Logica ja Microsoft lupaavat uusia innovatiivisia pilvipalveluja

Julkaistu 11.1.2011

It-palveluyritys Logica on tehnyt Microsoftin kanssa laajan kumppanuussopimuksen pilvipalvelujen tuottamisesta asiakkailleen. Jatkossa Logica tarjoaa Microsoftin pilvituotteita ja "“palveluja entistä laajemmin Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa (EMEA-alueella). Sopimus edesauttaa Logican asiakkaiden siirtymistä pilvipalveluihin. Logica arvioi, että yhteistyön myötä yhtiön pilvipalveluista syntyvä liikevaihto tulee kasvamaan noin 10 prosenttia vuonna 2011.

Kumppanuussopimus laajentaa Logican ja Microsoftin nykyistä yhteistyötä, jolla on vahvat juuret Pohjoismaissa ja erityisesti Suomessa. Asiakkaat pääsevät hyödyntämään pilvipalveluista saatavat edut entistä laajemmin, kun Logican konsultointi- ja toimialaosaaminen ja Microsoftin teknologiat yhdistyvät kumppanuussopimuksessa. Sopimus kattaa Windows Azure -sovellusalustan, Hyper-V-Cloud -virtualisointiratkaisun ja Office 365 -tuottavuusratkaisut.

Sopimuksen myötä Logican asiantuntijat pääsevät entistä nopeammin hyödyntämään Microsoftin pilviteknologioita ja -ratkaisuja työssään, jolloin myös asiakkaat saavat aiempaa nopeammin hyödyn pilvipalvelun eduista: luotettavuudesta, nopeudesta ja kustannussäästöistä.

"Yhteistyösopimuksemme merkitsee paljon asiakkaillemme ympäri Eurooppaa, sillä nyt heidän on mahdollista saada käyttöönsä markkinoiden johtavien pilvialustojen edut yhdistettynä Logican ainutlaatuiseen ymmärrykseen heidän liiketoiminnoistaan. Olemme halunneet nimenomaan Microsoftin kumppaniksi, koska yhtiö on pilvipalveluissa johtava toimija. Meillä on yhteinen tavoite tarjota asiakkaillemme liiketoiminnallisia etuja," sanoo Logican toimitusjohtaja Andy Green.

"Palveluna tuotettavat sovellukset ja tietotekninen infrastruktuuri ovat kasvava osa asiakastoimituksiamme. Pilvipalveluissa vahvuutemme on kyky yhdistää julkiset ja yksityiset palvelut sekä asiakkaan omista palvelukeskuksista tuotettavat palvelut saumattomaksi kokonaisuudeksi. Olemme asiakkaan tukena niin konsultoinnissa, palveluintegraatioissa kuin asiantuntijuutta vaativissa tukipalveluissakin," kommentoi toimitusjohtaja Heikki Nikku Logican kansainvälistä kumppanuussopimusta Suomessa.

"Pilvipalveluiden hyödyntämisessä on tapahtumassa murros asiakkaiden siirtyessä harkintavaiheesta käyttöönottoihin. Meidän ja kumppaneidemme tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat käyttöönsä pilvipalveluiden hyödyt dynaamisesti ja hallitusti. Logica on erinomainen kumppani tässä muutoksessa", toteaa Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen.

Logican asiakkaista TalentSoft, Backelite ja Ventadis ovat parhaillaan ottamassa käyttöönsä Microsoft Windows Azurea yhdessä Logican ja Microsoftin kanssa Ranskassa.

Lisätietoja:

Heikki Nikku, CEO, Logica Suomi Oy, puh. 0400 500 782
Henry Nieminen, Managing Director, Business Consulting, Logica Suomi Oy, puh. 040 827 9622
Ari Rahkonen, toimitusjohtaja, Microsoft Oy, puh. 040 754 3966
Anthony Gyursanszky, myynti- ja markkinointijohtaja, Microsoft Oy, puh. 0400 610 999

Sivun alkuun ↑