Tytöt viettivät kesän viimeiset lomapäivät teknologialeirillä

Julkaistu 15.8.2008

Joukko 8.-luokkalaisia tyttöjä osallistui viimeisinä lomapäivinään Microsoftin järjestämälle DigiGirlz-leirille Espoossa. Leirin tavoitteena oli tutustuttaa tyttöjä teknologiaan ja IT-alaan heidän omista kiinnostuksen kohteistaan käsin. DigiGirlz-leiri houkutteli nuoret kesälaitumilta koneiden ääreen tarjoamalla mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia ja käytännönläheisiä työpajoja.

Nuorten suosikkiartisti Chisu kertoi ja näytti käytännössä, miten musiikkia tehdään tietokoneella ilman studiota. Microsoftin tietotyöevankelista Vesku Paananen puolestaan innosti tyttöjä laajentamalla heidän käsitystään tietotekniikan tarjoamista mahdollisuuksista. Leirille osallistunut Mira Myllylä kuvaili ennakko-oletuksiaan: "Ennen tätä päivää ajattelin, että tämä ala olisi enemmän tietokonenäpräämistä ja koodaamista". Vieruskaveri Maria Sorsimo puolestaan jatkoi Paanasen esityksestä vaikuttuneena: "Mulle tulee nyt mieleen enemmänkin taika, kun voi tehdä ihan mahtavia juttuja. Se on ihmeellistä". Myöhemmin hän jatkoi: "Mukavinta oli kun me tehtiin Chisun kanssa yhdessä Ukko-Nooa-remix". Kahden päivän aikana tytöt oppivat myös, että alalla kuin alalla tarvitaan tietotekniikkaa. Oli kyse sitten musiikista tai sisustussuunnittelusta, tietokone on tärkeä väline työn tekemiseen.

Microsoft DigiGirlz

Microsoft DigiGirlz-leiri Espoon Keilaniemessä 2008

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty maksuton DigiGirlz-leiri on osa Microsoftin maailmanlaajuista DigiGirlz-ohjelmaa, jonka avulla halutaan innostaa tyttöjä tutkimaan IT-alan mahdollisuuksia ja pitämään sitä vaihtoehtona, kun he valitsevat koulutussuuntautumistaan. Naisia kaivataan IT-alalle tuomaan uutta näkemystä.

Microsoftilla hankkeesta vastaava Marianna Nieminen oli tyytyväinen ensimmäiseen Suomessa järjestettyyn DigiGirlz-leiriin: "Tapahtuman tavoite oli, että tytöt saisivat näistä päivistä mahdollisimman paljon irti ja että täällä oleminen olisi mielenkiintoista ja hauskaa." Niemisen mukaan tapahtuma onnistui hyvin ja tytöiltä saatu palaute oli innostavaa. "Tämän perusteella on hyvä suunnitella jatkoa."

Seuraavan kerran tytöille järjestetään digitapahtuma tammikuussa 2009.

DigiGirlz-leirin nettisivut

DigiGirlz-ohjelman nettisivut

Lisätietoja:

Microsoft Oy
Marianna Nieminen, Academic Program Manager

Sivun alkuun ↑