Internet Explorer 9 on pian valmis

Julkaistu 10.2.2011

Microsoft julkisti tänään Windows Internet Explorer 9 -selaimesta Release Candidate (RC) -version, joka on viimeinen testiversio ennen valmista tuotetta. IE9 RC:ssa on yli 2000 suorituskykyä parantavaa uudistusta syyskuussa julkistettuun beta-versioon verrattuna. Päivitys on kaikkien käyttäjien ladattavana osoitteessa www.microsoft.fi/ie.

"Olemme ottaneet tärkeän askeleen eteenpäin IE9:n kehitystyössä. Miljoonien koekäyttäjien ja kehittäjäkumppaneidemme avulla olemme vieneet IE9:n lähemmäs sen lopullista lanseerausta", Microsoftin Windows-kuluttajaliiketoiminnan vetäjä Jukka Veräväinen kertoo.

2000 uudistuksen joukossa löytyy mm. uusia ominaisuuksia virrankulutuksen hallintaan ja tietoturvaan. Myös tiivis sisältöyhteistyö kumppaneiden kanssa lupaa hyvää internetin käyttäjille.

"Koska selaimen rooli ihmisten internet-kokemuksessa on niin merkittävä, haluamme laajalla testausohjelmalla varmistaa, että markkinoille saapuva uusi selain täyttää käyttäjien odotukset ja jopa ylittää ne. IE9:n beta-versio on kautta aikojen ladatuin Explorer-esiversio Suomessa, mikä kertoo että olemme onnistuneet työssämme", Veräväinen iloitsee.

Nopeuden ja visuaalisen näyttävyyden lisäksi IE9 on se myös erittäin luotettava. Uutena ominaisuutena RC-versiossa on seurantasuojaus (Tracking Protection Lists), jonka avulla voi rajoittaa selaimen viestintää tiettyjen WWW-sivustojen ja näin varmistaa, että käyttäjän tiedot pysyvät yksityisinä.

"Verkkoselailun turvallisuutta parantaa myös ActiveX-Suodatus, jonka avulla voi estää kaikkien sivustojen ActiveX-komponentit ja ottaa ne käyttöön vain luotettavien sivustojen kohdalla. Internet Explorer 9 on lisäksi ensimmäinen selain, joka tarjoaa sisäänrakennetun SmartScreen -tietojenkalastelu- ja haittaohjelmasuojauksen lataustenhallintaan. Tämä täysin uusi ominaisuus hyödyntää tiedoston latausmainetta esittämällä vakavamman varoituksen kun ladattavan tiedoston haittaohjelmariski on suurempi", Veräväinen esittelee.

NSS Labs -tutkimusyhtiön tekemän tuoreen selvityksen mukaan Microsoftin Internet Explorer 9 tarjoaakin parhaimman turvan internetin sosiaalisten verkostojen kautta tulevia haittaohjelmia vastaan. NSS Labs tutkimus osoittaa, että IE9 pystyi blokkaamaan 99 prosenttia sosiaalisten verkostojen kautta tulevista haittaohjelmista tai varoittamaan niistä.

Lisätietoja:
RC-versio Windows Internet Explorer 9 -selaimesta on ladattavissa osoitteessa: www.microsoft.fi/ie
Webcast julkistuksen keynote-puheenvuoroista ja esitetyistä demoista: http://www.microsoft.com/presspass/presskits/internetexplorer/
Microsoftin Internet Explorer -kehittäjäblogi: blogs.msdn.com/b/ie/

Lehdistön lisäkysymyksiin vastaa Jukka Veräväinen, Microsoft Oy, Johtaja, Windows-kuluttajaliiketoiminta, puh. 050 3648 312

Sivun alkuun ↑