Suomen kaupungit mukana maailman laajimmissa viistokuvissa

Julkaistu 8.4.2008

Microsoft on avannut Suomeen uuden, paikallisesti räätälöidyn Live Search Maps -verkkopalvelun, joka on osa yhtiön maailmanlaajuista karttapalvelutarjontaa. Nyt Live Search Maps tarjoaa myös suomalaisille käyttäjille elävän käyttökokemuksen yhdistäen osoite-, satelliitti- ja lintuperspektiivikartat Fonectan tuottamiin yritystietoihin ja luoden täydellisen kartta- ja tietopalvelukokonaisuuden.

Microsoftin maailmanlaajuinen Live Search Maps -tietopalvelu laajenee nyt Suomen keskeisimpiin kaupunkeihin. 15 suomalaisen kaupungin lisäksi palvelusta löytyy tuhansia kaupunkeja eri puolilla maailmaa Joensuusta Vatikaaniin. Maailman suurimmista kaupungeista on laadittu kolmiulotteinen näkymä, joka lisäksi näyttää vaikkapa suurimpien kaupungin pilvenpiirtäjät karttaan rakennettuina pienoismalleina oikeissa mittasuhteissaan.

Kuvattuna on jo kaupungit, joissa asuu noin puolet Suomen väestöstä. Tavoitteena on kattaa kaikki Suomen kaupungit, maajohtaja Mikko Ketola Microsoft Digital Advertising Solutionsista kertoo.

Suomessa palvelusta voi hakea lisäksi paikallisten yritysten yhteys- ja palvelutietoja sekä nähdä niiden sijoittuminen kartalla. Suomalaisia lintuperspektiivikarttoja täydentää Fonectan 02.fi-palvelun kontakti- ja palvelutiedot. Halutun palvelun löydyttyä käyttäjä voi myös arvioida yrityksiä sekä jakaa omia tai lukea muiden kokemuksia.

Microsoftin Live Search Mapsin karttojen lintuperspektiiviominaisuus täydentää palvelun perinteisempää tie- ja satelliittikuvakarttatarjontaa. Lintuperspektiivikartat on kuvattu 45 asteen kulmassa niin, että kuvatusta alueesta ja sen rakennusten ulkonäöstä saa todellisen kuvan. Tämä auttaa käyttäjää hahmottamaan, missä hänen etsimänsä palvelu sijaitsee tai miltä kiinnostavassa paikassa todella näyttää. Kartan tietoja voi tarkastella perinteisenä katuosoitekarttana tai ilmakuviin perustuvina katu- tai lintuperspektiivikarttoina. Karttapalvelu perustuu Nokian Navteq-karttapohjiin.

- Microsoftin Live Search Mapsin ja Fonectan yhteistyö on hyvä osoitus kahden eri toimijan onnistuneesta integraatiosta. Microsoftin verkkopalvelut ovat toimiva alusta, jonka varassa yhteistyökumppanimme voivat kehittää ja laajentaa liiketoimintaansa, Mikko Ketola sanoo.

Fonecta tarjoaa laajat ja ajantasaiset paikallistiedot uudessa ympäristössä. Yhdistämällä Microsoftin ja Fonectan palveluita saamme kokonaisuuden, joka helpottaa käyttäjän arkea, kertoo Fonectan toimitusjohtaja Timo Hiltunen.

Live Search Maps -palvelun avaaminen Suomeen on luonteva jatke Fonectan ja MSN:n vuoden alussa käynnistämälle yhteistyölle. Fonecta on tammikuusta alkaen toimittanut MSN.fi-sivustolle kontakti- ja palvelutietoja sisältävän yritystietopalvelun sekä kartta- ja yhteystietopalvelun Windows Live Messenger -käyttäjille. Yhtiöt tulevat tuomaan markkinoille uusia palveluita myös jatkossa.

Suomen Live Search Maps -palvelu löytyy osoitteesta http://maps.live.fi

Lisätietoa:

Microsoft Oy:
Mikko Ketola, Microsoft Digital Advertising Solutions, maajohtaja

Fonecta Oy:
Timo Hiltunen, Fonecta Oy, toimitusjohtaja


MSN ja Windows Live
MSN tavoittaa maailmanlaajuisesti yli 465 miljoonaa ja Suomessa yli 2 miljoonaa käyttäjää kuukaudessa. Palvelut ovat käytössä 42 markkina-alueella ja käyttäjiä palvelullaan 21 eri kieliversiolla. MSN.fi:n etusivulla vierailee joka viikko yli 880 000 kuluttajaa - enemmän kuin missään muussa yksittäisessä suomalaisessa verkkopalvelussa. MSN.fi-portaalin peitto kuukausitasolla on ylivoimainen. Palvelu tavoittaa joka kuukausi 45 % Suomen internet-käyttäjistä. Peitto koko väestöstä on 19 %. Windows Live on personoitava portaaliratkaisu, jossa käyttäjä luo itselleen portaalin ja muokkaa sitä kiinnostustensa mukaan. Windows Live -sivulleen voi valita muun muassa haluamansa uutiset, pörssikurssit, säätiedot. Tämä kaikki on yhdistetty parannettuihin turvallisuusominaisuuksiin niin PC:ssä kuin internetissä. MSN ja Windows Live ovat palveluita, joita tarjotaan rinnakkain toisiaan täydentävinä. Nämä ja tulevat beta-versioiden päivitykset löytyvät osoitteesta http://ideas.live.com. Windows Live on saatavissa osoitteesta http://www.live.com. MSN sijaitsee verkossa osoitteessa http://www.msn.fi. MSN Worldwide -sivusto löytyy puolestaan osoitteesta http://www.msn.com/worldwide.ashx.

Fonecta
Fonecta on Suomen suosituin yhteystietoyritys ja alan selkeä markkinajohtaja Suomessa. Fonecta tarjoaa laajan valikoiman palveluita, joiden kautta yhteystiedot Suomesta ja ulkomailta ovat koko kansan ulottuvilla ajasta, paikasta, käyttötilanteesta ja viestintävälineestä riippumatta. Tunnetuimpia palveluita ovat mm. puhelinluettelot, 02 02 02- ja 118-numeropalvelut, 16400-mobiilipalvelu sekä Fonecta Finder. Fonectan palvelujen kautta yhteystietoja haetaan päivittäin yli 1,5 miljoonaa kertaa. Fonectan palveluksessa on 900 ihmistä kymmenellä paikkakunnalla. Vuonna 2007 Fonecta-konsernin liikevaihto oli noin 160 miljoonaa euroa.

Sivun alkuun ↑