Azure pähkinänkuoressa:

Sovellusalusta pilvessä - Cloud Services (PaaS)

Windows Azure on Internetistä pilvipalveluna hyödynnettävä kattava sovellusalustapalvelu. Se on joustava alusta, joka integroituu tarvittaessa sisäverkon ympäristöön. Windows Azure -sovellusten kehityksessä voi käyttää muun muassa tuttuja Microsoft® Visual Studio® -työvälineitä ja osaamista. Windows Azure -alustalle sovitetut sovellukset voivat hyödyntää alustan joustavaa skaalautumista ja automaattista hallintaa yms.

Virtuaalipalvelimet - Virtual Machines (IaaS)

Kaikki palvelimet, joita ajetaan nyt tai voitaisiin ajaa virtuaalisesti, ovat teknisesti potentiaalisia kandidaatteja siirrettäväksi pilven virtuaalialustaan. Windows Azure -pilvipalvelussa voi ajaa omia virtuaalipalvelimia ilman ohjelmamuutoksia ihan samaan tapaan kuin yksityisen pilven ratkaisuissa. Virtuaaliset palvelimet voidaan liittää osaksi omaa verkkoa virtuaaliverkon avulla. Virtuaalikoneiden käyttöjärjestelmissä on useita vaihtoehtoja, kuten Windows Serverin eri versioita ja myös muutamia Linux-vaihtoehtoja. Virtuaalipalvelimen käyttöönotto on helppoa. Joko käynnistetään uusi ympäristö suoraan valmiiden palvelinten valikosta tai siirretään oma virtuaalipalvelin-image (VHD) pilveen ajettavaksi.

Webbisivustot - Web Sites

Internet-sivustoja käytetään pilvestä ja siksi pilvi on luonnollisin paikka myös sijoittaa sivustot. Windows Azuren Web Sites -palveluiden kanssa voidaan käyttää myös suosittuja avoimen lähdekoodin sisällönhallinta- ja julkaisujärjestelmiä, kuten esimerkiksi WordPress, Drupal, Joomla! ja and Umbraco.