Martti Mehtälä vetäytyy Microsoftin toimitusjohtajan paikalta

Julkaistu 22.11.2006

Martti Mehtälä kertoi tänään jättävänsä Microsoft Oy:n toimitusjohtajan paikan tilivuoden 2007 päättyessä kesäkuussa 2007.

Martti Mehtälä vetäytyy Microsoftin toimitusjohtajan paikalta

Martti Mehtälä on luotsannut vahvalla johtajuudella Microsoft Oy:tä yli 11 vuoden ajan. Microsoftin Länsi-Euroopan varapresidentti Pierre Liautaud kiittää Martti Mehtälää hänen arvokkaasta työstään: "Martti on todella tehnyt vahvan näytön Suomessa. Hänen aloittaessaan työnsä Microsoftilla elokuussa 1995, Martti oli 16. työntekijä. Siitä lähtien hän on kasvattanut Microsoft Oy:n yli 220 henkilön organisaatioksi, joka on ollut yksi Microsoftin menestyksekkäimpiä organisaatioita maailmanlaajuisesti. Haluan kiittää Marttia henkilökohtaisesti hänen loistavasta panoksestaan Microsoftin liiketoiminnalle."

Martti Mehtälän aikana Microsoft Oy on kasvanut yli 10-kertaiseksi viimeisten 11 vuoden aikana. Microsoftin teknologioiden parissa työskentelee yli 15 000 henkilöä laajassa yli 3000 kumppania kattavassa verkostossa. Microsoftin henkilökunta on näyttänyt erilaisten tietoyhteiskuntahankkeiden myötä paikallisen vaikutuksensa suomalaisessa yhteiskunnassa.

"Laajana yhteistyöhankkeena järjestetty Kansallinen tietoturvapäivä on yksi osoitus tästä, sillä täällä kehitetty ja jo vakiintunut päivä on levinnyt myös maailmalle. Tietoturvakoulu on käytössä jo yli 20 maassa. Myös kumppanuus opetussektorin kanssa ja monet muut yhteiskuntahankkeemme usean eri organisaation kanssa ovat loistavia esimerkkejä siitä, kuinka tietotekniikalla voidaan vaikuttaa hyvinvointiin ja kilpailukykyyn", Martti Mehtälä sanoo.

Mehtälä työskentelee toimitusjohtana kesäkuun loppuun asti. Hän auttaa myös seuraajansa etsimisessä. "On ollut hienoa tehdä yhteistyötä niin monen kumppanin, asiakkaan ja kollegan kanssa. Olen ylpeä Microsoftin ammattitaitoisesta organisaatiosta, joka on intohimoisesti toteuttanut uuden teknologian tuomia mahdollisuuksia suomalaisessa yhteiskunnassa", kertoo Martti Mehtälä.

Sivun alkuun ↑