Microsoft luo it-alalle 1000 uutta työpaikkaa

Julkaistu 23.8.2007

Microsoft käynnistää Microsoft Akatemia1000 -hankkeen, joka kouluttaa tuhat uutta Microsoft-sovellus- ja -infrastruktuuriosaajaa ja siten luo tuhat uutta työpaikkaa it-alalle Suomeen. Hanke on Microsoftin ja sen kumppaniverkoston vastaus it-alaa piinaavaan osaajapulaan.

Suomalainen it-ala kärsii osaajapulasta. Microsoft-osaajille on tarjolla enemmän töitä kuin mitä löytyy tekijöitä. Osaajapula hidastaa projektien toteutusta, sillä resurssit ovat varattuina jopa puoleksi vuodeksi eteenpäin. Nämä ongelmat hidastavat yritysten kasvua ja vaikeuttavat asiakkaiden it-hankkeiden toteuttamista", Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen sanoo.

Microsoft-hankkeet kasvavat noin 10 prosentilla vuosittain seuraavan kolmen vuoden ajan. Työvoimaa tarvitaan noin 1000 uuden osaajan verran nykyisten ammattilaisten lisäksi, hän sanoo.

Microsoft Akatemia1000 -hanke kouluttaa valmistuvia opiskelijoita ja jo aikaisemmin alalla työskennelleitä henkilöitä Microsoft-teknologiaosaajiksi, joille olisi tarjolla enemmän töitä kuin mitä tekijöitä tällä hetkellä löytyy.

Tämä luo Suomeen sellaista osaamista, jota it-yritykset pystyvät hyödyntämään omissa projekteissaan. Microsoft ja sen kumppanit investoivat hankkeeseen 3 miljoonaa euroa. Samalla Microsoft tukee kumppaniyritysten kasvustrategiaa, Ari Rahkonen sanoo.

Tänä syksynä käynnistettävään hankkeeseen on sitoutunut jo yli 20 merkittävää suomalaista it-yritystä, kuten esimerkiksi Affecto, Capgemini, Endero, Mepco, Satama, SysopenDigia ja WM-data. Valmiita työpaikkoja on mukana olevissa yrityksissä tarjolla jo nyt noin 200.

Microsoftin kumppaniyritykset palkkaavat uudet työntekijät suoraan koulutusjakson alussa. Hanke takaa ohjelmaan osallistuville henkilöille mahdollisuudet työllistyä heti. Koulutusohjelmaan rekrytoinnit alkavat maanantaina 27.8.2007.

Microsoft Akatemia1000:n koulutuksesta on sovittu jo FC Sovelton ja Tieturin kanssa, ja jatkossa hankkeeseen liittyvää koulutusta on tarkoitus järjestää myös ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa ja korkeakouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa sekä täydennys- ja aikuiskoulutuksena. Koulutuksesta saa myös ammattikorkeakoulujen opinto-ohjelmien mukaisia suorituksia ja opintopisteitä EVTEKissä, Stadiassa ja Turun AMK:ssa.

Lisätietoja:

www.microsoft.fi/200

Sivun alkuun ↑