiden. Tuotamme myös monille yrityksille erilaisia pilvipalveluja, joista Elisa Toimisto 365 on yksi suosituimmista”, kertoo Siitari.

Elisa tarjoaa myös yksilöllisesti räätälöityjä IT-palveluja tytäryhtiönsä Appelsiinin toteuttamana. ”Meidän tehtävämme Appelsiinilla on varmistaa, että asiakas saa juuri hänen tarpeisiinsa parhaiten sopivan ratkaisun. Esimerkiksi kaikki Windows 8:n liittyvä on tehty ja testattu jo hyvissä ajoin ennen kuin käyttöjärjestelmä ja laitteet tulevat markkinoille. Teemme myös sovelluskehitystä, ja ennakoimme yrityspuolen sovellusten tarpeen lisääntyvän Windows 8:n myötä”, kertoo Appelsiinin perustietotekniikan palveluiden johtaja Ville Rautio.

Laitteet voi hankkia Elisalta myös palveluna, jolloin koko prosessi laitteen hankinnasta sen hävittämiseen hoidetaan asiakkaan puolesta. Tällöin Elisa vastaa laitteesta ja esimerkiksi puhelimen hajotessa toimittaa
asiakkaalle korvaavan laitteen hänen haluamaansa osoitteeseen. Windows 8 -puhelimet ovat myös tulossa matkapuhelintuen piiriin, jolloin Elisa puhelimen kadotessa tai varastettaessa hoitaa laitteen tietojen tyhjentämisen. Puhelimen vaihtuessa Elisa siirtää myös entisen puhelimen kaikki tiedot uuteen laitteeseen, jolloin käyttäjän tiedot eivät katoa eivätkä myöskään päädy vääriin käsiin.

Asiantuntevaa palvelua maanlaajuisesti

Elisalla panostetaan oston helppouteen. Oma myynti- ja myymäläverkosto kattaa koko Suomen. Elisan Yrittäjäpalvelupisteissä asiakkaalla on mahdollisuus saada neuvoa asiantuntijalta myös videoyhteyden
välityksellä. Oman myyntiverkoston lisäksi asiakkaita palvelee laaja joukko Elisan tuotteita ja palveluja myyviä edustajia.

”Laaja jakeluverkko on tärkeää pienille yrityksille. Monet haluavat edelleenkin kokeilla laitetta ennen sen ostoa. Suurille organisaatioille merkittävää on se, että Elisa voi tarjota laitteet myös hallittuna palveluna. Halutessaan asiakas voi myös hankkia laitteet ja palvelut yritysten verkkokaupasta tai OmaElisa – sähköisestä asiointipalvelusta”, kertoo Elisan Connectivity-liiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Niemelä.

Windows 8 -käyttöjärjestelmää on helppo ja miellyttävä käyttää. ”Koko Windows- ympäristöä ei tarvitse päivittää, vaan voit aloittaa tutustumalla Windows 8:n laitteeseen. Käyttäjille uusi järjestelmä tuo paljon mahdollisuuksia, se on helppo ja tietoturvallinen. Lisäksi se on hallittavampi kokonaisuus myös yrityksen IT:lle”, toteaa Siitari.

Julkaistu: 22.11.2012