Microsoft: Akatemia1000 käynnistyi

Julkaistu 13.11.2007

Koulutus- ja rekrytointihanke Microsoft Akatemia1000:n ensimmäiset koulutusryhmät käynnistyivät 12.11.2007. Akatemia1000 kouluttaa 1000 valmistumisvaiheen opiskelijaa tai jo alalla työskentelevää henkilöä Microsoft-osaajiksi ja vastaa osaamispulaan luomalla toimialalle 1000 uutta työpaikkaa seuraavien kolmen vuoden aikana.

Elokuussa julkistettu Microsoft Akatemia1000 on herättänyt suuren kiinnostuksen it-alalle kouluttautuvien ja alalla työskentelevien keskuudessa. Hankkeeseen tuli hakuajan loppuun mennessä valtaisat 1400 hakemusta, ja hankkeeseen on valittu kuluneen puolentoista kuukauden aikana jo 71 henkilöä. Lisäksi Microsoftin kumppaniyritykset ovat rekrytoineet hakijoiden joukosta palvelukseensa suoraan 10 valmista Microsoft-osaajaa.

Kaikkien koulutusohjelmaan osallistuvien kanssa on solmittu työsopimukset jo koulutuksen alkaessa. Hakemusten seulonta ja hakuprosessi jatkuu edelleen osassa yrityksissä.

Kumppaniyrityksemme ovat saaneet erittäin tiukalla aikataululla rekrytoitua näin suuren määrän lupaavia osaajia akatemiaan. Korkea hakemusmäärä yhdistettynä hakijoiden hyvään koulutustaustaan ja sopivaan työkokemukseen on nostanut kilpailua paikoista, hankkeesta vastaava Microsoftin kehityspäällikkö Saila Heijola sanoo.

Microsoft Akatemia1000 luo Suomeen sellaista osaamista, jota it-yritykset pystyvät hyödyntämään omissa projekteissaan. Microsoft ja sen kumppanit investoivat kolmivuotiseen hankkeeseen kolme miljoonaa euroa, ja hankkeen avulla Microsoft tukee kumppaniyritystensä kasvustrategiaa.

Tänä syksynä hankkeessa on mukana 20 Microsoftin kumppaniyritystä, ja ohjelmassa on kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa. Microsoft Akatemia1000 jatkuu uudella hakuprosessilla alkukeväästä, josta tulee myöhemmin lisätietoja hankkeen web-sivuille www.microsoft.fi/1000. Keväällä mukaan tulee nykyisten kumppaniyritysten lisäksi viitisenkymmentä Microsoft-kumppaniyritystä.

Lisätietoja:

Microsoft Oy: kehityspäällikkö Saila Heijola

Sivun alkuun ↑