Uutta

PowerPointin uudet ominaisuudet

Haluamasi työkalut haluamanasi ajankohtana

Microsoft Office for Macin uusi valintanauha auttaa sinua löytämään ominaisuudet ja komennot, jotka auttavat sinua tekemään tehtävät nopeasti.

Intuitiivisesta helppokäyttöisestä käyttöliittymästä suoraan ohjelmaikkunan yläosassa löydät komennot, joiden käytön jo osaat. Aloitusvälilehti sisältää useimmin käytetyt työkalut, kuten kirjasinten ja kappaleiden muotoilun. Muiden esitysten suunnitteluelementtien, kuten teemojen, siirtymisten ja animaatioiden, työkalut ovat omissa välilehdissään.

Lisäksi valintanauhaan tulee näkyviin erityistyökaluja, kun niitä tarvitaan. Kun esimerkiksi osoitat esityksessäsi oleva kuvaa, kuvan muotoilemisen välilehti tulee näkyviin. Välilehden osoittaminen tuo näkyviin tehokkaat valokuvien muokkaustyökalut. Kun osoitat tekstialuetta esityksessäsi, kuvan muotoilemisen välilehti sulkeutuu ja aloitusvälilehden työkalut tulevat jälleen näkyviin.

Haluatko sovittaa valintanauhan oman työtapasi mukaiseksi? Voit mukauttaa sitä järjestämällä välilehdet uudelleen ja näyttämällä tai piilottamalla välilehtien ryhmäotsikoita.

Lue lisää: Tutustu valintanauhaan
Vuorovaikutteinen valintanauhaopas: Löydä komentojen sijainnit


Katso video

Tee jokaisesta esityksestä ammattimaisen näköinen

Uusi PowerPoint-esitysvalikoima sisältää ammattilaistason malleja, joista voit tehdä omiin tarkoituksiisi sopivia lisäämällä omia sanoja, iPhoto-kuvia ja suosikkiteemoja. Mallien avulla on helppo luoda hienoja esityksiä.

PowerPoint-esitysvalikoima näyttää mallit suurikokoisessa muodossa, jonka avulla voit yhdellä silmäyksellä nähdä asettelut, grafiikat ja kirjasimet. Sinua ei myöskään rajoiteta käyttämään vain sisäisten mallien värejä ja kirjasimia. Esitysvalikoiman väri- ja kirjasinvalikot sisältävät lukuisia vaihtoehtoja, joiden avulla voit mukauttaa ja luoda dokumentin, joka on tyylisi mukainen.

Etkö näe jotakin haluamaasi kohdetta? Etsi hakutyökalun avulla nopeasti dokumenttityyppi, jonka haluat luoda, ja esikatsele sitä sitten käyttäen haluamiasi värejä ja kirjasimia jopa avaamatta dokumenttia.

Lue lisää: Luo uusi dokumentti aloittamalla mallista

Tyylikäs dia-asettelu helposti

Microsoft PowerPoint for Mac 2011:n avulla monimutkaisen dia-asettelun tekeminen on vaivatonta. Voit sijoittaa tekstiruudun, muodon tai kuvan mihin tahansa sivun kohtaan intuitiivisesti ja helposti. Haluatko tekstin kuvan eteen sen sijaan, että se olisi sen takana? Uuden objektien uudelleenjärjestämistyökalun avulla voit siirtää ja vaihtaa dian objektien järjestystä helposti vetämällä kerroksia.

Lue lisää: Järjestä päällekkäiset objektit uudelleen
Katso video

Luo multimediakokemus

Mediaselaimen avulla valokuvia, musiikkia ja elokuvia sekä kuva, kuten muotoja, ClipArt-kuvia ja symboleita, on helppo käyttää nopeasti. Mediaselain integroituu Mac-tietokoneen kanssa. Se näyttää valokuvat iPhoto- tai Photo Booth -kirjastoista, musiikin iTunes-soittoluetteloista ja elokuvat iMoviesta, Photo Boothista ja iTunesista. Lisää omia kuvia ja ääniä esitykseesi osoittamalla.

Lue lisää: Lisää mediatiedostoja dokumenttiisi

Tee vaikutus siirtymisten ja animaatioiden avulla

PowerPoint for Mac 2011 tarjoaa uusia, dramaattisia ja sujuvia siirtymisiä, jotka auttavat pitämään yleisön huomion sinussa ja esityksessä herpaantumattomana diasta toiseen. Kun luot esitystäsi, voit tarkastella ja valita siirtymisiä suoraan valintanauhassa. Voit lisätä siirtymisiä yhteen tai kahteen diaan tai kaikkiin dioihin.

Piristä tekstin ja kuvien saapumista dioihin ja poistumista dioista animaatioiden avulla. Voit myös käyttää korostustehosteita ja saada huomion kiinnittymään dian tärkeään sisältöön. PowerPoint 2011:n animaatiot ovat helppokäyttöisempiä kuin koskaan ennen. Lisäksi voit nyt luoda liikepolkuja, joita diojesi objektit kulkevat. Voit käyttää valmiiksi määritettyjä viivoja ja kaaria tai voit luoda omat mukautetut polkusi.

Lue lisää: Lisää, muokkaa tai poista siirtymisiä

Muokkaa valokuviasi

Voit muokata valokuvia suoraan PowerPoint 2011:ssä. Osoita mitä tahansa esityksessäsi olevaa kuvaa, niin valintanauhan kuvan muotoilemisen välilehti avautuu. Tämä välilehti sisältää tehokkaita valokuvien muokkaustyökaluja. Parantele ja mukauta grafiikkaa säätämällä valaistusta tai lisäämällä väriä. Käytä erityisiä taidesuodattimia, rajaa ei-toivotut osat pois tai poista tausta käyttämällä tehokasta uutta taustanpoistotyökalua. Luo juuri oman sanomasi välittäviä esityksiä SmartArt-kuvien parannetun tarjonnan avulla. Pakkaa kuvat, jotta esitystiedostot on helpompi lähettää, julkaista ja jakaa.

Lue lisää: Vaihda väriä tai läpinäkyvyyttä tai muuta kuvan värit
Katso video

Järjestä diat nopeasti ja helposti osioiden avulla

Voit ryhmitellä toisiinsa liittyvää sisältöä sisältävät diat osioihin. Kun olet lisännyt osioita, voit siirtää koko diaryhmää vetämällä osiota. Osiot antavat myös helpon tavan määrittää esityksen eri osat tiimin eri jäsenille.

Lue lisää: Järjestä diasi osioihin

Hio esityksesi täydelliseksi

Esittäjänäkymät helpottavat esittämistä tarjoamalla kaikki erinomaiset työkalut yksittäisessä sijainnissa. Muistiinpanoruutu näyttää dian muistiinpanot selkeällä tavalla ja auttaa sinua selostamaan sujuvasti dioja esittäessäsi. Kello auttaa sinua aloittamaan ja lopettamaan ajallaan, ja ajastin näyttää esityksen keston. Edistymispalkki auttaa pysymään selvillä siitä, missä kohtaa esitystä olet. Esittäjänäkymän työkalut auttavat sinua keskittymään siihen, mikä on tärkeää.

Esittäjänäkymän avulla voit kehittää taitojasi jopa ennen yleisölle esittämistä. Harjoittele esitystäsi, tarkista diojen ja siirtymisten ajoitukset tai tee muistiinpanoja kokouksen aikana. Voit myös tallentaa esitykselle jatkuvasti toistettavan selostuksen esimerkiksi itsenäistä esitystä varten.

Lue lisää: Käytä esittäjänäkymää
Katso video

Tee yhteistyötä reaaliajassa

Microsoft PowerPoint for Mac 2011:n uudet yhteismuokkaustyökalut helpottavat tiimin jäsenten yhteistyötä. Olipa välillänne valtameri tai opiskelija-asuntolan seinä, voit kirjata omat ajatuksesi, katsella muiden käyttäjien työstämiä osia ja dioja sekä kommentoida muiden sisällöntuottajien työtä samassa esityksessä samanaikaisesti muiden kanssa. Yhteistyötyökalujen avulla voit yhdistää muutokset ja tarkastella muiden tekemiä päivityksiä niin, ettei kenenkään tekemä työ mene hukkaan.

Voit jopa viestiä reaaliajassa suoraan PowerPoint for Macista työskennellessäsi. Kun sinulla ja tiimisi jäsenillä on pikaviestintätilit (kuten Microsoft Lync for Mac 2011, Microsoft Lync 2010 tai maksuton Windows Live Messenger), pystytte näkemään, ketkä muut työstävät esitystä ja ovatko he käytettävissä pikaviestintäkeskusteluun.

Lue lisää: Muokkaa esitystä samanaikaisesti muiden sisällöntuottajien kanssa
Katso video

Käytä tiedostojasi missä tahansa

Tiedät, että PowerPoint 2011 -ostoksesi myötä sinulla on ammattimainen, luova ja tehokas ohjelma työpöydälle. Mutta tiesitkö, että PowerPointin avulla voit nyt myös käyttää dokumenttejasi missä ja milloin tahansa? Microsoft PowerPoint Online, joka on tietokoneesi PowerPointin online-laajennus, laajentaa työtilasi Internetiin. Olitpa sitten toimistossa, kotona tai tien päällä, Microsoft PowerPoint Onlinen avulla voit nyt helposti julkaista, käyttää, muokata ja jakaa dokumenttejasi – yhdessä sijainnissa. Voit jakaa dokumentteja kenen tahansa kanssa missä tahansa, vaikka hän ei omistaisi PowerPointia. Tarvitaan vain tietokone, jossa on Internet-yhteys ja tuettu selain.

Selaimesta voit tarkistaa oikeinkirjoituksen kirjoittaessasi, käyttää kirjasin- sekä kappalemuotoilua ja käyttää muita tuttuja työkaluja, kuten automaattista korjausta. Tee muutokset, tallenna ne – ja olet valmis!

Lue lisää: Tallenna dokumentti SharePointiin tai OneDriveen
Katso video

Lähetä koko maailmalle yleislähetyksenä

PowerPoint for Mac 2011:n avulla voit lähettää diaesityksesi yleislähetyksenä Internetin välityksellä kenelle tahansa missä tahansa. (Yleisölläsi ei tarvitse olla PowerPointia, jotta he voisivat katsella esityksesi.) Lähetät yleisöllesi linkin, jonka avulla he voivat seurata esitystäsi selaimellaan. Kun siirryt esityksessäsi, yleisö näkee diojen vaihtuvan suoraan selaimissaan.

Lue lisää: Lähetä esityksesi yleislähetyksenä etäyleisölle
Katso video