Microsoft ja Fujitsu Siemens etsivät Suomen kekseliäimmät opettajat

Julkaistu 1.4.2005

Microsoft ja Fujitsu Siemens Computers järjestävät yhdessä kilpailun, jossa etsitään innovatiivisia tapoja hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa opetuksessa. Suomen Innovatiivisin opettaja -kilpailu on osa Microsoftin "Partners in Learning" -hanketta. Kilpailuun voivat osallistua peruskoulun ja toisen asteen opettajat joko itse ilmoittautumalla tai ilmoittamalla kollegansa. Kilpailu huipentuu voittajan julistamiseen Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa (ITK) -päivillä huhtikuun lopussa. Kilpailun kolme parasta Innovatiivista opettajaa palkitaan Fujitsu Siemensin kannettavalla tietokoneella ja videotykillä.

Suomen Innovatiivisin opettaja
-kilpailun voittajat valitsee Partners in Learning -hankkeen ohjausryhmä. Valintakriteereitä ovat muun muassa:

1. Miten  innovaatio on kehittänyt oppimista ja oppilaiden yhteisöllisiä työskentelytapoja ja/tai,
2. tukee tietoyhteiskuntataitojen oppimista ja/tai,
3. on parantanut oppilaiden tiedontuottamisen taitoja ja/tai,
4. ovatko sitä voineet myös muut opettajat hyödyntää.

"Harvalla opettajalla on mahdollista käyttää henkilökohtaista tietokonetta työvälineenä. Tämä on varmasti yksi syy miksi tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytössä ei ole vielä voitu hyödyntää kaikkia mahdollisuuksia", sanoo Microsoftin Partners in Learning -hankkeen vetäjä Kati Tuurala.

Suomen Innovatiivisin opettaja -kilpailun voittajat julkaistaan Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa (ITK)-päivillä 21.4.2005 Partners in Learning Areena -esityksessä (klo 11.30, Areena 3) ja internetissä soitteessa www.microsoft.fi/education. Kilpailun kolme parasta Innovatiivista opettajaa palkitaan, ja he edustavat Suomea 9-11.5.2005 Tukholmassa pidettävässä Euroopan European Innovative Teacher -foorumissa. Tukholman Foorumin paras pedagoginen innovaatio puolestaan pääsee maailmanlaajuisiin loppukilpailuihin Yhdysvaltoihin Seattlen Redmondiin kesällä 2005.

Suomen Innovatiivisin opettaja -kilpailu on osa Innovatiivinen opettaja -ohjelmaa, joka edistää tieto- ja viestintätekniikan oivaltavien käyttötapojen leviämistä opetuksessa Suomessa ja kansainvälisesti. Innovatiivinen opettaja -ohjelma on laaja kokonaisuus, johon jatkossa on luvassa kilpailujen lisäksi myös seminaareja ja verkkoresursseja innovatiivisten opetusta kehittävien työskentelymallien tueksi.

Sivun alkuun ↑