Microsoftin mukaan ehdotettu sovintoratkaisu olisi ollut parempi eurooppalaisten kuluttajien kannalta

Julkaistu 24.3.2004

Yhtiö pyrkii saamaan päätöksen laillisuuden uudelleen tarkasteltavaksi mutta jatkaa läheistä yhteistyötä komission ja Euroopan hallitusten kanssa muun muassa tietoturvan ja tietosuojan alalla.

Microsoft ilmoitti tänään, että sen Euroopan komission tutkimuksessa antama sovintoesitys olisi antanut enemmän vaihtoehtoja eurooppalaisille kuluttajille ja enemmän mahdollisuuksia ohjelmistovalmistajille kuin tänään Brysselissä julkistettu Euroopan komission virallinen päätös.

"Näimme paljon vaivaa saavuttaaksemme sopimuksen, joka ottaisi huomioon Euroopan komission näkemykset ja antaisi meille silti mahdollisuuden kehittää ja parantaa tuotteitamme kuluttajia varten", sanoi Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer. "Me kunnioitamme komission päätösvaltaa, mutta uskomme, että viimeviikkoinen sovintoesityksemme olisi tarjonnut kuluttajille paljon enemmän vaihtoehtoja ja etuja."

Microsoftin varatoimitusjohtajan ja lakimiehen Brad Smithin mukaan yhtiö pyrkii saamaan komission päätöksen laillisuuden uudelleen tarkasteltavaksi Luxemburgin ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimessa.

Tämänpäiväiseen päätökseen johtaneiden, kuukausia kestäneiden keskustelujen ja sovintoesitystä koskevien neuvottelujen aikana Microsoft tarjosi monenlaisia ratkaisuesityksiä sovellusten yhteensopivuutta ja Media Playerin toimintojen Windows®-käyttöjärjestelmään sisällyttämistä koskeviin kysymyksiin. Yhtiö ehdotti, että se antaisi omistamaansa tekniikkaa kilpailijoiden käyttöön enemmän kuin koskaan aiemmin. Lisäksi Microsoftin sovintoesityksen mukaan kaikissa Windows-käyttöjärjestelmällä varustettuina myytävissä tietokoneissa olisi mukana kolme muun valmistajan mediasoitinta, joten kilpailevia mediasoittimia levitettäisiin seuraavien kolmen vuoden aikana yli miljardi kappaletta. Komission vaatimuksesta monet Microsoftin sovintoesityksen ehdot olisivat olleet voimassa maailmanlaajuisesti.

"Olemme toimineet vastuullisesti ja pyrkineet kehittämään tuotteita, jotka vastaavat mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeita", Smith sanoi. "Uskomme, että komission päätös itse asiassa vähentää kuluttajien valinnanvapautta ja vahingoittaa eurooppalaisia ohjelmistovalmistajia." Hän lisäsi: "Haluamme selvittää kysymykset mahdollisimman pian ja odotamme mahdollisuutta jatkaa asiaa koskevia keskusteluja, kun tapauksen käsittely etenee."

Microsoftin tekemä tutkimus osoittaa, että kuluttajat odottavat tekniikalta monipuolisia ominaisuuksia ja helppokäyttöisyyttä ja että selvä enemmistö eurooppalaisista kuluttajista uskoo, että Windowsin Media Playerin pitäisi sisältyä Windowsiin. Komission tänään julkistettu päätös heikentää Windowsin ominaisuuksia ja rajoittaa tekniikan yhdentämistä, joka olisi kuluttajan etujen mukaista.

"Olemme koko prosessin ajan tehneet yhteistyötä Euroopan komission kanssa ja osoittaneet asianmukaista kunnioitusta prosessia ja komission huolenaiheita kohtaan", sanoi Ballmer. "Kun asian käsittely etenee, voitte luottaa siihen, että kunnioitamme ja noudatamme täysin eurooppalaisia lakeja, investoimme edelleen uusiin teknisiin ratkaisuihin ja jatkamme työskentelyä, jotta voimme tuoda innovaatiomme yhteistyökumppaniemme ja asiakkaidemme käyttöön."

"Pidämme tämänpäiväistä ratkaisua valitettavana, mutta jatkamme Euroopan hallitusten ja eurooppalaisen teollisuuden kanssa edelleen yhteistyötä ja yhteistoimintaa, joka liittyy yhteisiin huolenaiheisiin, kuten yhteensopivuuteen, tietoturvaan, tietosuojaan, roskapostiin ja lasten turvallisuuteen tietoverkossa", Ballmer sanoi.

Sivun alkuun ↑