Täältä löydät sinua kiinnostavat artikkelit mm. pilvipalveluista, läsnätyöstä ja tuottavuuden parantamisesta.

Artikkelit

10 tarpeetonta lausetta uuden Officen käyttäjälleJuuri julkistettu uusi Office toi mukanaan paljon uusia mahdollisuuksia. Sen lisäksi, että se tarjoaa parhaan tuottavuuden PC:llä, tabletilla ja älypuhelimella, tuo se paljon uutta yhteisöllisyyden saralla tietoturvaa unohtamatta.
Asiakassuhteen vaalimisessa vain paras kelpaa KämpilleHotelli Kämp haluaa olla maailman johtavien hotellien joukossa. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää huippuluokan asiakaspalvelua ja vaatii tuekseen parhaat järjestelmät – siksi Kämp Group valitsi Microsoft Dynamics CRM Onlinen ja ohjelmistoyritys eCraftin.
Automatisoitu raportointi on Metson ylimmän johdon mieleenMetso kehitti johdon tilannekatsauksissa käytettävää sähköistä ”management workdesk” -konseptiaan huolellisesti. Ratkaisu perustuu Sharepoint ja SQL Server -teknologiaan.
Keskuskauppakamari edistää yhteydenpitoa Office 365:lläKeskuskauppakamari nykyaikaisti viestintävälineensä ottamalla käyttöön pilvipalveluna tarjottavan Office 365 -palvelupaketin ja Lync-pikaviestimen.
Kevään upeat Windows 8 -laitteet: kosketuksen voimaaUudet, kosketusnäytölliset Windows 8 -laitteet päivittävät yrityksen työvälineet yhteisöllisemmän työnteon aikaan. Joustavaan työkäyttöön suunnitellut Windows 8 -tabletit ovat täysiverisiä, tehokkaita PC:itä, joiden erinomainen laiteyhteensopivuus ja hallinnan helppous tekevät niistä optimaalisen valinnan yrityskäyttäjälle. Juuri julkistettu, pilvipalveluja hyödyntävä Microsoft Office täydentää tehokkaan ja intuitiivisen sujuvan käyttökokemuksen kaikille laitteille.
Yritysten yhteisölliset työvälineet luovat uutta työkulttuuriaUudet yhteisölliset työvälineet lisäävät nopeutta, sitoutumista ja hyvää fiilistä, kiteyttävät Sulavan Karoliina Harjanne ja Microsoftin Jukka Veräväinen. Koulutus ja kannustaminen ovat avaimia yhteisöllisempään ja tuottavampaan yrityskulttuuriin.
Mullistavan erilainen Windows 8Windows 8 on suunniteltu ja kehitetty uudelleen Windows 7:n nopeuden ja luotettavuuden vankalle perustalle. Samalla se on kokonaan uusi kosketuskäyttöliittymä. Windows 8:n myötä markkinoille tulee myös sankka joukko uudenlaisia laitteita - tabletteja, pöytäkoneita, kannettavia ja hybridejä.
Uudet Windows 8 - sovellukset ilahduttavatWindows 8 -julkistus toi Windows-kauppaan myös monipuolisen valikoiman sovelluksia. Esittelemme tämän syksyn innovatiivisimmat sovellukset. Kokeile ja ylläty!
Windows 8 avaimet käteen Elisalta Uudet Windows 8 -laitteet rantautuvat markkinoille uuden käyttöjärjestelmän myötä. Käyttövalmiita laitteita, ohjelmistoja ja palveluja tarjoava Elisa näkee tässä merkittäviä mahdollisuuksia tehostaa tuottavuutta uusien toimintamallien kautta.
Tikkurila lisää ketteryyttäänYmpäröivä maailma vaatii yritykseltä nopeita toimia. Tikkurila näyttää mallia, kuinka strategia pistetään toimeksi teknologiaa hyödyntäen.
Logica auttaa Lassila & Tikanojaa kohti kestävämpää kehitystä toiminnanohjauksen avullaSuuri jätehuollon logistiikka tarvitsee tehokasta toiminnanohjausta. Lassila & Tikanojan löysi omansa Microsoft Dynamics ERP -teknologiasta yhteistyössä Logican kanssa.
Windows Phone 8 on paras puhelin yrityskäyttöönMicrosoftin uusi Windows Phone 8 -älypuhelinkäyttöjärjestelmä tarjoaa erittäin henkilökohtaisen kokemuksen yhdistämällä käyttäjän hänelle tärkeimpiin ihmisiin ja asioihin. Käyttöjärjestelmän täydentävät mm. Nokian, Samsungin ja HTC:n Windows Phone 8 -älypuhelimet, joista jokainen erottuu omankaltaisen muotoilun, värien ja ominaisuuksien ansiosta nykyisistä älypuhelimista.
Puolustusministeriö uskoo pilven yhdistävän tietoturvan ja kustannustehokkuudenUudenlaisten toimintatapojen mahdollistaminen pilvipalveluilla nopeasti ja kustannustehokkaasti on keskeistä myös julkisia toimintoja kehitettäessä.
Yhteistyötä Itämeren puolestaItämeri on maailman saastuneimpia merialueita, jonka pelastamiseksi tarvitaan pikaisia konkreettisia toimia. Sitoutumaton säätiö, Baltic Sea Action Group, kokoaa yhteen resursseja ja tekijöitä Itämeren hyvinvoinnin edistämiseksi. Kun ihmisten innostus ja käytettävät resurssit yhdistetään innovatiiviseen tapaan hyödyntää uutta asiakkuudenhallinnan järjestelmää, voidaan säätiön mielestä muuttaa maailmaa.
Oikea tieto käytössä, oikealla henkilöllä, oikeaan aikaanAina Group -konserniin kuuluvan AinaComin UCX-viestintäpalvelu yhdistää viestintäkanavat, tieto varastot ja ihmiset optimaalisella tavalla. Kaiken perustana on Microsoft Lync 2010 -ohjelmisto.
Lemminkäisellä Nokia Lumia tuo viestinnän lähemmäs ihmistäMobiililaitteet ja erityisesti Windows Phone ja Nokia Lumia -puhelimet ovat herättäneet kiinnostusta myös yrityksissä. Lähes kaksi kolmesta näkee tarvetta Windows Phone -puhelimille, tutkimus osoittaa.
Maistiaisia unelmatyöpaikastaMillainen unelmatyöpaikan visio siintää teidän yrityksessä? Haluatteko hyödyntää tehokkaammin tiimityötä ja antaa työntekijöille monipuoliset työkalut hyödyntää osaamistaan toimistolla tai sen ulkopuolella? Jos kellot alkavat soida, tervetuloa tutustumaan Microsoftin ja sen kumppaneiden näkemykseen työn tulevaisuudesta.
Pilvi valtaa alaa kuntasektorillaPalveluiden ja toimintamallien uudenaikaistaminen etenee kuntien ICT-sektorilla monella tavalla. Kuntien Tiera Oy on aloittanut toimistopalvelujen tarjoamisen pilvestä ja Kirkkonummen kunta on ottamassa palvelua ensimmäisten joukossa käyttöön. Käyttäjien ensitunnelmat modernista viestintäjärjestelmästä lupaavat hyvää.
Uusi Windows-aikakausi on alkanutTäysin uudella tavalla ajateltu Windows 8 -käyttöjärjestelmän ennakkoversio on nyt ollut ihmisten testattavana kuukauden ajan. Käyttäjien ensipalautteet ovat olleet mairittelevat: uutta käyttöjärjestelmää on kehuttu visuaaliseksi ja mutkattomaksi käyttää laitteella kuin laitteella.
Yksinkertainen on kaunista myös yrityksilleWindows Phone puhuttaa nyt kaikkialla. Mutta mitä uusi käyttöjärjestelmä oikeastaan mahdollistaa? Kysyimme Microsoftin mobiilikokemuksesta vastaavalta johtajalta Albert Shumilta sekä suomalaisilta sovelluskehittäjiltä, miksi Windows Phone on oikea vaihtoehto yrityksesi seuraavaksi puhelimeksi. Lue, mitä herrat vastasivat.
Pilvipalvelu vapautti rakennusyrittäjän viestinnän huolistaSisärakentamiseen erikoistunut Muotolevy kärsi takkuilevasta sisäisestä viestinnästä ja yhteydenpidosta. Elisan Toimisto 365 -palvelun kautta yritys sai yhteydenpidon sujumaan ja työnteko sujuu nyt entistä vaivattomammin. Palvelu perustuu Microsoftin Office 365 -pilvipalveluun.
Miltä työ näyttää 2020?Kun tuskin muistamme, miten ja millaisin välinein teimme työtä 10 vuotta sitten, kuinka arvioida millaista tehokas työskenteleminen on 10 vuoden päästä? OP-Pohjolassa ja Koneella tätä kuitenkin mietitään juuri nyt. Mitä läsnätyö, etätyö ja uudet innovatiiviset teknologiat mahdollistavat? Mitä se vaatii työntekijöiltä, mitä johdolta ja mitä infrastruktuurilta?
Rethink on elämänfilosofiaStora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen on pitkän linjan yritysjohtaja, joka on koko uransa pyrkinyt kyseenalaistamaan itsestäänselvyyksiä. Vuoden 2011 innovaatiojohtajaksi valitun Karvisen mukaan innovointi on elämänfilosofia, jossa on ennen kaikkea kyse maalaisjärjestä ja asenteesta. Innovoinnin asennetta on Stora Ensossa ajettu sisään uuden Rethink-yritysfilosofian kautta.
Innofactor -strategialleen uskollinenMicrosoftin vuoden ratkaisukumppaniksi valittu Innofactor on menestyjä monella osa-alueella. Usko omaan selkeästi linjattuun strategiaan on vahva ja yhtiö tähtää rohkeasti kansainvälisille markkinoille. Samaa rohkeutta Innofactor toivoo muiltakin suomalaisilta yrityksiltä.
Ekosysteemien aikaVerkostoituminen voi olla strateginen valinta tai se voi tapahtua sattumalta, kun palveluita syntyy toisiaan tukemaan. Olipa valinnan peruste mikä tahansa, ekosysteemeissä piilee suuri markkinapotentiaali. Tämä jos mikä kannustaa tekemään tietoisia valintoja ekosysteemien rakentamiseksi. IT-alan suuret toimijat ovat jo pitkään rakentaneet globaaleja verkostoja.
Tie pilveen kaipaa vielä viitoitustaSuomalaisyritysten tapa käyttää pilvipalveluita näyttää muuttuvan nopeasti. Tuoreen tutkimuksen mukaan isot yritykset tarvitsevat pilvipalveluiden käyttöönotossa kuitenkin vielä nykyistä enemmän tukea.
Atea "yhdessä erillään"Unelmat toteutuvat. Lentää olemme osanneet noin sata vuotta, nyt olemme oppineet olemaan yhdessä kaukana olevien kanssa. Siinäkin tarvitaan tekniikkaa.
Tietotyöläinen valitsee työvälineensä itseÄlypuhelimia, läppäreitä, tabletteja, yhteisöpalveluja ja sovelluksia. Ennen teknologiaa tuotiin töistä kotiin, nyt se tuodaan kotoa töihin. Kuluttajistuminen nähdään yrityksissä jo mahdollisuutena, toteavat kuluttajien mekassa Linnanmäellä tavanneet Konecranesin CIO Antti Koskelin, markkinointiviestinnän moniosaaja Marco Mäkinen ja Microsoftin suurasiakasyksikön johtaja Jari Hahl.
Tulevaisuus liikkuuMobiilit sovellukset ovat tulevaisuudessa yhä keskeisemmässä roolissa. Yrityksen tietojärjestelmien mahdollisuuksia on tärkeä voida käyttää toimiston ulkopuolella - ja myös perinteistä kannettavaa tietokonetta kevyemmillä laitteilla. Accenturen ja Avanaden teknologiajohto kokoontui pohtimaan huomista.
Pilvilaskennalla uutta tehoa syöpätutkimukseenRintasyövän hoidossa on tärkeää pystyä ennakoimaan etäpesäkkeiden syntymisen todennäköisyys. Ennusteiden tekeminen ei ole helppoa, sillä geenejä ja niiden kombinaatioita on paljon.
Kädentaitajuus kohtaa teknologianHopea, kulta ja pronssi taipuvat suomalaisiksi koruiksi Kalevala Korun taitajien käsissä. Toiminnanohjauksesta huolehtiva teknologia tukee nykyään luontevasti pitkien perinteiden kädentaitajuutta.
Tulipaloista tukipalveluihinLiiketoiminnan kannalta kriittisten it-järjestelmien toimivuuden täytyy olla turvattu. Pohjoismaiden johtava vahinkovakuuttaja If on varmistanut oman järjestelmänsä toiminnan Microsoftin Premier-tukipalvelulla, joka on mahdollistanut tuotteiden sataprosenttisen käytettävyyden.
Parempaa tavoitettavuutta vähemmällä matkustamisellaPohjoismaiden ja Venäjän johtaviin pääomasijoittajiin kuuluva CapMan vie sisäisen viestintänsä uuteen aikaan Elisan tarjoaman Office 365 -pilvipalvelun avulla.
Uuden ajan tietoyö hurmaa vapaudellaan ja yhteisöllisyydellään Microsoft lähti rohkeasti matkalle työn tulevaisuuteen uudistamalla työtilansa ja työn tekemisen tavat. Kohtaamispaikaksi nimetyt uudet tilat uusine pelisääntöineen ovat valloittaneet niin microsoftilaiset kuin vierailijatkin.
Takana 150 päivää läsnätyötä Läsnätyöstä on tullut osa microsoftilaisten sanastoa - ja ennen kaikkea osa heidän arkeaan. Millaisia kokemuksia Microsoftin työntekijät ovat saaneet läsnätyöstä ja työskentelystä Kohtaamispaikalla?
Uusi vähittäiskaupan IT-ratkaisu tuo entisajan kyläkaupan hengen takaisinUudenlainen vähittäiskaupan toiminnanohjauksen ratkaisu auttaa vastaamaan kaupan murrokseen. Microsoftin ja Aldatan ratkaisu mahdollistaa asiakkaiden yksilöllisen huolenpidon monikanavaisesti ja kannattavasti.
JCDecaux otti homman haltuun ennätysnopeassa aikataulussa Ulkomainosyhtiö JCDecaux on ottanut käyttöönsä toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla koordinoidaan mainosvälineiden korjausta, huoltoa ja pystytystä sekä hallinnoidaan varastoa. Lisäksi järjestelmä toimii taloudenohjauksen tukena.
Sosiaalinen media on mahdollisuus myös B2B-markkinoijalleTässä kolumnissa Mepco Oy:n CRM-ratkaisuista vastaava johtaja Carl-Erik Wikström pohtii, mitä tarjottavaa somella on B2B-asiakkuudenhallinnalle. Sosiaalisesta mediasta käyty keskustelu kun käydään pääosin kuluttajamarkkinoinnin näkökulmasta.
Sähkömittareiden etäluenta lisää kulutuksen seurattavuuttaSuomalaiset sähköyritykset rakentavat nyt vauhdilla järjestelmiään sähkömittareiden etäluentaan. Microsoftin Suomen vuoden 2010 ratkaisukumppani Frends Technology Oy auttaa Vantaan Energiaa matkalla Pohjoismaiden parhaaksi asiakaspalvelijaksi sähköalalla.
Vuoden ratkaisukumppani on Frends TechnologyFrends Technology Oy on vuoden 2010 Suomen Microsoft-kumppani. Valinta perustuu Microsoft-teknologian monipuoliseen hyödyntämiseen ja asiakkaan kilpailuedun merkittävään kasvattamiseen.
Täydellinen huoltohistoria aina saatavillaPian on yksi ikiaikainen pulma vähemmän. Ulvilalaisen Cieltumin C-Care on mainio esimerkki uudenlaisesta pilvipalvelusta, joka vie niin tuotteen kuin vaikkapa kiinteistönkin elinkaaritiedot verkkoon.
Vaihtelevaa pilvisyyttäPilvipalvelujen kehitys oli keskustelun keskipisteessä, kun Market-Vision Senior Consultant Saku Airosmaa, Stora Enson tietohallintojohtaja Thilo Press ja Microsoftin pilvipalveluliiketoiminnasta vastaava johtaja Lasse Gerdt kohtasivat Helsingin kattojen yläpuolella.
Yksilöllisyyden uusi tilaJos työn maailma kehittyy Ilkka Halavan ennustamaan suuntaan, antavat pilvestä tuodut palvelut johdolle mahdollisuuden keskittyä perusinfran ylläpidon sijasta uusien yhteisöllisten alustojen kehittämiseen.
Joka kuljetuksen jäljilläLiikennepäällikkö Toni Reunanen vastaa nouto- ja jakeluliikenteestä DB Schenkerin Turun toimipisteessä. "Saamme resurssit järkevämmin käyttöön ja teemme ajojärjestelijöiden työstä mielekkäämpää, kun he näkevät autojen sijainnin reaaliaikaisesti.
Pilvipalvelut ovat ylimmän johdon päätösCircle pyysi Accenturen Pasi Koivusta ja Avanaden Petri Ketolaa istahtamaan hetkeksi kahvikupin ääreen keskustelemaan työparin roolissa siitä, mitä pilvipalvelut merkitsevät yritysjohdon näkökulmasta ja mitä uutta ne mahdollistavat organisaatioille.
Miksi piittaisit pilvestä?Jos olet päättävässä asemassa yrityksessäsi, pilvipäätökset leijailevat eteesi ennemmin tai myöhemmin. Vaikka pilvipalvelut ravistelevatkin parhaillaan erityisesti IT-alan markkinoita puhurin lailla, eivät pilvipäätökset ehkä tulekaan sinun pöydällesi teknologian muodossa.
Hullunrohkeaa heittäytymistä"Kenellä yritysmaailmassa on varaa olla olematta innovatiivinen?", haastaa Vuoden Innovaatiojohtaja Maija Itkonen. Innovaatioksi ei riitä pelkkä hyvä idea. Kasvuyrityksen voimavara ja todellinen innovaatio ideasta tulee vasta sitten, kun se pystytään kaupallistamaan. Hyvä tapa uusien ideoiden testaamisessa markkinoilla on tosielämän 'Living lab'.
Windows Phone 7 -puhelimet ovat nyt kaupoissaKehuja saanut uutuuspuhelin Windows Phone 7 auttaa ihmisiä yhdistämään heille kaikkein tärkeimmät asiat uusiksi kokemuksiksi sekä tekee puhelimen käytöstä nopeampaa. Lähtökohtana on rikkoa perinteinen älypuhelinperinne ja tarjota ihmisille helppokäyttöinen tapa hyödyntää internetiä ja eri sovelluksia.
Kämp Galleria siirsi sopimukset pilveen"Operoimme yhtä Helsingin kauneinta ja historiarikkainta korttelia, sen on tulevaisuudessa oltava entistä löydettävämpi, avoimempi, ja relevantimpi kaikille helsinkiläisille ja kaupungissa vierailijoille", kertoo Kämp Gallerian operatiivinen johtaja Nora Immonen.
Pilvi kumpuaa maailmallaRuotsin Punainen Risti säästää varoja avustustyöhön
Henkilökohtainen tietokone joka pöydälle ja joka kotiinKaksikymmentäviisi vuotta sitten, marraskuussa 1985, julkaistiin Windows 1.0. Henkilökohtainen tietokone joka pöydälle ja joka kotiin -iskulause tuli tutuksi vuosien mittaan. Tänään on käytössä jo Windows 7 ja jatkuvaa kehitystä tapahtuu vuodesta toiseen.
Kuluttaja näyttää yrityksen suunnanKuluttajasta on tullut yritysmaailman innovaatioiden moottori ja suunnannäyttäjä. Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen, tutkija Mika Pantzar Helsingin kauppakorkeakoulusta ja Subin kanavajohtaja Maaretta Tukiainen hakivat tuntumaa kuluttajistumiseen testaamalla liiketunnistuksella toimivaa Xboxin viihdeuutuutta Kinectiä.
Koulutus kasvaa verkossaS-ryhmä kuuluu Suomen suurimpiin yrityksiin, työntekijöitäkin on melkein 40 000. Ryhmän monialaisuus ja laajuus edellyttävät vahvaa henkilöstön koulutusta. Jatkuvan muutoksen keskellä verkkokoulutusratkaisut nousevat entistä keskeisempään rooliin.
Terveydenhuolto lähemmäs kaupunkilaisiaEspoon Omahoito-verkkopalvelu tarjoaa asukkaille uudenlaisen mahdollisuuden omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Microsoft SharePoint-teknologiaa hyödyntävät omahoitosivustot tukevat espoolaisia elämäntapojen muutoksissa ja ohjaavat tarjolla oleviin palveluihin.
Löytöretkellä kohti inspiroivaa työtäMicrosoftin Suomen yksikkö on aloittanut yhteisen matkan kohti uutta työympäristöä ja työn tekemisen tapoja. Tavoitteena on inspiroida yhteistyöhön, tarjota uutta joustoa ja merkitystä työnteolle, rakentaa vetovoimaista työyhteisöä ja jakaa löytöretken kokemuksia myös muille.
Työ saa vaihtaa paikkaaMicrosoft ja Fujitsu Services järjestivät kesäkuussa pyöreän pöydän keskustelutilaisuuden tulevaisuuden työympäristöistä. Puheenvuoroissa otettiin kantaa johtamismenetelmiin, erilaisiin työtapoihin sekä työntekijöiden kannustamiseen.
Tuottavuustyökalujen käyttöönotot etenevät vauhdillaUseat suomalaiset organisaatiot ovat oivaltaneet, että uusi teknologia vapauttaa ihmiset työskentelemään yksilöllisemmin, yhteisöllisemmin ja innovatiivisemmin. Tuottavuustyökalujen etujoukoissa kulkevien Microsoft Office 2010 - ja SharePoint 2010 -käyttöönotot etenevätkin ripeästi.
Lapsi on tulevaisuuden koulun keskipisteessäOululaisen Ritaharjun yhtenäiskoulun oppilaat ovat juuri aloittaneet ensimmäisen lukuvuotensa tulevaisuuden koulussa. Tässä opinahjossa sovelletaan aivan uudenlaisia koulutyön tekemisen tapoja. Suunnittelun lähtökohtana on lapsi, jonka kasvua tuetaan aiempaa kokonaisvaltaisemmin.
Lepääkö palveluiden tulevaisuus poutapilvessä?Heinäkuun alussa Microsoftin pilvipalveluliiketoiminnan johtajana aloittaneen Lasse Gerdtin toiveammatti ei pikkupoikana liittynyt tietotekniikkaan eikä sääilmiöihin, vaan hänestä piti tulla kokki. Vaikka työura veikin eri suuntaan, rakkain harrastus ovat ruoka ja viinit.
Aalto-yliopisto ja Microsoft tutkimusyhteistyöhönMicrosoft ja Aalto-yliopisto sinetöivät yhteistyönsä kesäkuussa, kun Microsoft Research -tutkimusyksikön johtaja Tony Hey kollegoineen vieraili Helsingissä. Yhteistyö sai alkukipinän jo tammikuussa 2008, silloisen Suomen pääministerin Matti Vanhasen tavattua Microsoftin hallituksen puheenjohtajan Bill Gatesin.