Capgemini ja Microsoft syventävät yhteistyötään

Julkaistu 12.6.2007

Capgemini perustaa Suomeen Microsoft-liiketoimintayksikön, joka kokoaa vahvan Microsoft-osaamisen ja asiantuntijat samaan yksikköön. Yksikön toiminta käynnistyy välittömästi ja Capgeminin tavoitteena on palkata siihen noin 50 uutta työntekijää. Yksikkö perustetaan tiiviissä yhteistyössä Suomen Microsoftin kanssa. Yksikön perustaminen vahvistaa entisestään Capgeminin ja Microsoftin maailmanlaajuista yhteistyötä usealla eri ratkaisualueella, kuten business intelligence (BI)-, asianhallinta-, portaali- ja integraatioratkaisuissa.

Microsoft-yksikön perustamisen tarkoituksena on keskittää järjestelmäkehitys, laajentaa Capgeminin palvelutarjontaa ja varmistaa uusien teknologioiden onnistunut käyttöönotto asiakashankkeissa. Yksikön tavoitteena on, että noin puolet sen henkilökunnasta työskentelee eri puolilla maailmaa sijaitsevissa Capgeminin palvelukeskuksissa. Näin voidaan taata kustannustehokas ja vahva osaaminen suomalaisille suuryritysasiakkaille kaikilla liiketoiminta-alueilla ja toimipisteissä maailmanlaajuisesti.

Perustettava yksikkö tarjoaa nykyisille ja uusille asiakkaille järjestelmäkehityshankkeiden konsultointia ja toteuttamista Microsoft-tuotteilla. Lisäksi yksikössä tullaan kehittämään ja tuotteistamaan läheisessä yhteistyössä Microsoftin kanssa uutta suuryrityksille suunnattua ratkaisutarjoomaa. Tällaisia ovat esimerkiksi uuteen Microsoft Office systems 2007- ja Sharepoint Server 2007 -tuotteisiin pohjautuvat asianhallinta- ja BI-ratkaisut sekä järjestelmäintegraatiot, joissa yhdenmukaisilla totutuilla toimistotyövälineillä voidaan laajentaa ja tehostaa yrityksen toiminnanohjausjärjestelmien käyttöä.

- Microsoft-yksikön perustaminen tukee Capgeminin kasvustrategiaa. Microsoft on lanseerannut viime aikoina monia erittäin mielenkiintoisia tuotteita, joita voidaan hyödyntää Capgeminin asiakaskunnassa. Lisäksi ne täydentävät erinomaisesti olemassa olevaa palvelu- ja ratkaisutarjoomaamme sekä niihin liittyvää osaamista. Perustamalla erillisen yksikön haluamme vastata Microsoft-tuotteiden vahvaan asiakaskysyntään ja laajentaa omaa palvelutarjontaamme, Capgemini Finland Oy:n toimitusjohtaja Markus Sell kertoo.

- Capgeminin vahva osaaminen liikkeenjohdon konsultoinnissa, teknologiapalveluissa ja ulkoistuspalveluissa antaa meille mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme entistä liiketoimintalähtöisempiä ja monipuolisempia ratkaisuja. Yksikön perustaminen on erittäin tärkeä osoitus Capgeminin panostuksesta Microsoftin teknologiaan ja olemme voimakkaasti mukana uuden yksikön perustamisessa myynnin, rekrytoinnin, asiantuntijoiden ja koulutuksen tukemisen kautta. Näin saamme yhdessä luotua uusia työmahdollisuuksia osaajille ja vastattua markkinoiden jatkuvasti kasvavaan kysyntään, Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen sanoo.

Lisätietoja:

Capgemini: Jari Kokko, p. 040 560 7999, etunimi.sukunimi@capgemini.com
Marja Jokinen, p. 050 5810 264, etunimi.sukunimi@capgemini.com

Microsoft Oy: Steffan Schumacher, p. *09 525501, etunimi.sukunimi@microsoft.com
Noora Alander, p. *09 525501, etunimi.sukunimi@microsoft.com

Sivun alkuun ↑