Sähköpostissa Microsoftin nimissä leviävä ketjukirje on huijausta

Julkaistu 13.8.2007

Sähköpostitse viime päivinä Microsoftin nimissä kiertänyt ketjukirje on huijausviesti. Viestiin kehotetaan olemaan vastaamatta ja levittämättä viestiä eteenpäin. Suomenkielinen viesti on kirjoitettu ketjukirjeen muotoon ja viestissä väitetään, että kirjettä levittämällä voi saada Microsoftilta rahallisen palkkion.

Viestin levitykseen ei kannata osallistua, koska sen todellisen lähettäjän tarkoitusperät voivat olla haitallisia. Vastaavanlaisia viestiketjuja on liikkeellä useita vuosittain. Kyseisessä viestissä ei kuitenkaan ole kysymys haittaohjelmien levittämisestä, sillä viesti ei sisällä liitetiedostoa tai kehotusta ladata koneelle haittaohjelmia.

"Suomalaiset sähköpostin käyttäjät ovat onneksi nykyään hyvin valveutuneita ja ymmärtävät, etteivät isot yritykset lähesty yksittäisiä kuluttajia sähköpostiviestillä. Näin ei myöskään Microsoft tee. Tunnettujen yritysten nimeä käyttämällä lähettäjät pyrkivät herättämään vastaanottajan luottamuksen", Microsoftin tietoturvajohtaja Kimmo Bergius kertoo.

Microsoftin asiakaspalveluun on tullut kirjeeseen liittyen muutamia kyselyitä.

Lisätietoja:

Microsoft Oy
tietoturvajohtaja Kimmo Bergius

tai

viestintäpäällikkö Satu Yrjänen

Sivun alkuun ↑