Microsoft tiedote: Antti Larsio Suomen Microsoftin teknologiajohtajaksi

Julkaistu 4.12.2007

Microsoft Oy:n teknologiajohtajaksi on nimitetty Antti Larsio, 49. Hän toimii asiantuntijana kuntien ja valtion tietotekniikka-asioissa. Larsio siirtyy tehtävään HUS:lta, jossa hän toimi tietohallintojohtajana. Larsio aloitti uudessa tehtävässään 3. joulukuuta ja raportoi Suomen Microsoftin toimitusjohtajalle Ari Rahkoselle. Antti Larsio on myös Microsoft Oy:n johtoryhmän jäsen.

Antti Larsio on työskennellyt HUS:n palveluksessa useissa eri tehtävissä lähes 10 vuoden ajan, josta viimeiset kolme vuotta tietohallintojohtajana. Larsiolla on myös kokemusta telekommunikaatioalalta. Hän on toiminut TeliaSoneran IT-johtajana vastuualueenaan koko konsernin tietotekniikan infrastruktuuri. Larsio on työskennellyt aikaisemminkin Microsoftin palveluksessa vuosina 1996-2001. Hän oli tuolloin mm. perustamassa konsultointiliiketoimintaa.

- Koen Microsoftin näköalapaikkana, josta on mahdollisuus katsoa tulevaisuuteen. Tehtäviini kuuluu suora vuoropuhelu julkishallinnon asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa. Tahtotilani on viestiä mitä maailmalla tapahtuu ja yhtälaisesti saada Suomen ääni kuuluviin hyödyntäen Microsoftin laajaa kansainvälistä verkostoa, Antti Larsio kertoo.

- Antti Larsion laaja-alainen kokemus Microsoftin arkkitehtuurista ja sen soveltuvuudesta julkishallinnon moninaisiin tarpeisiin sekä olemassa oleva verkosto valtionhallinnossa, kuntasektorilla sekä terveydenhuollossa olivat juuri niitä ominaisuuksia, joita toivoimme Microsoft-ratkaisujen julkishallinnon visioijalta, toimitusjohtaja Ari Rahkonen toteaa.

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 250 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 75 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2007 Microsoftin liikevaihto oli 51,12 miljardia dollaria.

Lisätietoja:

Microsoft: Antti Larsio, teknologiajohtaja
Microsoft: Ari Rahkonen, toimitusjohtaja

Sivun alkuun ↑