Linnanmäki ajanmukaisti myyntijärjestelmänsä Microsoftin ratkaisulla

Julkaistu 30.8.2006

Linnanmäen huvipuisto on avoinna vuoden ympäri yritysasiakkaille ja huvipuistossa järjestetäänkin paljon yksityis- ja yritystapahtumia. Huvipuistossa järjestettävien tapahtumien varaustiedot tallennettiin tämän vuoden kevääseen asti manuaalisesti. Huvipuisto tarvitsi tietoturvallisen ratkaisun, joka pitää myyntitiedot reaaliaikaisesti ajan tasalla. Uusi, Microsoftin kumppanin SecIT:n toimittama ja räätälöimä ratkaisu mahdollistaa samanaikaisten myyntitapahtumien teon suoraan palvelimelle.

Linnanmäellä järjestetään esimerkiksi kesänaikana yli 200 asiakastilaisuutta ja tapahtumaa kuukaudessa. Kun tapahtumien myyntitiedot olivat ainoastaan yhdessä Excel-taulukossa, vain yksi myyjä kerrallaan pystyi päivittämään myynti- ja tapahtumatietoja taulukkoon ja ratkaisu oli myös varsin haavoittuva. Tämän vuoksi keväällä 2006 huvipuiston palvelupisteiden kassajärjestelmän päivityksen ja SQL Serverin käyttöönoton yhteydessä päätettiin uusia myös huvipuiston tapahtumamyyntijärjestelmä.

"Halusimme päästä eroon paperimassoista ja pitää tiedot reaaliaikaisesti, turvallisesti ajan tasalla ja kaikkien käytettävissä. Nyt meillä on järjestelmä jossa tieto kulkee myynnistä asiakaspalveluun, järjestyksenvalvontaan, keittiöön eli kaikille Huvipuiston osastoille ja ennen kaikkea myös tilausvahvistuksina asiakkaille. Tämän lisäksi voimme seurata myynnin kehitystä ja eripisteiden tilanvaraustilannetta", markkinointipäällikkö Eija Kiukkonen kuvaa projektin lähtötilannetta.

Linnanmäki etsi aluksi valmista varausjärjestelmää, joka sopisi heidän tarpeisiinsa. Valmiit hotellivarausohjelmat olivat kuitenkin liian jäykkiä ja raskaita huvipuiston tarpeisiin. Tämän vuoksi huvipuistoa ylläpitävä Lasten Päivän Säätiö päätyi SecIT:n toimittamaan räätälöityyn Microsoft-ratkaisuun.

Linnamäellä oli aiemmin keväällä 2006 otettu käyttöön SecIT:n toimittama SQL Server, johon huvipuiston kassajärjestelmä oli siirretty. Tämän jälkeen SecIT toimitti Linnanmäen huvipuistoon Exchange 2003 -sähköpostipalvelimen sekä Office 2003 Pro-version, joka sisältää Access-tietokantojen hallintaohjelman. Tämä mahdollistaa kyselyiden tekemisen ja useiden myyntitapahtumien kirjaamisen samanaikaisesti suoraan palvelimelle, jolloin kaikilla myyjillä on reaaliaikainen tieto koko ajan käytössään.

Uusi järjestelmä on ollut tuotantokäytössä huhtikuun 2006 alusta lähtien ja kokemukset siitä ovat olleet positiivisia.

"Kaikki on sujunut todella hyvin ja uusi järjestelmä ratkaisi meillä monta asiaa. Kaikki saatiin toimimaan viikossa, ja investointi on jo maksanut itsensä takaisin", Kiukkonen iloitsee.

Samaa mieltä on Microsoftin myyntipäällikkö Pasi Heikkinen: "Tämä on hieno esimerkki siitä, kuinka pienelläkin investoinnilla voidaan vapauttaa resursseja tuottavampaan käyttöön. Linnanmäen kohdalla investoinnin takaisinmaksuaika oli äärimmäisen lyhyt ja jo muutaman kuukauden kuluttua investointi lisäsi jo huvipuiston tuottavuutta."

Lisätietoa:

Microsoft
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 200 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 63 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2005 Microsoftin liikevaihto oli 39,79 miljardia dollaria.
www.microsoft.fi

Linnanmäen huvipuisto ja Lasten Päivän Säätiö
Linnanmäen huvipuistoa ylläpitää Lasten Päivän Säätiö, jonka ainoa tarkoitus on kerätä varoja lastensuojelutyölle. Tänä vuonna lahjoitetaan 2,7 miljoona euroa tähän tärkeään työhön.
www.linnanmaki.fi

Sivun alkuun ↑