Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue teki Windows XP Service Pack 2 -päivityksen

Julkaistu 9.2.2005

Jo yli 800 000 suomenkieliseen Windows XP -työasemaan on tehty käyttöjärjestelmän tietoturvatasoa nostava Service Pack 2 -päivitys. SP2-päivitys auttaa ennaltaehkäisemään tietoturvauhkia, jotka kohdistuvat tiedon luottamuksellisuuteen sekä tietotekniikan häiriöttömään ja tehokkaaseen hyväksikäyttöön. Yksi tuoreimmista esimerkeistä on Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue, joka päivitti työasemansa vuoden lopulla. Keskitetysti Software Update Service (SUS) -palvelun avulla toteutettu SP2-päivitys kattaa lähes kaikki sairaanhoitoalueen 400 työasemaa.

Microsoftin Service Pack 2 -päivitys Windows XP -käyttöjärjestelmälle helpottaa ja tehostaa työasemien tietoturva-asetusten, eli virustorjunnan, Windows-päivitysten ja palomuurien keskitettyä hallinnointia. Lisäksi päivityksen myötä lisääntynyt työasemaympäristön vakaus säästää sekä työntekijöiden että ylläpidosta vastaavan tietohallinnon aikaa

"Tavoitteemme on saavuttaa 75 prosentin asennusaste Suomessa yhdeksän kuukauden sisällä tietoturvapäivityksen julkistuksesta. Voimme jo tässä vaiheessa todeta, että tulemme selkeästi ylittämään asetetun tavoitteen", kertoo Microsoftin markkinointijohtaja Jukka Veräväinen.

SP2-päivitys lisää sairaanhoitoalueen IT-järjestelmien proaktiivista tietoturvaa. Kymmenen kuukauden suunnittelun ja testauksen läpikäyneessä päivityksessä on myös kiinnitetty runsaasti huomiota Internet-selaimen turvalliseen käyttöön. Ponnahdusikkunoiden esto, latauksen valvonta sekä muut tietoturva-asetusten päivitykset tekevät Internet Explorer -selaimen käytöstä entistä turvallisempaa. Tämä on erityisen tärkeää, kun samoja työasemia käytetään sekä potilastietojen käsittelyyn että julkisten Internet-palvelujen käyttöön.

"Kaikki projektin piirissä olleet työasemamme päivitettiin kahdessa vuorokaudessa ilman ongelmia. Sairaalaympäristössä käsitellään arkaluontoista tietoa ja kriittisiä hoitoprosesseja. Näin tietoturva on avain asemassa. Keräämme yksittäiskäyttäjien tietoturva-asetukset yhteen paikkaan, missä niitä on vaivatonta tarkkailla ja säätää tarpeen mukaan.Olen erittäin tyytyväinen sekä SP2-käyttöönottoprojektiin että päivityksen tuottamiin tietoturvan ja työasemien käytettävyyden parannuksiin. Päivityksestä saadut hyödyt ja säästöt ovat huomattavia", sanoo Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueen ATK-päällikkö Anssi Vartiainen.

Sivun alkuun ↑