Elisa ja Microsoft luovat viestintäratkaisuja tuottavampaan asiakaspalveluun ja toimistoviestintään

Julkaistu 25.10.2007

Pitkäaikaisen Microsoft-yhteistyön myötä Elisa tuo markkinoille uusia toiminta- ja työskentelytapoja mahdollistavia viestintäpalveluita. Palvelut täydentävät Elisa Toimisto- ja Elisa Asiakas-ratkaisukokonaisuuksia tuomalla uusia mahdollisuuksia nopeaan kanssakäymiseen sekä tiedon hallintaan ja jakeluun. Ratkaisukokonaisuuksiin vuoden vaihteessa saatavilla olevat työryhmätyöskentelyn ja asiakastiedon hallinnan ratkaisut on kehitetty parantamaan yritysten tuottavuutta. Ratkaisut edistävät liikkuvan työn mahdollisuuksia muun muassa parantamalla tavoitettavuutta ja helpottamalla kanssakäymistä.

Yhteistyön tuloksena Elisa tarjoaa Microsoftin teknologiaan perustuvia viestintäratkaisuja räätälöityinä verkkopalveluina (Software as a Service), mikä tarkoittaa yrityksille palveluiden helppoa ja joustavaa käyttöönottoa sekä kustannustehokkuutta. Ottamalla käyttöön vain tarvitsemansa palvelut asiakkaat välttyvät esimerkiksi mittavilta laiteinvestoinneilta sekä päivitys- ja huoltokustannuksilta.

Elisa Toimisto -ratkaisukokonaisuus nopeuttaa tiedonsiirtoa hallitusti ja helpottaa ihmisten kanssakäymistä ajasta, paikasta ja käyttöliittymästä riippumatta yli organisaatiorajojen. Ratkaisukokonaisuuden laajetessa marraskuussa 2007 yritysten saatavilla ovat yhteiset verkkotyötilat, jotka parantavat verkostoitumista ja dokumenttien hallintaa ja saatavuutta yrityksen sisällä sekä muiden sidosryhmien kanssa. Työn tuottavuus kasvaa, kun tiedonsiirtoa automatisoidaan ja tiedon saatavuus ja hallittavuus parantuu.

Elisa Asiakas -ratkaisukokonaisuus laajenee vuoden 2008 alussa uudenlaisella asiakkuudenhallintaa tehostavalla ja mobilisoivalla kanssakäymispalvelulla. Uusi palvelu yhdistää täysin uudella tavalla Microsoft Dynamics CRM -asiakkuushallintajärjestelmän kontaktien hallintaan Elisan Contact Center -asiakaspalvelun kautta. Palvelun avulla myyjä voi esimerkiksi saada reaaliajassa oleellisimmat asiakastiedot matkapuhelimensa näytölle ennen kuin hän vastaa asiakkaan puheluun. Hän pystyy näin vastaamaan paremmin asiakastarpeisiin ja yrityksen asiakaspalvelu paranee.

"Elisa on edelläkävijä uuden verkottuneen työympäristön viestintäratkaisujen kehittämisessä. Liikkuvan työn yleistyttyä kaikenkokoiset yritykset tarvitsevat parhaimmat työkalut tukemaan tuottavuutta kasvattavaa toimintatapaa. Yhdessä kumppanimme Microsoftin kanssa haluamme tarjota asiakkaillemme uusimmat viestintäratkaisut heille sopivimmalla tavalla toteutettuina", Elisan Yritysasiakkaat-yksikön johtaja Pasi Mäenpää sanoo.

"Olemme todella tyytyväisiä Elisan päätökseen lähteä mukaan kehittämään edelleen Microsoft Hosted Messaging and Collaboration (HMC) -palvelualustaamme version 4.5 TAP kehitysohjelman puitteissa yhtenä seitsemästä kumppanista maailmassa. Nyt julkistetut Elisan palvelut tuovat merkittävän uuden kanavan ohjelmistoihimme perustuvien työryhmäpalveluiden hankkimiseen", Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen sanoo.

Elisa Oyj on johtava suomalainen viestintäpalveluyritys. Elisa tarjoaa henkilö- ja yritysasiakkailleen sekä julkiselle yhteisöille puhe- ja tietoliikennepalvelut, asiakaskohtaiset viestintäpalveluratkaisut ja verkko-operaattoripalvelut. Elisa on Suomessa laajakaistan markkinajohtaja, yhtiön yli 1,3 miljoonasta kiinteän verkon liittymästä laajakaistaliittymiä on yli 498 000. Elisa on uusien mobiili- ja sisältöpalveluiden edelläkävijä, matkapuhelinasiakkaita on yli 2,2 miljoonaa. Helsingin pörssissä noteeratun Elisan Oyj:n liikevaihto vuonna 2006 oli 1,52 miljardia euroa ja henkilöstöä 3 600. Palveluita tarjotaan Elisa-, Saunalahti- ja Kolumbus-tuotemerkeillä sekä kansainvälisesti Vodafonen ja Telenorin kanssa.

Elisa Yritysasiakkaat yksikkö tarjoaa asiakaslähtöisiä ratkaisuja yritysten tuotantoprosessien tehostamiseen (Elisa Tuotanto), liikkuvaan työhön ja toimistoviestintään (Elisa Toimisto) sekä asiakaspalveluun (Elisa Asiakas). Konsultointiin keskittyvä Elisa Design auttaa asiakkaita uudistumaan ja hyödyntämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kansainvälistyviä asiakkaitaan Elisa palvelee yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa ympäri maailman. Yritysasiakkaat-yksikön liikevaihto vuonna 2006 oli 416 miljoonaa euroa.

Sivun alkuun ↑