Elisa ensimmäisenä operaattorina Microsoftin pilvitoimittajaksi

Julkaistu 1.3.2011

Elisa Oyj ja Microsoft Oy ovat solmineet yhteistyön, jonka myötä Elisa ryhtyy tarjoamaan Microsoftin pilvipalveluita ensimmäisenä operaattorina Suomessa. Yhteistyö tulee alkamaan Office 365 -tuottavuusratkaisuiden jälleenmyynnillä. Yhtiöt odottavat yhteistyöltä merkittävää uutta liiketoimintaa.

Yhteistyömalli mahdollistaa Elisalle paitsi Microsoftin pilvipalveluiden jälleenmyynnin myös sisällyttämisen osaksi Elisan omia palveluita. Tänä vuonna Elisan palveluvalikoima kasvaa Microsoftin markkinoille tulevalla Office 365 -tuottavuusratkaisulla, joka kokoaa yhteen aina tuoreimmat versiot mm. Microsoftin toimisto-ohjelmistoista, sähköpostista ja pikaviestimestä. Elisa ja Microsoft uskovat yhteisen palvelun kiinnostavan erityisesti pk-yrityksiä. Asiakkaiden on mahdollista hankkia Elisalta myös muita Microsoftin pilvipalveluja, kuten esimerkiksi Dynamics CRM Online -asiakkuudenhallintajärjestelmän.

"Pilvipalvelut yleistyvät nyt vauhdilla Suomessa. Microsoft aikoo toimia Suomen markkinalla erittäin tiiviisti muutamien strategisiksi kumppaneiksi valikoitujen yritysten kanssa. Yhteistyö Elisan kanssa on merkittävä askel kumppanistrategiassamme. Operaattorit ovat muuttumassa kattavan palvelun ICT-taloiksi, joilta asiakkaiden on helppo hankkia yritysohjelmistoja palveluna", sanoo Microsoft Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Anthony Gyursanszky.

"Tietotekniikan ostaminen muuttuu ja helpottuu, ja nykyään yhä useammin palvelut hankitaan pilvestä. Syynä muutokselle on tablet-tietokoneiden ja älypuhelinten määrän voimakas kasvu. Samaa tahtia kiihtyy niihin tarvittavien liiketoimintasovellusten kysyntä, koska niin tieto kuin tarvittavat sovellukset sijaitsevat verkossa ja niitä käytetään kevyen selaimen kautta suoraan mobiilipäätelaitteilta", Yritysasiakkat-liiketoimintayksikön johtaja Pasi Mäenpää Elisalta toteaa.

Yhteistyö antaa paitsi suuryrityksille myös pienille ja keskisuurille yrityksille entistä paremmat mahdollisuudet hankkia käyttöönsä uudenaikaisimmat ICT-ratkaisut. Elisa pystyy nyt tarjoamaan tarvittavat ratkaisut yhdellä sopimuksella ja samalla hinnalla kaikenkokoisille yrityksille, mistä on asiakkaille valtava hyöty.

Palvelut saatavilla maailmanlaajuisesti

Elisa pystyy tarjoamaan asiakkailleen Microsoftin viestintä- ja tuottavuusratkaisut pilvestä samalla käytettävyystasolla kaikkialla maailmassa yhteistyössä maailman suurimman mobiilioperaattori Vodafonen kanssa.

"Asiakkaillamme on usein tarve saada tehokkaat viestintä- ja tuottavuusratkaisut käyttöönsä eri toimipisteissä ympäri maailmaa. Palvelujen käyttöönotto on tähän saakka edellyttänyt useita kumppaneita, minkä vuoksi se on ollut sopimusteknisestikin raskasta. Nyt Vodafonen valmiiksi rakentamaa globaalia jakelukanavaa hyödyntämällä voimme tarjota palvelut Suomessa ja ulkomailla samalla toimitusmekanismilla ja markkinoiden parhaalla käytettävyystasolla", Mäenpää kertoo.

Microsoftin Office 365 -pilvipalvelu on tällä hetkellä beta-vaiheessa. Office 365:n edellinen versio on saavuttanut suuren suosion suomalaisissa yrityksissä ja kiinnostuksen odotetaan jatkuvan korkeana. "Asiakkaat ovat kertoneet, että mallimme vastaa hyvin nykyisiin tietohallinnon vaatimuksiin. Pilvipalvelut auttavat säästämään kustannuksissa ja käytettävissä on aina tuoreimmat ohjelmistoinnovaatiot", Microsoftin Gyursanszky kertoo.

Lisätiedot:
Pasi Mäenpää, Yritysasiakkaat-liiketoimintayksikön johtaja, Elisa Oyj
Anthony Gyursanszky, myynti- ja markkinointijohtaja, Microsoft Oy

Sivun alkuun ↑