Metsäliitto parantaa toimistotyön tuottavuutta uuden sukupolven intranet-ratkaisulla

Julkaistu 1.12.2006

Metsäteollisuuskonserni Metsäliitto parantaa toimistoväkensä päivittäisen työn ja yhteistoiminnan tehokkuutta uuden yhtenäisen intranet-ratkaisun avulla. Pilottihankkeen jälkeen Metsäliitto valitsi konsernin yhteiseksi ratkaisualustaksi 2007 Microsoft Office systemin.

Metsäliiton puunhankinnan ja Finnforestin puutuoteteollisuuden fuusio synnytti tarpeen yhtiöiden intranet-ympäristöjen yhdistämiselle. Muutospaineita lisäsi tarve uusille palveluille; esimerkiksi työryhmien toimintaan kaivattiin uusia entistä tehokkaampia välineitä.

"Halusimme uuden sukupolven teknologiaan perustuvan yhtenäisen ratkaisun, joka kasvaisi vähitellen kaikkien Metsäliitto-konserniin kuuluvien yhtiöiden yhteiseksi intranet-alustaksi ja sähköiseksi työympäristöksi", kertoo Metsäliitto-konsernin viestintäpalveluista vastaava apulaisjohtaja Simo Ala-Maunus.

Yhteistyössä Microsoftin ja TietoEnatorin kanssa toteutetun pilottihankkeen kautta Metsäliitto halusi selvittää, miten hyvin uusi 2007 Microsoft Office system vastaisi tulevalle portaalille asetettuihin vaatimuksin. Puoli vuotta kestäneen pilottihankkeen aikana Metsäliitossa toteutettiin lukuisia käytännönläheisiä projekteja, joissa arvioitiin 2007 Office systemin kattavuutta ja sovitettavuutta erilaisiin käyttökohteisiin ja tarpeisiin.

Joustavat työkalut säästävät rahaa ja aikaa

Metsäliitto toivoi ratkaisua, joka täyttäisi toiminnalliset tarpeet ilman kallista ja työlästä räätälöintiä. 2007 Office system osoittautui monipuoliseksi kokonaisuudeksi, jonka valmiit työkalut mukautuivat erilaisiin käyttökohteisiin ja tarpeisiin joustavasti ilman ohjelmointia. Metsäliitossa oltiin tyytyväisiä pilottihankkeen tuloksiin.

"Käytännöllisesti katsoen kaikki tavoitteemme täyttyivät. Evaluoinnin lopputuloksena teimme päätöksen 2007 Office system -ympäristön valinnasta Metsäliitto-konsernin tulevan intranet-ratkaisun alustaksi. Ratkaisu parantaa työmme ja yhteistoimintamme tehokkuutta ja siirtää toimistotyökulttuurimme kertaheitolla uuteen aikakauteen", Ala-Maunus kommentoi.

Metsäliiton lisäksi Microsoftin uusia ohjelmistoja, Windows Vista, 2007 Office system ja Exchange Server 2007, on testannut lukuisa joukko suomalaisista yrityksiä ja yhteisöjä mm. Tekninen korkeakoulu, Helsingin kauppakorkeakoulu, TietoEnator, TeliaSonera ja Turun ammattikorkeakoulu.

Lue kuinka Metsäliiton ratkaisu toteutettiin »

 

Metsäliitto on maailman kymmenenneksi suurin metsäteollisuuskonserni, jonka liiketoiminta-alueita ovat puunhankinta, puutuoteteollisuus, sellunvalmistus, paperin ja kartongin tuotanto sekä pehmopaperin valmistus. Yhtiön omistajia ovat suomalaiset metsänomistajat, joita on yli 130 000. Emoyhtiö Metsäliitto Osuuskunnan lisäksi konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Metsä-Botnia, M-real ja Metsä Tissue. Yhtiöillä on tuotantolaitoksia ja myyntikonttoreita 30 maassa. Metsäliitto-konsernin liikevaihto vuonna 2005 oli 8,6 miljardia euroa. Yhtiöiden palveluksessa on yli 30 000 työntekijää. Lisätiedot www.metsaliitto.fi .

Sivun alkuun ↑