Taantumalla ei ole vaikutusta IT-alan osaajapulaan

Julkaistu 28.11.2008

Taantumasta huolimatta Suomessa on IT-alalla edelleen osaajapula. Microsoftin Akatemia1000 rekrytointi- ja koulutushankkeen avulla tuodaan helpotusta vallitsevaan tilanteeseen. Tänä syksynä uudistuneessa hankkeessa sekä kumppanit että työntekijät voivat hakeutua mukaan jatkuvasti ja koulutuksen sisällöt tukevat yksilöä entistä enemmän. Toimivaksi havaittu hankemalli on otettu käyttöön nyt myös ulkomailla.

Microsoft Akatemia1000 on IT-alan rekrytointi- ja koulutushanke, jonka avulla pyritään helpottamaan alan kasvua haittaavaa osaajapulaa. Alan nopeasta kehityksestä johtuen yrityksissä työskentelevien henkilöiden teknologiaosaaminen vanhenee nopeasti ja valmistumisvaiheessa olevien opiskelijoiden käytännönosaaminen ei välttämättä vastaa kentän tarpeisiin. Esimerkiksi sähköisen asioinnin ja asiakkuudenhallinnan osaajia tarvitaan. "Olemme saaneet kumppaniyrityksiltämme viestiä, että taantumasta huolimatta IT-alalla rekrytoidaan edelleen innokkaasti. Microsoft teknologiaosaajia on kuitenkin vain vähän saatavilla. Tällä hetkellä erityisen kova puute on MOSS, .NET ja Dynamics osaajista.", Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen kertoo.

Akatemia1000 -hankkeen rekrytointiprosessi ja koulutusohjelma ovat uudistuneet. Aiemmin sekä rekrytointi- että koulutusajankohdat olivat ennalta määriteltyjä, nyt työntekijät ja kumppanit voivat tulla mukaan milloin vain. Uudistuneessa hankkeessa on myös mukana rekrytointikumppani, IT-alan rekrytointityöhön erikoistunut Saranen Consulting, sekä 24 Microsoft kumppania. Kumppaneiden määrä kasvaa koko ajan.

"IT-alan rekrytointiprosessista tekee haastavan se, että rekrytointeja tekevän henkilöstön tulee olla erittäin hyvin perillä koko teknologian kirjosta", Saranen Consulting toimitusjohtaja Heikki Saranen aloittaa. "IT-alalla on jo pitkään vallinnut osaajapula. Harmittavan usein kuitenkin tyydytään vain purnaamaan asiasta ilman yritystä ratkaista itse ongelmaa. Microsoftin Akatemia1000 -hanke on hyvä esimerkki tavasta, jolla saadaan lisää kentän tarpeisiin vastaavia osaajia", Heikki Saranen jatkaa.

Koulutusohjelmien sisältöä on mahdollista muokata nyt yli 150 kurssin valikoimasta, vastaamaan sekä työntekijän lähtötasoa että työnantajan tarpeita. Koulutusohjelmat keskittyvät uusimpiin Microsoft-teknologioihin ja Microsoftin asiantuntija opastaa tarvittaessa koulutusohjelman suunnittelussa. Kaikki koulutusohjelmat toteutetaan Suomen CPLS -koulutuskeskuksissa (Microsoft Certified Partner for Learning Solutions).

Hyväksi havaittu malli kopioitiin ulkomaille

Suomen Microsoft Oy:n kehittämä Akatemia1000 -hankemalli otettiin tänä vuonna käyttöön myös Hollannissa, Itävallassa ja Norjassa. Suomessa koulutusohjelman on käynyt läpi tähän mennessä 130 henkilöä ja kumppaniyrityksiä on ollut mukana yhteensä 65. IT-konsultointiyritys Avanade Finland aloitti Akatemia1000 -kumppaniyrityksenä jo viime vuonna. "Tähän mennessä olemme rekrytoineet hankkeen avulla yhteensä viisi työntekijää ja tavoitteena on löytää vielä lisää osaajia", Avanade Finlandin maajohtaja Petri Ketola kertoo. "Olemme olleet Akatemia1000:n erittäin tyytyväisiä, sillä sen avulla olemme löytäneet hyviä työntekijöitä, joista on koulutettu tarvittavia osaajia", Petri Ketola kuvailee.

Yksi Avanadelle työllistyneistä on Risto-Matti Ratilainen. "Työskentelin ennen metsäteollisuuden prosessinhallinnan parissa. Akatemia 1000 tarjosi laadukasta koulutusta, sekä hyvän keinon saada uuden alan vakituisesta työpaikasta kiinni", Avanadella Solution Developerina työskentelevä Ratilainen kertoo.

Microsoft Akatemia 1000 -verkkopalvelu sijaitsee osoitteessa www.microsoft.fi/microsoftakatemia1000.fi

Lisätietoja:

Juha Heikkonen, johtaja, kumppaniohjelmat, Microsoft Oy, 050 554 1641
Nina Schelehoff, kehityspäällikkö, Microsoft Oy, 040 772 3473
Heikki Saranen, toimitusjohtaja, Saranen Consulting, 0400 440 361
Petri Ketola, maajohtaja, Avanade Finland, 040 841 0771

Sivun alkuun ↑