Olohuoneen viihdekeskus tunnistaa ihmisen liikkeet ja eleet

Julkaistu 16.6.2010

Microsoft on tänään Los Angelesin E3-messuilla julkistanut uuden viihde-elektroniikan mullistavan lisälaitteen Xbox 360 -pelikonsolille. Kinect-niminen laite tunnistaa käyttäjien eleet, liikkeet ja jopa puheen. Laite mahdollistaa täysin uudenlaiset viihdekokemukset koko perheelle - ilman ohjaimia. Laite tekee esimerkiksi videopelien pelaamisesta kaikille helppoa ja hauskaa. Lisäksi laitteella voidaan käydä videopuheluja, katsella elokuvia tai kuunnella musiikkia.

Microsoft on tänään avannut ovet viihteen uuteen aikakauteen, mullistamalla pelaamisen, yhteydenpidon ja huvin perheen ja kavereiden kesken. Electronic Entertainment Expo (E3) -messujen yhteydessä pitämässään lehdistötilaisuudessa Microsoft esitteli Xbox 360 -viihdekeskukselle tehdyn Kinect-lisälaitteen, joka tunnistaa ihmisen eleet, liikkeet ja jopa puheen. Laite mahdollistaa peleistä ja modernista digitaalisesta viihteestä nauttimisen täysin ilman ohjaimia koko perheelle.

"Microsoft uskoo hauskanpidon olevan universaali magneetti, joka yhdistää meitä kaikkia", sanoi Don Mattrick , senior vice president, Interactive Entertainment Business Microsoftilta. "Me uskomme, että interaktiivinen viihde on viihteen kaikkein hienoin muoto ja sen tulisi olla avoinna ja lähestyttävissä mahdollisimman monelle. Tämä ajattelutapa on johdattanut meidät poistamaan sen viimeisenkin esteen ihmisten ja heidän rakastamansa viihteen väliltä."

Liikkeen vuoksi

Xbox 360:n Kinect tuo olohuoneisiin muun muassa kuohuvia koskia, villejä tiikereitä, vuoristoisia esteratoja ja kilpa-autoja. Laite julkaistaan tämän vuoden joulumarkkinoille. Yhdysvalloissa laite tulee myyntiin jo 4. marraskuuta, jatkaen matkaansa muualle maailmaan nopeasti sen jälkeen. Maagisen oloinen ja välitöntä hauskanpitoa tarjoava laite tunnistaa ihmiskehon liikkeiden ja eleiden lisäksi myös puheen.

Kinect tuo pelaamisen mahdollisuudet myös heille, jotka eivät ole koskaan pitäneet kädessään peliohjainta. Pallon ruudulla nähdessään pelaaja voi yksinkertaisesti potkaista sitä. Seuraamalla ruudussa annettuja liikkeitä voi opetella tanssimaan tai kuntoilla. Kinectin myötä riittää että tuo itsensä peliin - ohjaimia ei tarvita.

Kinectin käyttö on äärimmäisen helppoa, riittää että astuu laitteen eteen. Kinect tunnistaa käyttäjänsä ja "katselee" ja "kuuntelee" hänen eleitään ja ääntään. Mikäli Kinectin käyttäjällä on myös Xbox LIVE -palvelun Gold-jäsenyys ja riittävän nopea, noin 3-4 megabitin laajakaistaliittymä, tuo laite suosikkielokuvat ja musiikin sormenpäiden ulottuville, muuntaen tavallisenkin viihteen uudenlaiseksi kokemukseksi. Esimerkiksi elokuvan katselu Full HD -teräväpiirtotarkkuudella voidaan käynnistää sanomalla yksinkertaisesti "Xbox, play." Xbox 360:n Kinect tekee pelien pelaamisesta, elokuvien katselusta ja musiikin kuuntelusta hauskempaa ja interaktiivisempaa kuin koskaan. Kinect toimii minkä tahansa Xbox 360 -viihdekeskuksen kanssa, jossa on 175 megatavua tallennustilaa.

Viihdettä koko perheelle

Kinectin julkaisun yhteydessä Microsoft julkisti laitteelle useita hauskoja, koko perheen interaktiivisia seikkailuja. Esimerkiksi "Kinectimals", "Kinect Sports", "Your ShapeTM: Fitness Evolved" ja "Dance CentralTM" muuttavat tavallisimmankin olohuoneen eläintarhaksi, stadioniksi, kuntosaliksi tai tanssiklubiksi. Kaiken keskellä ovat ihmiset, jotka käyttävät viihdekokemukseensa sitä parasta mahdollista ohjainta - omaa kehoaan. Microsoft ja LucasArts ilmoittivat yhdessä, että he tuovat Kinectille StarWars® -pelin vuoden 2011 aikana. Myös Disney ripotteli Kinectin päälle "keijupölyään", tuoden omaa taikaansa laitteelle.

"Xbox LIVE tarkoittaa helppoa viihteen ja kavereiden löytämistä, missä tahansa. Kinect tarkoittaa kokemuksen muuttumista viihdyttävämmäksi kuin koskaan. Kun kerran koet elokuvat, urheilun ja pelit Xbox LIVEn ja Kinectin kautta, paluuta ei enää ole", sanoi Marc Whitten, Xbox LIVEn corporate vice president.

Kinect luo täysin uusia tapoja perheille ja kavereille pitää hauskaa yhdessä. Esimerkiksi Video Kinect -palvelu toimii todellisena olohuoneen kuvapuhelimena. Kinectin sisältämä videokamera ja mikrofoni siirtävät puheen ja elävän kuvan reaaliajassa, yhdistäen perheitä ja kavereita jopa tuhansien kilometrien päässä toisistaan. Video Kinect seuraa liikkeitä ja säätää itseään automaattisesti, tehden Xbox LIVEn kautta käydystä videopuhelusta intuitiivisemman ja helppokäyttöisemmän kuin koskaan. Ensi vuonna Microsoft yhdistää Video Kinectin Windows Live Messenger -palveluun. Tämän myötä Xbox LIVEn käyttäjät voivat käydä reaaliaikaisia videopuheluita satojen miljoonien PC-käyttäjien kanssa ympäri maailman. Palveluun tuodaan myös räätälöitävissä olevia uutisvirtoja, säätietoja ja videoita Microsoftin Bing-hakupalvelusta. Näin ajankohtaisista asioista voidaan keskustella videopuhelun välityksellä yhdessä, aivan kuin oltaisiin samassa huoneessa katsomassa uutisia.

Microsoft myös laajentaa Zune music -palvelunsa Xbox LIVEn puolelle, joka tuo Xbox 360 -käyttäjille mahdollisuuden kuunnella musiikkia jopa yli seitsemän miljoonan kappaleen arkistosta. Musiikista pääsee nauttimaan erikseen myytävän Zune Pass -tilauksen kautta. Zune mahdollistaa soittolistojen luomisen juhlia varten, musiikkivideoiden katselun, sekä Xbox LIVE -ystävien soittamien biisien katselun. Musiikkia voi ohjata elein tai omalla äänellään.

Lisätietoja

B-roll-videomateriaali Kinectin nimenjulkistustilaisuudesta, Cirque du Soleil -tapahtumasta: www.newsinfusion.com/xboxe32010
Valokuvapaketti Cirque du Soleil -tapahtumasta: http://bit.ly/bmOijN
Xboxin lehdistösivut: www.xbox.com/en-US/press

Suomalaiset yhteyshenkilöt:
Jari Keskitalo, Country Lead Finland, Microsoft Entertainment & Devices Division, p. +358 50 431 7015

Sivun alkuun ↑