Helsingin kauppakorkeakoululle integroitu Microsoftin sähköpostijärjestelmä

Julkaistu 24.01.2005

Suomen suurin kauppatieteellinen yliopisto Helsingin kauppakorkeakoulu (HKKK) on integroinut opiskelijat ja opettajat yhteen Microsoft Exchange Server 2003 -sähköpostijärjestelmään. Yhtenäistetty järjestelmä tuo opiskelijat ja opettajat samaan työskentely-ympäristöön sähköposteineen, kalentereineen, hakemistopalveluineen ja tiedonjakokanavineen. Opiskelijat tarvitsevat uudessa järjestelmässä vain yhdet käyttäjätunnukset.

Integroitu Exchange Server 2003 -pohjainen järjestelmä kattaa nyt kaikki HKKK:n noin tuhat työasemaa, joista opiskelijoiden käytössä on lähes puolet. Exchange-pohjaisen järjestelmän uudet palvelut, muun muassa kalenterit sekä tehtävä- ja kontaktilistat, tehostavat selkeästi oppilaitoksen tiedonvälitystä.

Microsoft Exchange Server 2003 -järjestelmän piirissä on yli 4000 opiskelijaa sekä noin 500 henkilökuntaan kuuluvaa käyttäjää. Opiskelijat käyttävät sähköpostia selainpohjaisen Outlook Web Access -käyttöliittymän kautta.

"Tiedonvälityksen tehostamisen lisäksi Exchange Server ja Active Directory -hakemistopalvelut ovat yksinkertaistaneet käyttäjähallintaa. Hakemistopalvelujen myötä kansioita voidaan määritellä ja jakaa joustavasti eri käyttötarkoituksia ja käyttäjäryhmiä varten. Ja kertakirjautumisen myötä on sekä käyttäjien että tietohallinnon elämä helpottunut", kertoo Helsingin kauppakorkeakoulun tietohallintojohtaja Markku Kuula. "Myös tietoturva paranee, kun esimerkiksi automaattiset tietoturvapäivitykset tehostavat järjestelmän ajan tasalla pitämistä", Kuula jatkaa.

Kokonaisuutena toimiva sähköpostijärjestelmä tuo opiskelijoille myös selainpohjaisen sähköpostin käyttöliittymän Outlook Web Accessin kautta.

"Outlook Web Access on oivallinen tapa käyttää sähköpostia. Postit eivät keräänny tai jää työasemille, vaan ne varastoidaan turvallisesti käyttäjien omiin palvelinhakemistoihin. Myös henkilökohtaiset levytilat siirrettiin Microsoft-ympäristöön", sanoo Microsoftin myyntipäällikkö

HKKK:n palvelinratkaisut perustuvat pääasiassa Windows Server 2000- ja Windows Server 2003 -käyttöjärjestelmiin. Työasemissa on Windows XP ja toimistosovelluksina ensisijaisesti Microsoft Office 2003. Microsoft-palvelinten ja -ohjelmistojen yhteensopivuus tehostaa monin tavoin järjestelmien ja niiden käyttäjien välistä kommunikaatiota.

HKKK:n lähitulevaisuuden kehittämisalueita ovat muun muassa sähköisen identiteetin hyödyntäminen käyttäjähallinnassa sekä portaalien kehittäminen

Sivun alkuun ↑