Microsoftin yritysostot tehostavat ERP-asiakkaiden innovointia

Julkaistu 23.9.2009

Tuotanto-, asiantuntijapalvelu- ja vähittäiskapparatkaisujen hankinta vie Microsoft Dynamics ERP -toimialastrategiaa eteenpäin.

Microsoft on ostanut neljä toimialaratkaisua, jotka laajentavat Microsoft Dynamics AX:n ydintoimintoja. Ostot ovat osa Microsoft Dynamics ERP -strategiaa, jonka tavoitteena on edistää toimialakohtaisten asiakasinnovaatioiden syntyä ja tarjota kumppaneille mahdollisuus toimittaa monistettavia toimialaratkaisuja. Tämä kauppa tukee Microsoftin tavoitetta tuottaa dynaamisia liiketoimintaratkaisuja. Niihin sisältyy joustavia toimialasovelluksia, jotka kykenevät vastaamaan liiketoiminnan kehittyviin tarpeisiin.

"Yritysostot ovat sijoitus, jolla luomme toimialakohtaisia toimintoja suoraan Microsoft Dynamics AX -sovellukseen", Microsoft Dynamics ERP -osaston pääjohtaja Crispin Read sanoo. "Microsoft on asiakkaille ja kumppaneille turvallinen valinta, sillä me tuotamme jatkuvasti innovatiivisia tuotteita, joiden elinkaarikustannukset ovat matalia."

"Yhdessä jo vahvojen NAV-vertikaaliratkaisujen kanssa näihin neljään toimialaan investoimalla Microsoft Dynamics vahvistaa myös AX-kumppaniekosysteemin mahdollisuutta toimittaa vertikaaliratkaisuja entistä nopeammin", Microsoft Oy:n Dynamics liiketoimintajohtaja Mika Aromaa puolestaan ennakoi.

Seuraavat Microsoftin hankkimat tekniikat tarjotaan vastaisuudessa osana Microsoft Dynamics AX -tuotetta. Tuotanto-, asiantuntijapalvelu- ja vähittäiskauppa-asiakkaat voivat hankkia Microsoft Dynamics AX -toimialaratkaisut ja niihin liittyvän Microsoftin tuen kumppaneiltamme.

  • Fullscope Inc. -yhtiöltä ostetulla prosessituotantoratkaisulla sekä kappaletavara- että prosessituotannon liiketoimintaprosessit voidaan integroida tiiviisti keskenään.

  • Computer Generated Solutions Inc. -yhtiöltä hankittu asiantuntijapalveluratkaisu tarjoaa asiakkaille keskitetyn järjestelmän, jolla voidaan hallita projekteja ja resursseja, rahaliikennettä ja asiakaslaskutusta sekä kohdistaa resurssit asiakkaan toimeksiantoihin.

  • LS Retail EHF- ja To-Increase Denmark A/S (Columbus IT Partner A/S:n täysin omistama tytäryritys) -yhtiöiltä hankitut vähittäiskaupparatkaisut tarjoavat kokonaisvaltaisen vähittäiskaupparatkaisun johon sisältyy myymälänhallinta (mukaan lukien kassapäätteet), markkinointi ja ERP-toiminnot.

Näillä tekniikkahankinnoilla Microsoft sisällyttää kunkin toimialan ydintoiminnot suoraan osaksi ERP-sovelluksia, jolloin Microsoftin kumppanit voivat keskittyä innovoinnin saattamiseen markkinoille, millä todistetusti on suurin vaikutus asiakkaan liiketoimintaan. IDC-yhtiön tutkimukset osoittavat, että Microsoft Dynamics ERP -kumppanien kannattavuus on muita vastaavia yrityksiä parempi, koska ne kykenevät tarjoamaan monistettavia toimialaratkaisuja, joilla asiakkaan innovaatiot saadaan markkinoille.

"Valitsimme Microsoft Dynamics AX:n ja Fullscopen prosessituotantoratkaisun Oraclen ja SAP:n asemesta, koska Microsoftin toimialaratkaisu sopi paremmin liiketoimintaprosesseihimme. Ratkaisu ei yrittänyt pakottaa meitä ennalta määritettyihin toimialan käytäntöihin", Cayman Chemical Company Inc. -yhtiön tietotekniikkajohtaja Mark Holt kertoo. "Microsoftin tapa lisätä toimialaratkaisut suoraan Microsoft Dynamics AX -tuotteeseen tarjoaa toimialalle ennakoitavissa olevan kehitystien, minkä seurauksena kumppanit voivat keskittyä toimialaratkaisuihin, jotka pysyvät innovaatioiden tahdissa."

Asiantuntijapalvelu-, tuotanto- ja vähittäiskaupparatkaisujen lisääminen kasvattaa Microsoft ERP:n toimialatarjontaa, johon kuuluu myös ratkaisuja jakelunhallintaan ja julkiselle sektorille. Uudet ratkaisut täydentävät myös Microsoftin toisen ERP-ratkaisun, Dynamics NAV -sovellusten, jo ennestään kattavaa toimialaratkaisujen tarjontaa, jonka Microsoftin kansainväliset kumppanit ovat luoneet. Microsoft Dynamics AX:n prosessituotanto- ja asiantuntijapalveluratkaisut ovat heti saatavana Microsoft Dynamics -hinnastossa. Vähittäiskaupparatkaisu on saatavana myöhemmin. Microsoft tiedottaa asiakkaille ja kumppaneille, kun julkaisupäivä lähestyy.

Lisätietoja Microsoft Dynamics ERP -ratkaisuista ja Microsoft Dynamics AX -tuotteeseen lisätyistä toimialoista on osoitteessa www.microsoft.com/dynamics/en/us/products/ax-overview.aspx

Tietoja Microsoft Dynamicsista

Microsoft Dynamics -tuoteperhe sisältää helppokäyttöisiä ja mukautettavia ERP- ja asiakkuudenhallintaratkaisuja, joiden avulla yritystä voidaan johtaa tehokkaammin ja menestyksekkäämmin. Erikoistuneita palveluita tuottavien kanavakumppanien toimittamat mukautuvat liiketoiminnan hallintaratkaisut toimivat Microsoftin tuttujen ohjelmistojen kanssa ja niiden tapaan auttaen koko liiketoiminnan prosessien yksinkertaistamista.

Lisätiedot:

Microsoft Oy
Mika Aromaa, Dynamics liiketoimintajohtaja, puh. 050 5928 556

Sivun alkuun ↑