Helsingin Sanomat ja Microsoft tiivistävät yhteistyötään

Julkaistu 2.6.2008

Helsingin Sanomat ja Microsoft ovat sopineet yhteistyönsä merkittävästä tiivistämisestä verkkoliiketoiminnassa. Helsingin Sanomat ottaa käyttöönsä lukuisia Microsoftin Live- ja verkkomainontaratkaisuja kehittäessään ilmoittajille ja lukijoille suunnattuja palveluitaan. Yhtiöt ovat tehneet sisältöyhteistyötä vuodesta 2007 lähtien.

Yhteistyön myötä Helsingin Sanomat panostaa liiketoiminnassaan kasvavaan hakusanamainontaan ja alkaa kehittää siihen omaa ratkaisuaan yhdessä Microsoftin kanssa. Hakusanamainonnan arvioidaan kasvavan Suomessa vuosittain noin 50 prosenttia.

Helsingin Sanomien ja MSN:n välinen sisältöyhteistyö laajenee kesällä mobiilikäyttöön MSN Mobile -palvelun myötä.

- Olemme tehneet tiivistä ja hyvää yhteistyötä Microsoftin kanssa. Nyt laajennamme sitä niille alueilla, joissa näemme lähivuosina merkittäviä kasvun mahdollisuuksia, toteaa Helsingin Sanomien toimitusjohtaja Pekka Soini.

Sanomalla on jo käytössään Microsoftin Atlas -tuoteperheen mainonnanhallintaratkaisu ja tavoitteena on ottaa käyttöön täysin uudentyyppisiä mainontaratkaisuja mahdollistavia työkaluja. Lisäksi Sanoma ottaa Microsoft Virtual Earth -karttapalvelun kehitysalustaksi omille verkkopalveluilleen.

- Sanoman ja Microsoftin tiivistyvä yhteistyö on hyvä esimerkki Microsoftin verkkopalveluiden soveltuvuudesta verkkoliiketoiminnan alustaksi. Sen lisäksi, että palvelut ovat verkkokäyttäjien keskuudessa suosituimpia palveluita, ne antavat kumppaneillemme mahdollisuuden rakentaa ja kasvattaa omaa online-liiketoimintaansa Microsoftin verkkopalveluiden teknologiaa hyväksi käyttäen, sanoo Microsoft Online Services Groupin maajohtaja Mikko Ketola.

Lisätietoja:

Helsingin Sanomat Oy
Pekka Soini, toimitusjohtaja
Anders Stenbäck, kehityspäällikkö

Microsoft Online Services Group
Mikko Ketola, maajohtaja

Sanoma
SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma on Suomen johtava sanomalehtikustantaja. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia, alueellisia sanomalehtiä ja kaupunkilehtiä. Sanoma panostaa painettujen tuotteiden rinnalla vahvasti digitaaliseen liiketoimintaan. Yritysasiakkailleen Sanoma tarjoaa talousuutis-, kuvatoimisto-, uutisseuranta- ja painopalveluja.

Microsoft
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 260 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 88 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2007 Microsoftin liikevaihto oli 51,12 miljardia dollaria.

Sivun alkuun ↑