Massive avaa suomalaisten mainostajien tien tietokone- ja konsolipelien näytöille

Julkaistu 6.11.2007

Microsoft Digital Advertising Solutions tuo Suomen markkinoille pelimainontayhtiö Massiven pelimainontaratkaisut (in game advertising). Massiven avulla mainostajat voivat sijoittaa dynaamisia ja huomiota herättäviä mainoksia Massiven verkostoon kuuluviin pelituotteisiin, kuten verkkoon kytkettyihin pc- ja Xbox-peleihin sekä Windows Live Messenger -peleihin.

Massiven pelimainosalustan avulla tuotemerkkejä voidaan kuvan, audion, videon ja tekstin muodossa tuoda peliympäristöön useilla eri tavoilla "“ vaikkapa virvoitusjuomatölkkeihin tai pizza-laatikoihin, julisteisiin tai tienvarsinäyttöihin, televisionäyttöihin tai kuviin "“ sinne missä pelaajat odottaisivat näkevänsä mainoksia myös todellisessa elämässä. Pelaajien täysi keskittyminen peliin lisää mainosten huomioarvoa.

"Massive avaa mainostajille täysin uudenlaisen ympäristön kuluttajien kohtaamiseen. Peleihin sijoitettu mainonta saa suuren huomioarvon, sillä reaalimaailman mukainen mainosympäristö lisää pelien todentuntuisuutta ja parantaa pelikokemusta", sanoo Microsoft Digital Advertising Solutionsin maajohtaja Mikko Ketola.

Massive Inc. on Microsoftin kokonaan omistama, maailman johtava dynaamiseen pelimainontaan keskittynyt yhtiö, jolla on yhteistyökumppaneinaan 40 pelijulkaisijaa ja yli 100 pelin valikoima. Massive Network tarjoaa mainostajille keinon tavoittaa pelaava yleisö reaaliajassa monella pelialustalla. Yli 100 merkittävää yritystä on jo mainostanut Massive Networkin kautta Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Microsoft osti Massiven toukokuussa 2006. Massiven New Yorkin pääkonttorin lisäksi yhtiöllä on toimistot Lontoossa, Los Angelesissa, Chicagossa, San Franciscossa, Pariisissa, Sydneyssä, Kölnissä ja Torontossa.

Uusia mahdollisuuksia mainostajille

Pelimainonnan ja interaktiivisen online-mainonta on kovassa kasvussa. Massiven avulla Microsoft voi tarjota mainostajille erittäin tehokkaita välineitä saavuttaa yleisönsä. Moni mainostaja kokee erityisesti 18"“34-vuotiaiden miesten saavuttamisen ongelmallisena, sillä he katsovat yhä vähemmän televisiota. Toisaalta he pelaavat videopelejä enenevässä määrin.

Satunnaisille pelaajille Microsoft toteuttaa Massiven ratkaisulla laajennuksia pelien sisäiseen mainontaan Windows Live Messengerissä. Näin voidaan saavuttaa myös suurin satunnaisesti pelaava ryhmä, 35-vuotiaat ja sitä vanhemmat naiset.

Massiven ja Microsoftin tehtävänä on tuottaa tehokkaampia, paremmin kohdennettuja ja paremmin mitattavia keinoja mainostajille. Pelit ovat markkinoinnin saralla vielä melko hyödyntämätön resurssi.

Massiven elokuussa 2007 Nielsen Entertainmentilla teettämä tutkimus osoitti, että pelimainonnalla voitiin parantaa brändin tunnettuutta jopa 64 prosenttia. Myös ostopäätökseen voidaan pelimainonnalla tutkimuksen mukaan vaikuttaa merkittävästi.

Pelaajien tyytyväisyys on tärkeää

Massive ja Microsoft työskentelevät yhdessä myös pelaajien tyytyväisyyden takaamiseksi. Ennen mainosten lisäämistä peleihin niiden tulee täyttää tiukat kriteerit. Näin pyritään varmistamaan, että vain sellaiset mainokset, joilla voidaan samalla parantaa realismia ja pelikokemusta pääsevät peleihin. Pelimainonnan yksi tarkoitus onkin lisätä viihdyttävyyttä, ei heikentää peleistä saatavaa elämystä.

Massiven teknologiat on suunniteltu siten, että niillä varmistetaan pelien sisäinen mainostus tehokkaasti pelikokemuksen häiriintymättä. Tutkimusyhtiö Nielsen Entertainmentin mukaan valtaosa pelaajista pitääkin pelin sisäisiä mainoksia pelin realismia lisäävinä elementteinä.

Massiven mainosrahoitteinen malli pelinkehittäjille auttaa heitä tuottamaan huippulaadukkaita pelejä. Pelinkehittäjien on mahdollista saada osa pelin kehittämiseen tarvittavista varoista mainostajilta, mikä auttaa heitä lisäämään resursseja parhaan mahdollisen pelielämyksen tuottamiseen.

Lisätietoja:

Microsoft Digital Advertising Solutions
maajohtaja Mikko Ketola

Microsoft Digital Advertising Solutions
myyntipäällikkö Jani Savolainen

www.msn.fi/mainosta

Lisätietoja Microsoft Digital Advertising Solutionsista:
europe.advertising.msn.com

Microsoft Digital Advertising Solutions

Microsoft Digital Advertising Solutions on vahva yhdistelmä maailmanlaajuisia mainontaan tarkoitettuja tuotteita ja -palveluita, jotka on luotu yhdistämään mainostajat heidän kohdeyleisöihinsä erilaisissa digitaalisissa kohtauspisteissä. Näiden tehokkaiden tuotteiden ja alustojen avulla mainostajat voivat aktiivisesti luoda yhteyden kuluttajiinsa. Microsoft Digital Advertising Solutions tavoittaa maailmanlaajuisesti kuukausittain yli 465 miljoonaa MSN Networkin käyttäjää. Tämän lisäksi Windows Live, Xbox, Microsoft Office ja Live Search tavoittavat miljoonia käyttäjiä. Mainostajat voivat olla luottavaisia, sillä he tulevat saavuttamaan huomattavia tuloksia uudenlaisen tutkimuksen, innovatiivisen mainonnan, strategisen suunnittelun ja osaavan toteutuksen kautta. Lisätietoja Microsoft Digital Advertising Solutions -palvelusta osoitteesta europe.advertising.msn.com

MSN ja Windows Live

MSN tavoittaa maailmanlaajuisesti yli 465 miljoonaa ja Suomessa yli 2 miljoonaa käyttäjää kuukaudessa. Palvelut ovat käytössä 42 markkina-alueella ja käyttäjiä palvelullaan 21 eri kieliversiolla. MSN.fi:n etusivulla vierailee joka viikko yli 880 000 kuluttajaa - enemmän kuin missään muussa yksittäisessä suomalaisessa verkkopalvelussa. MSN.fi-portaalin peitto on ylivoimainen. Palvelu tavoittaa joka kuukausi 45 % Suomen internet-käyttäjistä. Peitto koko väestöstä on 19 %.

Windows Live on personoitava portaaliratkaisu, jossa käyttäjä luo itselleen portaalin ja muokkaa sitä kiinnostustensa mukaan. Windows Live -sivulleen voi valita muun muassa haluamansa uutiset, pörssikurssit, säätiedot.

Tämä kaikki on yhdistetty parannettuihin turvallisuusominaisuuksiin niin PC:ssä kuin internetissä. MSN ja Windows Live ovat palveluita, joita tarjotaan rinnakkain toisiaan täydentävinä. Nämä ja tulevat beta-versioiden päivitykset löytyvät osoitteesta ideas.live.com. Windows Live on saatavissa osoitteesta http://www.live.com. MSN sijaitsee verkossa osoitteessa www.msn.fi. MSN Worldwide -sivusto löytyy puolestaan osoitteesta www.msn.com/worldwide.ashx.

Sivun alkuun ↑