Microsoftin Windows Genuine Advantage -ohjelma laajenee Suomeen

Julkaistu 27.1.2005

Windows Genuine Advantage -ohjelma tuo aidoille Windows-ohjelmistoille lisäarvoa erottamalla ne väärennöksistä, mahdollistaen tietoturvan ja ohjelmien luotettavuuden paranemisen ja Windowsin käyttömahdollisuuksien monipuolistumisen. Ohjelma lanseerataan Suomessa helmikuun alussa.

Suomi on mukana WGA-ohjelman toisessa pilottiaallossa, johon kuuluu 19 muuta maata. Ohjelman ensimmäinen vaihe lanseerattiin syksyllä 2004 Norjassa, Kiinassa, Tsekissä ja Isossa-Britanniassa.  Ohjelman suosio on ylittänyt Microsoftin odotukset. Yli 7 1/2 miljoonaa tietokoneen käyttäjää on ottanut osaa ensimmäiseen pilottiohjelmaan. 

WGA-ohjelma toimii niin, että suomenkielisen Windowsin käyttäjää pyydetään osallistumaan yksinkertaiseen, kerran tehtävään tarkistusprosessiin. Tarkistus tehdään, kun käyttäjä haluaa ladata tiedostoja Microsoftin Download Center -sivustoilta. Tarkistuksen tarkoituksena on määritellä käyttäjien Windows-versioiden aitous. Muille kuin aitojen Windows-versioiden käyttäjille tarjotaan tietoa aidon ohjelmiston hankkimisesta. Ne asiakkaat, jotka päättävät olla osallistumatta ohjelmaan, saavat jatkossakin käyttöönsä tietoturvapäivitykset ja kriittiset päivitykset, mutta eivät niitä lisäetuja, jotka ovat yksinomaan aitojen ohjelmistojen käyttäjiksi varmennettujen asiakkaiden saatavilla.

"Ohjelmistopiratismi maksaa kuluttajille, ohjelmistomyyjille ja kansantalouksille miljardeja joka vuosi. WGA- ohjelmalla Microsoft haluaa palkita aidon Windowsin käyttäjiä", kertoo Suomen Microsoftin WGA-projektista vastaava tuote- ja ratkaisupäällikkö

Joka vuosi miljoonat käyttäjät joutuvat kärsimään ostettuaan tietämättään laittomia ohjelmistoja, ja aitoja ohjelmistoja myyvillä yrityksillä on vaikeuksia kilpailla ohjelmistomarkkinoilla laittomien kopioiden keinotekoisesti alhaisia hintoja vastaan.

Suunnitelmissa on että vuoden 2005 toisella puoliskolla kaikilta Microsoft Download Centerin sekä Windows Update -sivuston kävijöiltä edellytetään osallistumista WGA-ohjelmaan.

Sivun alkuun ↑