Lapset liikkumaan tietotekniikan avulla

Julkaistu 10.5.2006

Vain kolmannes Suomen lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi. Nuoren Suomen ja Microsoftin yhteistyö johti ajatukseen lasten liikunta-aktiviteettien elävöittämisestä uusimman tietotekniikan avulla. Nuoren Suomen, Microsoftin ja Senteran yhteishankkeena toteutettu uusi portaaliratkaisu auttaa kasvattajia suunnittelemaan entistä innostavampia liikuntaharjoitteita lapsille päiväkodeissa, iltapäiväkerhoissa, kouluissa ja urheiluseuroissa.

Nuoren Suomen Internet-sivustoon integroitu uudenlainen palvelu on tarkoitettu kaikille lasten liikunnasta vastaaville ohjaajille ja valmentajille. Järjestelmä toimii opastavana työkaluna eri-ikäisten lasten liikuntatehtävien ja -tuokioiden valmisteluun ja suunnitteluun. Vaihe vaiheelta käyttäjäänsä ohjaava järjestelmä valikoi sopivat liikuntaharjoitteet hakuehtojen, kuten lasten iän, ryhmän koon, harjoituksen keston ja urheilulajin perusteella.

Halusimme kehittää perusverkkopalvelujemme rinnalle uusia työkaluja, jotka tukisivat lapsille suunnattujen liikunta-aktiviteettien suunnittelua entistä paremmin ja tehokkaammin, viestintäjohtaja Tuula Paataja Nuori Suomi ry:stä kertoo.

Microsoft lahjoitti hankkeeseen teknologiat ja vahvan asiantuntijapanoksen. Ratkaisun toteuttajaksi valittiin tietotekniikkayhtiö, Microsoftin kumppani Sentera Oyj. Uuden verkkoportaalin ensimmäinen vaihe rakennettiin syksyn 2005 aikana. Tuotantokäyttö aloitettiin helmikuussa 2006.

Ratkaisumme osoittaa, että tietotekniikkaa ja internet-palveluja voidaan käyttää apuvälineinä, joilla edistetään lasten liikkumista ja hyvinvointia. Usk on, että järjestelmän avulla vaikutetaan vuositasolla vähintään sadantuhannen lapsen liikunnan laatuun, pääsihteeri Teemu Japisson Nuori Suomi ry:stä arvioi.

Nuoren Suomen päämäärät ovat sellaisia, joiden eteen myös me haluamme tehdä töitä. Yhdessä toteuttamamme hanke on tärkeä osa panostuksia, joiden kautta haluamme osallistua kaikkien kansalaisten elämänlaatua parantavan tietoyhteiskunnan rakentamiseen, toimitusjohtaja Martti Mehtälä Microsoft Oy:stä korostaa.

Nuoren Suomen uusi ratkaisu perustuu Microsoftin uusimpiin teknologioihin. Portaalialustana ja sisällönhallintajärjestelmänä toimivat Microsoft SharePoint Portal Server 2003 sekä Microsoft Content Management Server 2003. Nuoren Suomen organisaatio hyödyntää päivittäisessä toiminnassaan myös muita Microsoft-tuotteita, kuten Office-sovelluksia ja Windows-käyttöjärjestelmiä.

Sivun alkuun ↑