Xboxin Kinect kauppoihin tänään huiman suosion saattelemana

Julkaistu 10.11.2010

Pelien ja viihteen raja-aitoja kaatava, ohjaimeton Kinect for Xbox 360 on saapunut tänään kauppoihin Suomessa ja Euroopassa. Suomessa laite sai ensi-iltansa jo viime viikonlopun DigiExpo-messuilla, jossa tehtiin lauantaina 6.11. kaikkien aikojen kävijäennätys. Tuhannet suomalaiset jonottivat päästäkseen ensimmäisten joukossa Euroopassa kokeilemaan uuden ajan liikuttavaa pelaamista.

Xbox 360 peli- ja viihdejärjestelmän kanssa toimiva Kinect-sensori saapuu kauppoihin tänään, mutta sitä on ollut mahdollista varata ennakkoon jo jonkin aikaa. Jälleenmyyjät kertovat kysynnän olevan ennätysvilkasta ympäri maailman. Yhdysvalloissa viikko sitten julkaistu Kinect on saavuttanut lyhyessä ajassa huiman myyntisuosion.

"Kinectin myynti on alkanut Suomessa vilkkaana," kertoo Microsoftin Suomen Xbox-liiketoiminnasta vastaava Jari Keskitalo. "Microsoft odottaa myyvänsä yli kaksi miljoonaa Kinect-sensoria EMEA-alueella vuoden loppuun mennessä. Tämä vastaa noin neljääkymmentä prosenttia viiden miljoonan myydyn kappaleen kokonaistavoitteestamme ja osoittaa Euroopan tärkeyden Xbox-liiketoiminnalle."

Jotain aivan uutta ja erilaista

Xbox 360:n Kinect-sensori mullistaa pelikokemuksen täysin. Koskaan aiemmin ei videopelejä tai viihdettä ole ollut mahdollista ohjata omalla vartalollaan yhtä kokonaisvaltaisesti - ilman ohjaimia. Kinect mahdollistaa kokonaan uudenlaiset liikuttavat pelikokemukset, kuten erilaiset seikkailu-, tanssi- ja liikuntapelit. Yli 25 miljoonaa Xbox LIVE -palvelun jäsentä voi lisäksi katsella esimerkiksi elokuvia Xbox LIVE -palvelusta, vain käden heilautuksella. Tarjolla on myös todellinen olohuoneen kuvapuhelin, Video Kinect, joka yhdistää läheiset toisiinsa sohvalta sohvalle toisiin Kinect- tai Windows Live Messenger -käyttäjiin*.

"Kinect on olohuoneviihteen vallankumous", Keskitalo sanoo. "Se tuottaa huipputeknologiallaan mukaansatempaavan ja intuitiivisen elämyksen kaikille. Peliohjaimia ei tarvita lainkaan. Kinect on todellinen koko perheen viihdelaite."

Kinect starttaa Suomessa marraskuussa 18 pelin voimin. Yksinoikeudella Kinect-sensorille tehdyt, uudentyyppiset tanssi-, urheilu-, liikunta-, bile- ja koko perheen pelit laajentavat pelaamisen kohderyhmää ja uudistavat digitaalisen viihteen käsitettä. Kinect vie pelaajat muun muassa laskemaan koskia, leikkimään tiikerinpennun kanssa ja ajamaan kilpaa. Pelaajat voivat myös urheilla, joogata, zumbata ja tanssia.

Joululahjaksi Kinect for Xbox 360 tarjoaa rahalle hyvän vastineen. Sensori on saatavilla esimerkiksi yhdistettynä Xbox 360 4 Gt -viihdekeskukseen ja mukana tulee koko perheelle sopiva Kinect Adventures -peli, suositushinta 329 €. Kinect-sensori toimii jokaisen Xbox 360:n kanssa**, joten sitä myydään myös erikseen Kinect Adventures -pelin kanssa suositushintaan 169 €. Maailmanlaajuisesti Xbox 360 -konsoleita on myyty jo yli 45 miljoona kappaletta.

DigiExpossa hiki lensi

Kinect for Xbox 360 -sensorin Suomen ensi-ilta nähtiin viime viikonlopun DigiExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Samanaikaisesti SkiExpo- ja BoardExpo-messujen kanssa järjestetyillä messuilla rikottiin kaikkien aikojen yleisöennätys, kun yhteensä yli 67 000 ihmistä vieraili tapahtumassa. Lauantaina jouduttiin tapahtumaan jopa jonottamaan messukeskuksen ulkopuolella. Suomalaiset kuluttajat olivat liikunnallisista peleistä innoissaan ja tuhannet ihmiset kävivät kokeilemassa Kinectiä ennen sen virallista julkaisua. Xbox-osaston valovoimaisin tähti oli tanssinopettaja ja koreografi Sanaz Hassani, joka esitteli messuvieraille Kinectin Dance Central -tanssipeliä, joka sisältää yli 30 kappaletta, 90 koreografiaa ja 600 tanssiliikettä.

Kinect kiertää kauppakeskuksia

Kuluttajilla on mahdollisuus testata Kinectiä ennen joulua sen kiertäessä viikonloppuisin Suomen kauppakeskuksia. Viikolla 45 Kinect vierailee Lempäälän Ideaparkissa ja Vantaan Jumbossa, viikolla 46 Helsingin Kampissa, viikolla 47 on vuorossa Turun Hansa ja viikolla 48 Espoon Iso Omena. Viikolla 49 Kinect vierailee Helsingin Itäkeskuksessa ja viikolla 50 Raisiossa kauppakeskus Myllyssä.

Kinectin suomenkieliset nettisivut löytyvät osoitteesta www.xbox.com/fi-FI/Kinect ja Facebook-fanisivut osoitteesta www.facebook.com/kinectsuomi.

* Kinect toimii Xbox LIVE -toimintojen ja sisältöjen kanssa. Xbox LIVE kultajäsenyys ja/tai lisätilauksia tarvitaan joihinkin toimintoihin. Lisätietoja: www.xbox.com/live

** Kinect vaatii toimiakseen 190 megatavua tallennustilaa

Lisätietoja ja testipyynnöt

Jarno Kallunki-Mättö, Marcom Specialist, Entertainment & Devices Division, Microsoft, p. 050 919 5381

Jari Keskitalo, Country Lead Finland, Entertainment & Devices Division, Microsoft, p. 050 431 7015

Sivun alkuun ↑