Haaga Yhtymä valitsi Microsoftin projektityökalun vahvistamaan projektinhallintaa

Julkaistu 14.11.2005

Haaga Yhtymä parantaa kilpailukykyään koulutusmarkkinoilla hankkimalla Microsoft Office Enterprise Project Management "“projektityökalun. Järjestelmää otetaan parhaillaan käyttöön Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa, ja tarkoituksena on vaiheittain laajentaa käyttö kaikkiin Haaga Yhtymän koulutusyksiköihin. Kokonaisratkaisun toimituksesta ja tuesta vastaa Datatron Oy.

Uudenlaisen ajattelun uittaminen korkeakouluympäristöön edellytti omien käytäntöjen uudistamista ja projektien hallintaa helpottavan järjestelmän hankintaa. Perusteellisen harkinnan jälkeen Haaga Yhtymä päätyi Microsoft Office Enterprise Project Management -projektinhallintaratkaisuun. Valintatilanteessa painoivat muun muassa luotettavuus ja monipuoliset ominaisuudet.

"Haluamme kehittää, joustavoittaa ja yhdenmukaistaa projektitoimintaamme ja meidän piti valita näitä tavoitteita tukeva järjestelmä", ammattikorkeakoulun hankesalkusta vastaava suunnittelupäällikkö Ari Hälikkä sanoo.

HAAGA kehittää projektitoimintaansa virtaviivaistamalla prosesseja, tehostamalla resurssien hallintaa sekä parantamalla vaikuttavuutta ja palvelulaatua.

Haaga Yhtymän projektijärjestelmän hankintaa alettiin suunnitella vuosi sitten.

"Heti alusta asti oli selvää, että haluamme järeän luokan järjestelmän, jolla on hyvä takuu jatkuvuudesta. Vertailimme markkinoiden tarjontaa perusteellisesti ja päädyimme Microsoftin tuotteeseen, koska kyseessä on iso ja luotettava toimija", Hälikkä kuvailee.

Lisäarvoa Projectin valintaan tuo se, että HAAGAn opiskelijat voivat hyödyntää sitä projektiopinnoissaan. Hälikkä toteaa, että Projectin hallitseminen on todella hyödyllistä pääomaa, kun valmistumisen jälkeen siirrytään työelämään yrittäjäksi tai toisen työnantajan palvelukseen.

Kokonaisratkaisun toimituksesta ja tuesta vastaa Datatron Oy. Yritys on mukana projektityökalun käyttöönoton kaikissa vaiheissa. Yrityksen kehittämä malli tukee EPM-käyttöönottoa yhteisessä määrittelyssä, suunnittelussa, asennuksessa, ympäristön muokkauksessa, pilotoinnissa, tuotantokäyttöönotossa ja koulutuksissa. Ratkaisu sisältää tarvittavat työkalut esimerkiksi suunnittelu- ja raportointitarpeisiin.

Sivun alkuun ↑