Microsoftin virtualisointiteknologia ilmaiseksi

Julkaistu 5.4.2006

Uudessa Virtual Serverissä on muun muassa laajennettu tuki Linuxille

Microsoft siirtää palvelinten virtualisointiteknologiansa, Virtual Server 2003 R2:n, ilmaiseksi verkosta ladattavaksi Windows-laajennukseksi. Tuomalla virtualisointiteknologian ilmaiseksi laajennukseksi Microsoft haluaa helpottaa palvelinten virtualisoinnin siirtymistä valtavirraksi myös Windows-ympäristöissä.

Microsoft on myös tuomassa virtualisoinnin tuen Intelin ja AMD:n laitteistopohjaisille virtualisointiteknologioille, ja Windows Server "Longhorn"-aikataululla virtualisointi on siirtymässä osaksi palvelinkäyttöjärjestelmän palveluita. Jo viime vuoden lopulla Microsoft yksinkertaisti virtualisoitujen käyttöjärjestelmien lisensointia sallimalla isäntäkäyttöjärjestelmän lisäksi neljän vieraskäyttöjärjestelmän ajamisen yhdellä Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition -käyttöoikeudella.

Microsoft ilmoitti samanaikaisesti myös tuestaan useille Linux-jakeluille, joille on saatavilla Virtual Server -laajennukset Microsoftin internetsivuilta. Näin asiakkaat voivat konsolidoida myös Linux-palvelimia Virtual Server -ympäristön päälle sekä saada koko virtualisointiympäristölle ympärivuorokautisen tuotetuen Microsoftilta.

Microsoftin Virtual Server on ladattavissa ilmaiseksi Internetissä osoitteessa www.microsoft.com/virtualserver.

Sivun alkuun ↑