Halo 3 järisyttää maailmaa 26. syyskuuta

Julkaistu 16.5.2007

Hollywood tuo tänä vuonna valkokankaalle kaikkien aikojen suurimmat kassamagneetit. Samaan aikaan Halo-trilogian viimeinen osa, Halo 3, valmistautuu tekemään historiaa. Euroopassa 26. syyskuuta 2007 lanseerattava Halo 3 tulee järistyttämään maailmaa rikkomalla kaikki aiemmat viihdeteollisuuden ensimmäisen päivän myyntiennätykset.

Lähtölaskenta vuoden suurimpaan viihdetapahtumaan alkaa nyt, Halo 3:n beta-versio tuo säpinää odotteluun

Legendaarinen Bungie Studios -pelitalo on luonut Halo 3:n yksinoikeudella Xbox360 -konsolille ja viihdejärjestelmälle. Tämä populaarikulttuurin eepos yhdistää ihmiset eri puolilta maailmaa taistelemaan ihmiskunnan puolesta, samalla kun interaktiivisen tarinankerronnan ja sosiaalisen pelaamisen merkitykset määritellään uudestaan. Kaikki haluavat pelastaa maailman Master Chiefeinä.

- Kyseessä ei ole mikä tahansa videopelin julkaisu vaan vuoden suurin viihdetapahtuma, linjaa Peter Moore, Microsoftin Entertainment and Devices -divisioonan interaktiivisen viihteen varapääjohtaja.
- Halo 3 tulee tekemään viihteen historiaa. Se tarjoaa elämyksen, josta nautitaan vielä vuosienkin päästä.

Kuhina Halo 3 ympärillä on jo alkanut. Tänään Microsoft Game Studio kaataa lisää bensaa liekkeihin tarjoamalla Halo 3 moninpelin betaversion pelattavaksi Xbox LIVEssä. Pelifaneilla ympäri maailman on siis mahdollisuus testata Halo 3:n moninpelausta jo nyt, kuukausia ennen pelin julkistamista.

Jo marraskuussa 2004 julkaistu Halo 2 mullisti pelimaailman. Peliä myytiin ensimmäisen 24 tunnin aikana yli 125 miljoonan dollarin edestä. Halo 2 on vielä nykyisin, miltei kolme vuotta julkaisemisensa jälkeen, MicrosoftTM Xbox LIVEn pelatuin peli. Tähän päivään mennessä Halo 2:a on pelattu verkossa miltei miljardi tuntia.

Halo 3 julkaisupäivän varmistumista juhlistetaan tänään Halo 3 moninpelin betaversiolla, joka tulee saataville maailmanlaajuisesti Xbox LIVEssä tänään klo 15.00 Suomen aikaa. Moninpeliä pääsee testaamaan kolmen viikon ajan aina 7. kesäkuuta Suomen aikaa kello 09:59 asti.

Betasta kiinnostuneet pelaajat pääsevät vielä mukaan testaamaan Halo 3 moninpelin vetoa ostamalla helmikuussa Xbox 360 -konsolille yksinoikeudella julkaistun Crackdown-pelin. Tästä päivästä lähtien erikoismerkitty Crackdown-peli avaan oven Halo 3:n maailmaan. Betaan osallistuvat pelaajat pääsevät kokeilemaan pelin uusia tasoja, ennennäkemättömiä aseita, erilaisia kulkuneuvoja ja pelityyppejä. Beta-versio tarjoaa myös arvokasta tietoa Bungie Studiosille, jotka kehittävät peliä edelleen.

Vuonna 1991 perustetulla Bungie Studiosilla on aina ollut kaksi tavoitetta: kehittää pelejä, joissa yhdistyisi oivaltava teknologia, kaunis taide, älykkäät tarinat ja syvällinen pelaaminen. Samojen pelien pitäisi myös myydä hyvin - jotta yritys saavuttaisi johtavan aseman pelimaailmassa. Bungie on kehittänyt kuluneen 10 vuoden aikana useita yleisön ja kriitikoiden ylistämiä pelejä, kuten "Maraton Trilogyn" ja "Myth"-sarjan kaksi ensimmäistä peliä. Bungien luoma Halo-sarja on kansainvälisesti palkintoja niittänyt toimintapeli, joka on kasvanut globaaliksi viihdeilmiöksi. Peliä on myyty maailmanlaajuisesti yli 14,7 miljoonaa kappaletta ja sitä on pelattu miltei miljardi tuntia Xbox LIVEssä. Halo-sarjasta on myös tehty toimintanukkeja, kirjoitettu kirjoja, laadittu sarjakuvia, vaatteita ja paljon muuta. Bungie työskentelee parhaillaan Halo 3-pelin parissa, joka täydentää Halo-trilogian ja tulee markkinoille syksyllä 2007. Lisätietoja Bungiesta löytyy verkkosivuilta www.bungie.net.

Microsoft Game Studios on Xbox®- ja Xbox 360TM-pelikonsoleille sekä Windows®-käyttöjärjestelmälle ja verkkoalustoille suunniteltujen pelien johtava maailmanlaajuinen julkaisija ja kehittäjä. Huippusuunnittelijoista koostuva Microsoft Game Studios luo innovatiivisia ja monipuolisia pelejä Windowsille (www.microsoft.com/games), kuten franchise-pelit Age of Empires®, Flight Simulator ja Zoo Tycoon®; Xboxille ja Xbox 360:lle (www.xbox.com), kuten Gears of War sekä franchise-pelit Halo®, Fable®, Project Gotham Racing® ja Forza MotorsportTM sekä MSN® Gamesille (www.games.msn.com), joka on MSN-verkon virallinen pelikanava ja hittipelien Bejeweled ja Hexic® julkaisija.

Xbox 360 on tehokkain peli- ja viihdelaite, jolle on saatavilla parhaat pelit, uuden sukupolven Xbox Live -verkkopeliyhteisö, sekä ainutlaatuisia viihdekokemuksia, jotka kehittyvät pelaajien ympärillä. Xbox 360 on saatavilla 37 maassa ja sille on tarjolla yli 160 teräväpiirtotekniikkaa hyödyntävää peliä. Lisätietoja löytyy osoitteessa www.xbox.com/xbox360.

Sivun alkuun ↑