Internet Explorer 9 on netin turvallisin selainohjelma

Julkaistu 15.12.2010

NSS Labs -tutkimusyhtiön tekemän tuoreen selvityksen mukaan Microsoftin Internet Explorer 9 tarjoaa parhaimman turvan internetin sosiaalisten verkostojen kautta tulevia haittaohjelmia vastaan. NSS Labs tutkimus osoittaa, että IE9 pystyi blokkaamaan 99 prosenttia sosiaalisten verkostojen kautta tulevista haittaohjelmista tai varoittamaan niistä. IE9 beta-versio julkistettiin syyskuussa 2010 ja on kaikkien halukkaiden ladattavissa osoitteessa www.microsoft.fi/ie

"Internet Explorer 9 sisältää samat johtavat tietoturvaominaisuudet, jotka esiteltiin jo Internet Explorer 8:n myötä. Selain on suunniteltu alan turvallisimmaksi ja sen ominaisuudet auttavat suojautumaan nimenomaan käyttäjiin kohdistuvilta yleisimmiltä uhilta", Microsoft Oy:n tietoturvajohtaja Kimmo Bergius esittelee.

NSS Labsin tutkimusyhteenvedossa todetaan, että Microsoftin Internet Explorer 9 nostaa entisestään tietoturvaa suhteessa Internet Explorer 8:aan ja on selvästi edellä turvallisuudessa verrattuna muihin tutkimuksessa mukana olleisiin selaimiin.

Internet Explorer 9 tuo selaimeen mm. seuraavat parannukset:

- Internet Explorer 9 on ensimmäinen selain, joka tarjoaa sisäänrakennetun SmartScreen -suodattimen. Ominaisuus hyödyntää tiedostojen "latausmainetta" varoittamalla tai estämällä latauksen, kun ladattavan tiedoston haittaohjelmariski on tavallista suurempi. Suodatin myös vertaa haettuja sivustoja jatkuvasti päivitettävään tietokalastelu- ja haittaohjelmasivustojen luetteloon ja tarvittaessa estää sivustolle menon.

- Lisäosien suorituskyvyn hallintatoiminto kertoo käyttäjälle, mikäli jokin asennettu lisäosa hidastaa selausta, jolloin tarpeettomat tai hitaat lisäosat voi kytkeä pois päältä.

Windows Internet Explorer 9 -selaimesta on kuluttajien ladattavissa esiversio. Korkean tietoturvan lisäksi IE9-selaimen uudistukset nopeuttavat myös graafista suorituskykyä ja mahdollistavat aiempaa sulavammat ja näyttävämmät sivukokonaisuudet.

"Internet Explorer 9 on suunniteltu nykyaikaisille tietokoneille. Yhdistämällä Internet Explorer 9:n Windows 7:n tehokkaisiin grafiikka- ja tietoturvaominaisuuksiin, verkkosivustot toimivat nopeasti, turvallisesti ja näyttävästi", Jukka Veräväinen Suomen Microsoftilta kertoo.

Lataa Internet Explorer 9 -esiversio: www.microsoft.fi/ie

Tutkimustulokset kokonaisuudessaan: www.nsslabs.com/research/endpoint-security/browser-security/

Microsoftin Internet Explorer yksikön markkinointijohtaja Roger Capriottin blogikirjoitus aiheesta: http://windowsteamblog.com/ie/b/ie/archive/2010/12/14/internet-explorer-9-welcome-to-a-more-beautiful-and-trusted-web.aspx

Lisätietoja

Microsoft Oy, Windows-liiketoiminta kuluttajat, Jukka Veräväinen, p. 050 364 8312

Microsoft Oy, tietoturvajohtaja Kimmo Bergius, p. 050 342 8739

Sivun alkuun ↑