Microsoft ja Anilinker yhdistävät yritysten sisäisiä ja ulkoisia prosesseja

Julkaistu 28.4.2004

Microsoft ja Anilinker aloittavat yhteistyön tarjoamalla yhtenäisiä ratkaisuja organisaatioiden sisäisten ja ulkoisten prosessien integrointiin. Microsoftin ohjelmistot yhdistettynä Anilinkerin kasvavaan verkostoon muodostavat asiakkaille kustannustehokkaan sähköisen liiketoimintaratkaisun. Yhteistyössä mukana ovat Microsoftin kumppanit Fujitsu, WM-data, eCraft ja Savinia.

Yritykset ovat nykyään yhä useammin tilanteessa, jossa liiketoimintaprosessit ovat erillisiä ja epäyhtenäisiä esimerkiksi maantieteellisesti erillään sijaitsevissa toimipisteissä tai tuotantolaitoksissa. Samalla olemassa olevien ja uusien sovellusten integrointi sekä niiden kytkeminen asiakkaiden ja kumppaneiden järjestelmiin on entistä haastavampaa.

Käytännössä Microsoftin ja Anilinkerin yhteistyö tarkoittaa sitä, että yrityksen sisäisiä prosesseja voidaan jatkaa yritystenvälisiksi prosesseiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti. Näitä prosesseja ovat mm. myynnin suunnittelu ja ennustaminen, tilaus-toimitusprosessi, logistiikkaprosessit, varastohallinta, laskutus ja rahoitusprosessit. Esimerkiksi tilausvahvistus muodostetaan yrityksen järjestelmästä sähköisesti tilaajalle mutta nyt tarvittaessa voi tilausvahvistuksen muokata tutulla Office-sovelluksella.

"Microsoft-yhteistyön ratkaisut helpottavat prosessien sähköistämistä. Yritysten sisäisten järjestelmien liittäminen ANI®-palveluihin nopeutuu ja tämä lyhentää projektien kestoa ja takaisinmaksuaikaa huomattavasti. Microsoft-yhteistyö tukee myös Anilinkerin nopeaa kansainvälistymistä ja aukaisee globaaleja mahdollisuuksia: sähköisellä tiedonsiirrolla ei ole maantieteellisiä rajoja", toteaa Anilinkerin toimitusjohtaja Tuomas Koljonen.

Microsoftin kumppanit Fujitsu, WM-Data, eCraft ja Savinia ovat kehittäneet ratkaisun yritysten sisäisten järjestelmien ja Aniverkoston välille. Ratkaisu perustuu Microsoftin BizTalk 2004 -palvelimeen ja Officen uusiin XML Web Services -ominaisuuksiin.

"Yhteistyön myötä asiakkaamme saavat vaivattomasti käyttöönsä valmiit rajapinnat ja toimintamallit ANI-verkostossa olevien yritysten kanssa heille rakennettavaan sähköiseen liiketoimintaan. Tämä nopeuttaa merkittävällä tavalla sekä liiketoimintatason suunnittelua että yhteyksien toteutustyötä", sanoo Fujitsu Service Oy:n johtaja Lasse Rautio.

Sivun alkuun ↑