Microsoft ryhtyi työelämän kehittämisen koelaboratorioksi

Julkaistu 22.3.2011

Tuottavuuden ja työssäjaksamisen haasteet, teknologian kehittyminen ja tietotyön yleistyminen muuttavat työn tekemisen tapoja Suomessa. Microsoft ryhtyi koelaboratorioksi "läsnätyölle", joustavammalle tietotyön muodolle, jonka yhtiö uskoo yleistyvän työyhteisöissä. Microsoft muokkasi uusiksi niin työn tekemisen käytännöt ja työvälineet kuin toimitilansa. Ohjelmistoyhtiö haluaa olla uudistamassa suomalaista työelämää entistä elinvoimaisemmaksi ja näyttää esimerkkiä tulevaisuuden työn mahdollisuuksista.

Suomen Microsoft aloitti keväällä 2010 hankkeen, joka nimettiin "matkaksi työn tulevaisuuteen". Hankkeen aikana Microsoft uudisti Keilarannan toimitilansa niin sanotuksi kohtaamispaikaksi. Henkilökohtaisista työpisteistä luovuttiin ja tilalle syntyivät erilaisia työpisteitä ja tunnelmia sisältävät työtilat, joista voi valita päivän mittaan tehtävään sopivimman. Lisäksi yritys otti tehokäyttöön pikaviestimet, videoneuvottelut ja ryhmätyövälineet verkossa, sekä kehitti uusia työn tekemisen pelisääntöjä yhdessä henkilökunnan kanssa.

"Matkamme määränpää on entistä innovoivampi, innostavampi ja tuottavampi työpaikka. Vaikka työntekijämme ovat keskimääräistä tyytyväisempiä, emme halunneet jäädä lepäämään laakereillemme vaan lähdimme lisäämään rohkeasti työn joustoa ja yhteisöllisyyttä", Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen valottaa. "Monet muutkin suomalaistyöpaikat ovat matkalla kohtia uusia työkäytäntöjä. Käymme useiden asiakkaidemme kanssa keskusteluita vastaavista uudistuksista. Nyt on aika lisätä työelämän joustoa myös yhteiskunnallisella tasolla, kuten lainsäädännöllisesti"

Microsoft on ollut viiden parhaan yrityksen joukossa jo kuutena vuotena peräkkäin Suomen Parhaat Työpaikat -tutkimuksessa. Ykköseksi se on valittu kolme kertaa.

Tavoitteena työn vetovoimaisuus

Työterveyslaitoksen vanhemman tutkijan Jari Hakasen mukaan työstä innostuminen, "työn imu" lisää tuottavuuden lisäksi myös työntekijöiden hyvinvointia, terveyttä ja jopa onnellisuutta. "Työntekijän kokeman työn vetovoimaisuuden on todettu tutkimuksissa liittyvän muun muassa kannattavuuteen, vähäisempiin sairaspoissaoloihin, tuottavuuteen, pidempiaikaisiin työsuhteisiin ja jopa asiakkaiden korkeampaan tyytyväisyyteen", toteaa työhyvinvoinnin tutkija Jari Hakanen Työterveyslaitokselta. "Ongelmanratkaisun lisäksi työyhteisöjen tulisi muistaa keskittyä myös työn voimavaroihin - niihin asioihin, jotka tuottavat iloa, palkitsevat ja lisäävät hyvinvointia."

Microsoft kutsuu uusia teknologioita hyödyntävää työn tekemisen kulttuuria läsnätyöksi. "Nykyään työntekijä voi olla 'läsnä' olematta fyysisesti paikalla esimerkiksi pikaviestinten, videoneuvottelujen ja sähköpostin kautta. Teknologia on kehittynyt leijonan loikin, mutta ihmisten työskentelytavat muuttuvat hitaammin. Uusilla työvälineillä ja uudenlaisilla pelisäännöillä voidaan kuitenkin selvästi parantaa esimerkiksi työ- ja perhe-elämän tasapainoa lisäämällä joustavuutta, ja sitä kautta parantamalla työntekijän tuottavuutta ja sitoutuneisuutta", Ari Rahkonen kertoo.

Win-win-tuloksia: lisää työtyytyväisyyttä ja säästöjä

Microsoftin henkilöstötutkimuksen tuloksia uudistuksen jälkeen maaliskuussa 2011:
• 96 % koki innostavana olla mukana kehittämässä uudenlaisia työn tekemisen tapoja
• 97 % viihtyy uusissa työtiloissa
• 98 % piti uudistusta todella hyvänä tai ihan hyvänä
• 96 % koki saaneensa enemmän valinnanvapautta
• 78 % tekee toimiston ulkopuolella töitä vähintään puolet päivästä 1-3 päivänä viikossa
• 44 % tekee läsnätyötä toimiston ulkopuolella enemmän kuin ennen
• 50 % kokee, että yhteisöllisyys on lisääntynyt
• 86 % kokee digitaalisen työympäristön tukevan kollegojen kohtaamista

Myös taloudellisilla mittareilla läsnätyö on tuonut jo ensi kuukausinaan säästöjä sekä ajan, rahan että ympäristön näkökulmista:
• Puhelinkulut -20 %
• Matkakustannukset -20 %
• Kiinteistökustannukset -20 % per henkilö
• Sallii henkilömäärän kasvamisen samoissa tiloissa 26 %:lla

Kuusi oppia matkalta työn tulevaisuuteen

Microsoft kokosi kuusi onnistuneen muutoshankkeen menestystekijää hankkeen työryhmissä mukana olleiden henkilöiden haastattelujen perusteella.
1. Varmista johdon tuki ja esimerkkinä toimiminen
2. Viesti ja osallistuta
3. Käynnistä muutosvoimat "big bang" -alkustartilla
4. Hyödynnä osaavia yhteistyökumppaneita tilojen suunnittelussa
5. Luo selkeät yhteiset pelisäännöt
6. Valjasta teknologia avuksi

Microsoftin työntekijöiden blogi matkastaan työn tulevaisuuteen: www.microsoft.fi/läsnätyö

Valokuvia ja matkakertomus: www.microsoft.fi/läsnätyö/mediamateriaalit

Lisätietoja:
Microsoft Oy
toimitusjohtaja Ari Rahkonen, p. 040 754 3966
henkilöstöjohtaja Tytti Bergman, p. 050 554 1638
viestintäjohtaja Jaana Vuori, p. 040 515 5212

Vierailut:
Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan Microsoftin uudistuneisiin toimitiloihin Espoon Keilarannassa ja niiden pelisääntöihin, otathan yhteyttä:
viestintäjohtaja Jaana Vuori, p. 040 515 5212

Sivun alkuun ↑