Tutkimus: Nuoret naiset haluaisivat jakaa kuviaan hallitummin netissä

Julkaistu 25.1.2011

Yli kolmannes alle 40-vuotiaista suomalaisista naisista haluaisi jakaa kuviaan netissä vain valitsemiensa henkilöiden kanssa. Nopea kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa on nostanut suosiotaan, minkä seurauksena erityisesti nuoret naiset jakavat valokuvia välillä huolimattomasti. Suomalaiset jakavat kuviaan mieluiten sähköpostitse, mutta usein sähköpostipalvelun kapasiteetti ei riitä kovinkaan monen kuvan lähettämiseen. Microsoftin TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan jopa 41 % suomalaisista jakaisi kuviaan enemmän sähköpostitse, mikäli se olisi helpompaa. Uudistunut Hotmail vastaa tähän kysyntään, sillä sen avulla voi lähettää tuhansia valokuvia tukkimatta vastaanottajien sähköpostia.

Tutkimuksen mukaan kuvien jakaminen sähköisesti on suosittua erityisesti alle 40-vuotiaiden naisten keskuudessa, jotka lähettävät kuvia sähköpostitse (40 %) ja sosiaalisen median kanavissa (43 %). Nuoret naiset jakavat kuviaan miehiä useammin ja enemmän, sillä jopa kolmannes alle 40-vuotiaista miehistä ei ota tai jaa kuvia lainkaan. Myös huolimaton valokuvien jakaminen on naisille yleisempää: alle 40-vuotiaista naisista 28 % on mielestään jakanut kuviaan internetissä liian monen ihmisen kanssa. Tämän ikäryhmän naisista 37 % toivoisikin voivansa jakaa valokuviaan internetissä helpommin vain valitsemiensa henkilöiden kanssa.

"Kuvien jakaminen internetissä ja sosiaalisen median kanavissa mahdollistaa kokemusten helpon ja nopean jakamisen. Tutkimus kuitenkin osoittaa, että erityisesti nuorten naisten keskuudessa tämä johtaa välillä harkitsemattomaan toimintaan ja valokuvia haluttaisiin jakaa netissä pienemmän piirin kesken", toteaa tutkimuksen toteuttaneen TNS Gallup Digitalin tutkimuspäällikkö Reeta Sutinen.

Sähköposti on suosituin kuvien jakelukanava

Valokuvien jakaminen netissä liian laajalle yleisölle huolestuttaa ja sähköposti pitääkin pintansa suosituimpana kuvien jakelukanavana suomalaisten kesken. Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, että 42 % suomalaisista jakaa kuvansa sähköpostin avulla, ja 41 % jakaisi kuviaan enemmän sähköpostitse, jos se olisi helpompaa.

"Tutkimuksemme mukaan hallitulle kuvien jakamiselle on selkeä kysyntä. Yleisin kuvien jakamista koskeva ongelma sähköpostiohjelmissa on lähetettävien kuvien rajoitettu määrä. Microsoftin uudistuneen Hotmail-palvelun avulla kuvien jakaminen vain haluamiensa ihmisten kanssa on tehty todella helpoksi, sillä palvelun kautta voi SkyDrive-pilvipalvelimen avulla lähettää ystävilleen ja läheisilleen niin paljon ja niin suuria kuvia kuin vain haluaa", kertoo Microsoftin Consumer & Online -palveluiden johtaja Timo Tiainen.

Hotmailin kautta kuluttajat voivat jakaa suuria määriä isokokoisia valokuvia ja videoita ystäviensä ja läheistensä kanssa. Kuvat on helppo ladata Hotmailin maksuttomaan SkyDrive-pilvipalvelimeen ja lähettää ystäville yksityistä linkkiä jakamalla. Pilvipalvelinta käyttämällä kuvien jakaja ei tuki vastaanottajan sähköpostia, vaan kuvien jakaminen sujuu vaivattomasti ja nopeasti.

Aloita valokuvien turvallinen jakaminen uudistuneella Hotmail-sähköpostipalvelulla osoitteesta http://explore.live.com

TNS Gallupin 9.-16.12.2010 välisenä aikana toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1012 miestä ja naista alueellisen väestörakenteen mukaan.

Lisätietoja:

Timo Tiainen, johtaja, Consumer & Online -palvelut, p. 050 5250617
Jaana Vuori, viestintäjohtaja, p. 040 515 5212

Sivun alkuun ↑