Xbox Kinect saapuu Linnanmäelle

Julkaistu: huhtikuu 28, 2011

Maailman nopeimmin myynyt viihde-elektroniikkalaite, Suomessakin Vuoden Liikuntatuotteeksi valittu Kinect for Xbox 360 saapuu Linnanmäen huvipuistoon. Kinectin idea on se, että peli tunnistaa ihmisen koko vartalon liikkeet, kasvot ja jopa puheen, jolloin erillistä ohjainta ei tarvita. Helsingin Linnanmäelle 30.4. avattava maksuton Kinect-alue tuo pelaamiseen ja viihteeseen täysin uuden ulottuvuuden ja vastaavaa ei yhdessäkään huvipuistossa ole aiemmin nähty.

"Vain kahdessa kuukaudessa julkaisustaan Kinect lunasti itselleen kaikkien aikojen nopeimmin myydyn viihdelaitteen tittelin. Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota Kinect-elämyksen nyt yli miljoonan huvipuistokävijän kokeiltavaksi", kertoo Xboxista vastaava tuotepäällikkö Henrik Jürgens Microsoftilta.

Linnanmäen pelialueelle, vanhan autoradan paikalle rakennettu Kinect-alue sisältää seitsemän pelipistettä. Pelien kirjo on laaja; Kinect Adventures vie pelaajat seikkailuun eksoottisiin maisemiin, koskenlaskuun ja viidakkoon, palkintoja voittanut Dance Central -tanssipeli pistää lanteet liikkumaan, Kinect Sportsissa pääsee testaamaan taitojaan useissa eri urheilulajeissa ja Kinect Joy Ride yhdistää klassisen kartingin täysin uudenlaiseen pelaamiseen. Tulevan kesäkauden aikana päästään kokemaan niin tämän hetken suosikkipelejä kuin tulevia hittejä.

Kesän mittaan Linnanmäen Kinect-alueella järjestetään erilaisia tapahtumia ja kilpailuja, ja kävijät saavat myös erikoistarjouksia. Lisäksi alueelta löytyy kuvausseinä, jossa voi kuvauttaa itsensä ja ystävänsä Xboxin avatar-hahmoina.

Linnanmäen kesäkausi ja Kinect-alue aukeavat vappuna 30. huhtikuuta, jolloin lapsille järjestetään erikoisohjelmaa ja jaetaan ilmapalloja. Kinect-alue on maksutta huvipuistovieraiden käytössä lähes lokakuuhun asti. Pelialueella pelattavat Kinect-pelit sopivat koko perheelle iästä ja sukupuolesta riippumatta. Aluetta voi myös vuokrata yksityiskäyttöön.

"Vastaavanlaista liiketunnistukseen perustuvaa, koko perheen pelialuetta ei ole vielä missään maailmassa. Sekä Xbox että Linnanmäki ovat kokonaisvaltaisten elämysten tarjoajia, ja yhdessä voimme ilahduttaa suomalaisia ainutlaatuisella tavalla", kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen.

Kinectiä on myyty tähän päivään mennessä 10 miljoonaa kappaletta ja Kinect-pelejä saman verran. Guinness World Records nimesi Kinectin virallisesti kaikkien aikojen nopeimmin myyneeksi kuluttajaelektroniikka-tuotteeksi, kun sensoria myytiin 8 miljoonaa kappaletta ensimmäisen 60 päivän aikana (keskimäärin 133 333 kpl/päivä).

Valokuvia Linnanmäen Xbox Kinect -alueesta:
http://kohulive2.kuvat.fi/kuvat/Microsoft/Xbox/Kinect/

Lisätietoja Kinectistä, Xboxista ja peleistä: www.xbox.com/fi-FI/kinect
Kinect Facebookissa: www.facebook.com/kinectsuomi

Lisätiedot lehdistölle:
Jarno Kallunki-Mättö, Marcom Specialist, Retail & Sales Marketing, Microsoft, p. 050 919 5381

Sivun alkuun ↑